- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen notebookot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
addikt
válasz
bytesizelife #11545 üzenetére
Az "ergonómikus szék" kifejezést lejáratták, mert már szinte minden székre ráaggatják. Mindenkinek furcsa először, csak később lesz "kényelmes", legalábbis ezt írták, csak nem linkeltem be a teljes véleményeket. Nem, és nem is biztos, hogy szeretnék egy ilyen diótörőn ülni. Egy ilyen is elég az egészséges üléshez.
-
bytesizelife
tag
válasz
idegen lény #11539 üzenetére
A "Stylist" az Aeris Swopper koppintása. Csak sajnos a funkcionalitást nem sikerült lemásolni...
-
bytesizelife
tag
válasz
idegen lény #11541 üzenetére
Az ergonómikus székek nem szoktak "kényelmesek" lenni. Ha rossz a tartásod, és veszel egy olyan széket, ami arra kényszerít, hogy anatómiailag korrekt pozícióban ülj, az eleinte kellemetlen lesz, és nem kényelmes
(aztán persze javul)
Nyeregszéket próbáltál már? -
Tequila86
tag
Sziasztok!
Egy Natec Genesis Nitro 330 széket nyúzok már vagy 6 éve. Azon kívül, hogy nyekereg és szétfoszlik az anyaga, teljesen megfelel. Szeretném lecserélni egy hasonlóra, de jobb minőségűre. Tudnátok ajánlani valami használhatót egy 120 kilós embernek? Árban max 70-et áldoznék rá. A ThunderX3 BC1-ről mi a véleményetek?
Előre is köszi a válaszokat! -
M4T4D0R
tag
Sziasztok!
Vettem kb fél éve egy használt Steelcase Reply Soft széket úgy 35 be viszont sajnos bárhogy próbálom nem találok rajta fogást és nem kényelmes. Nagyon kicsi az ülőlapja. Mindig reflexszerűen mennék rajta hátrébb de nem tudok a háttámla miatt...
Érdeklődnék valahol 70 és 100 ezer Ft környékén van e olyan használt szék aminek nagyobb az ülőlapja, kényelmes és nem esik szét 2 év alatt?
Nos nem tagadom nem vagyok egy nagy szék fan de ahol dolgozok van egy NowyStyl Souly Swiel Chair Mesh ami brutál kényelmes.
Gondolkodtam írok nekik hátha tudok valami ajánlatot kérni de aztán végig futott a fejemben, hogy az biztos nem 100e Ft lenne... Hanem sokkal több.
Olvastam fentebb, hogy Haworth Zody jónak minősül. Mennyire hasonlít ez a két szék egymásra? Van esetleg valami jobb alternatíva ennél? Vagy semmi más nem jöhet szóba csak a Zody.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
idegen lény
addikt
válasz
LLKobe #11540 üzenetére
Most végignéztem őket, és egyiket sem árulják műbőrrel. Hát, azt nem tudom, hogy csak egyenesen lehet-e ülni rajtuk, sajnos, én egy labdán is képes vagyok görbén ülni. Meglepő módon olyanokat írnak róla, hogy "A szék nagyon kényelmes.", "Nagyon kényelmes az ülőfelülete, kis idő után hozzá lehet szokni, hogy gyakorlatilag veled együtt mozog a szék, amerre dőlsz. Nagyon jól tartja a hátat is.", "Nem volt nehéz megszokni".
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény #11539 üzenetére
Ezek a székek vicc kategória. 3-400k-ért műbőr?
Értem én hogy csak egyenesen tudsz ülni a széken különben kibicskázik alólad, de nekem ne kelljen egyensúlyozni, hanem tartson ahol kell. -
MiowMiow
újonc
Sziasztok,
A régi székem, ami amúgy sem volt egy csúcs darab teljesen tönkrement így új széket kezdtem keresni. Hosszabb döntési folyamat után végül egy Haworth Fern mellett döntöttem, amit meg is vásároltam. A döntésben a nagyon kedvező Black Friday-es akció is szerepet játszott.
Viszont elkövettem azt a hibát, hogy kértem az additional lumbar supportot is bele (így még drágább is volt a szék ráadásul). Az első pár órában még nem volt olyan nagy gond, de már akkor is éreztem, hogy nagyon erős a lumbar. Viszont 1-2 nap után fájdalom alakult ki a gerincem alsó részében ez nem az a szituáció, hogy majd összeszokunk a székkel 1-2 hét alatt.
Sajnos vissza kell küldenem a széket.
180 cm vagyok, 60 kg alapvetően home officeból dolgozok és munka után még játszok is így sajnos sokat ülök a székben. A mostani tapasztalat miatt olyan szék nem optimális, amiben nagyon erős a lumbar. Sajnos mivel jelenleg nincsen gyakorlatilag székem ezért sürgős a probléma megoldása.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, de lenne néhány konkrét kérdésem is, hátha valakinek van ezekkel a termékekkel tapasztalata.· Kinnarps székek- ez is érdekelne, de a magyar oldaluk szerint olyan mintha magánembereket nem szolgálnának ki
· ASUS ROG Destrier
· Ergohuman G2
· Megbízható dealerek EU-n belül ahonnan használt HM Aeront lehet venniA Fern-el való esetem miatt a legbiztosabb az lenne ha ki tudnám próbálni a széket de erre Magyarországon nem nagyon van lehetőség ezért fontos, hogy legyen visszaküldési lehetőség.
Köszönöm előre is.
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #11525 üzenetére
Noblechairs Legendhez, ha valakit érint:
-pár napja használom az "extra short " (-5cm) gázteleszkópot. Kicsit becsapós a megnevezése, mert csak 3.5cm-el rövidebb a hozzá adottnál, mégpedig azért mert 6-7 éve még egy óriási teleszkoppal szerelték a székeket és ahhoz képest van a -5cm -es teleszkóp. A mostani székeket eleve a -1.5cm-es gáztelókkal szerelik. A gyári 48-58cm-es állítási magasság, most 44-51cm-es lett (a kissebb kerekekkel). a rövidebb gázliftnek 7cm-es az állíthatósága.
Az én 100kg-ommal ráülve 2cm-rel megy még lejjebb, így van egy kis rugózása. A gyárilag hozzáadott telót totál lerakva 48cm-re , sajna nem tudott már rugózni (lejjebb menni), így olyan érzés volt a székre ráülni, mintha egy köztéri kemény padra ültem volna le.
Most olyan 47-48cm-en van, de ráülve lemegy még 2 cm-t és így már teljesen más a szék.
Kárpitosra már nem futotta, így kapott az ülőfelület (a fenék részhez) egy 2cm-es 34X34-es memory foam ülőpárnát és erre raktam még egy szintén 2cm-es vatelines 48X50cm-es ülésvédőt. Elől a magasságot ezek nem befolyásolják, viszont jóval puhább az ülőfelület.
Deréktámasznak a beépített helyett kapott egy normális memory foam-os deréktámaszt.A kicserélt kerekek már másnap hangtalanok lettek, egyedül a hintamechanika feszítőrugója adott ki egy kis nyikorgó/ kattanó hangot mozgáskor, ezt WD40-el a rugó két végén, ahol találkozik a fém a fémmel orvosolva lett.
Összesen 30 ezer lett még a székre ráköltve, hogy a 182cm-es magasságomnak is megfeleljen, kényelmes legyen, jól és hangtalanul guruljon és egyáltalán ne adjon ki semmilyen nyikorgó, kattogó hangot.(és még mindig nem mondanám, hogy ez egy prémium szék lett)
Magas embereknek viszont egy jó választás lehet alapból ez a szék.
Szerintem bármelyik ólcsobb Class4-es gázlifttel szerelt székre rá lehet még locsolni 30 ezret, nem feltétlenül kell prémiumot venni.
(a széket 120.000.- ért sikerült megvenni, teljes áron már másnap visszavittem volna)
-
JulianSinulf
őstag
válasz
LLKobe #11534 üzenetére
Én is irodai széket vettem és de jól tettem.
És elég sokat játszom benne.
Hálós is, amivel semmi gondom nincs. Játéknál sem.A fékpedál meg szerelhető, hogy ne kelljen kinyomni a padlót, hogy megállj a járművel. Én is ezt tettem. A saját kocsijaimnak nem volt olyan erős fékpedálja, mint amit a logitech kitalált. Úgyhogy könnyítettem rajta, de még így is van hova. Viszont most már nem gurul hátra a szék.
-
LLKobe
veterán
válasz
bytesizelife #11533 üzenetére
Játékra ugyanakkor nem feltétlenül használnék irodai széket.
Pedig kéne. A széked látja hogy épp excel-t vagy WOW-ot futtatsz, és annak függvényében kényelmes? -
bytesizelife
tag
válasz
Marci112233 #11532 üzenetére
A hálós háttámla jobb munkára, mert szellőzik. Játékra ugyanakkor nem feltétlenül használnék irodai széket.
-
Marci112233
addikt
válasz
bytesizelife #11531 üzenetére
A hálós háttámlától félek picit ugyanis szimulátorozok is és a kormány mellé van egy TM-T-LCM tehát load cell fékpedállal szerelt szettem egy Next Level Racing Wheel Stand 2.0-ra építve és fékezéskor a háttámla kapja az ívet rendesen.
Maga a mostani székem is kiváló volna ha az ülőfelület szivacsa nem ilyen hulladék lenne. -
bytesizelife
tag
válasz
Marci112233 #11529 üzenetére
Ezért kell irodai gyártótól vásárolni, azok bírják. Még egy használt Steelcase is tovább fogja bírni, mint egy új "civil" szék.
[link] -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott a kérdés hogy 100k-ig van olyan normális szék ami full textil bevonatú, tehát semmi bőr vagy műbőr?
Azért kérdezem mert lassan 2 éve van egy ilyen székem ami az, de az ülőfelülete, pontosabban a benne lévő szivacs egy hulladék. Már a negyedig ülőfelülettel van, mert háromszor jelentettem hibára hogy besüllyedt a szivacs és átérződik az ülőfelület szivacs alatti fém merevítő. Az utolsó ülőfelület szeptemberben érkezett, de már ugyanúgy besüppedt. Mivel nem kérték a régi felületeket vissza már gondoltam rá hogy az egyikben szivacsot cserélek, de a fene enné meg a gyártót, nemhogy alaktalan amit éppen még formára lehetne faragni, de elől 8 hátul meg 6 cm vastag, és ugye csak 6 vagy 8 cm-es vastagságú szivacsot kapnék, amiből a 6-os esetén elől lógna a huzat, a 8-ast meg lapra kéne vágni ami szinte lehetetlen. -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Használ itt valaki ArenaRacer Dark Desert széket?
Ezt szeretném megrendelni, de nem tudom, hogy ennek a hajlított háttámlának van-e valami hátránya, vagy direktbe inkább előnye a megfelelő tartásban a hozzáadott memóriahabos deréktámasz párnával. -
LLKobe
veterán
válasz
bajtokarpi #11526 üzenetére
Menj el, próbáld ki, ha bejön vedd meg. Van 100db-juk, tudsz válogatni.
Elpusztíthatatlan minőségi darab. -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Ikea Marcus széket használok, de sajnos az ülő felülete teljesen "összeomlott". Szerintetek érdemes egy anatómiai ülőpárnát venni, vagy csere. Ha új szék, akkor egy picit komolyabb irányba mennék, mint a Marcus.
184cm magas vagyok, 84 kg. Átlagosan napi 4-5 órát ülnék a székbe. Amennyit szánnék rá kb.130k brutto. Milyen széket lenne érdemes vennem?Köszönöm
-
atos30
aktív tag
Megjöttek az új kerekek a noblechairs Legend-emhez. 5 cm-es duplakerekest rendeltem -ali-ról.(sajna nem fém, csak szimpla műanyag a szerkezete, de legalább csapágyas)
Az egykerekes rollerblade típusú jobb lett volna, de az 3cm-el megnövelte volna az így is magas ülőmagasságot. Ez a 5cm-es duplakerekű meg 0.5cm-el csökkenti a magasságot, a gyári kerékhez képest.
Na ez már szinte hangtalan a laminálton.
Egyedül a széken ülve irányváltoztatáskor ad ki egy kis gumis hangot ( nyílván még újak. Ha kicsit koszolódnak/bekopnak valószínűleg totál hangtalanok lesznek.)
Még várom a kissebb gázteleszkópot, azzal le lehet majd vinni az ülésmagasságot reményeim szerint 44-45 cm-re.
A jelenlegi 48cm-es minimum magasság sajnos magas nekem (182cm vagyok). Az ülőfelületet túltervezték. Az elején lévő combtámasz túl magasan van. Kb 5 cm-el magasabb az eleje ,mint a hátulja és sajnos nyomja alulról a combomat. Hiába, ezt magas embereknek tervezték. -
mikecpl
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja érkezett meg a Haworth Aloha székem és gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek segítek a döntésben. Magasságom: 172cm, testsúlyom: 72kg.
A szék egy viszonylag nagyobb dobozban érkezik 3 részben, így konkrétan 1 perc összerakni, nincs szükség egy klasszikus, ikeás legozásra az összerakáshoz.
Megjelenésre nagyon kis kompakt, szerintem bármilyen irodába, környezetbe nagyon jól beleillik. Elsőre nem tűnik masszívnak, de beleülve ez a véleményem hamar megváltozott. Nem recseg, nem ropog, nem nyikorog, egyedül a kartámasznak van egy nagyon minimális holtjátéka, de ez egyáltalán nem zavaró. Az ülőfelület nagyon kényelmes, 8-10 órákat ülök benne és nem érzem, hogy elfáradna a testem. A deréktámasz állítható, ezért teljesen magamra tudtam szabni, így nagyon jól tartja a derekamat és a hátamat is. Aki szereti a fejtámaszt vagy hátradőlve szereti pihentetni a fejét, annak viszont nem ajánlom, mert a háttámla alacsony. (Persze ez a specifikációból is kiderül.) A kartámasz felülete is meglepően kényelmes. 3 irányban állítható, ebből a magasságát egy karral lehet állítani, a másik 2 irányba (előre-hátra, jobbra-balra) pedig kar nélkül kell elmozdítani, viszont magától nem mozdul el.
Egyedüli negatívumnak azt tudom felhozni, hogy nekem a legalacsonyabb magassága is kicsit magas, ezért lábtámasszal használom, de lehet ez mást nem zavar. (Főleg, aki nálam magasabb
)
Összegezve: ár/érték arányban szerintem bajnok, nagyon ajánlom mindenkinek, aki prémium széket akar, de nincs rá pénze/nem szeretne kifizetni érte 3-4-500-at. Én BF akcióban vettem 132-ért.
-
thefreeman
aktív tag
válasz
bunnyhu #11521 üzenetére
Szerintem kell valamennyi idő megszokni a széket. Előző munkahelyemen a szék valami kegyetlen jó volt. Aztán elköltözött a cég új szék lett, kényelmetlen volt. Pár hét után hozzá szoktam. Most pár hete vettem itthonra egy Zody-t, az első pár napban nem éreztem kényelmesnek, mostmár kezd az lenni. A mesh nekem kicsit lehetne feszesebb felül de azon kívül már jó. Nem tudom hogy az kinyult már vagy eleve ilyen volt. Használt a szék.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Grampy #11512 üzenetére
Háttámlának nincs holtjátéka, a széknek van a gázrugón. A deréktámasz nem kattog. Viszont nekem is egyelőre megszokási stádium van, nem mondanám, hogy húdeszuperkényelmes, a deréktámaszt én is keresem hol jó, de leginkább sehol, most épp csontra visszatekertem. Brutál kőkemény minden párnázata. Nálam is az van, hogy azért még mindig nem kényelmes a derekamnak de kb 1 hete van meg, még adok neki esélyt. Remélem, hogy "beülöm" ahogy a cipőnek is kell idő, de annyira nagy hátast én se dobtam tőle. Van előnye, pl fel lehet húzni nekem jó magasra az ülőrészt, a karfát meg le lehet engedni és aránylag állítható jól bár lötyög pl ami elég kiábrándító.
-
(ex)Cat
senior tag
192cm/90kg-hoz (bár gondolom utóbbi kevésbé érdekes ebből a szempontból)
Jó lehet az Aeron B vagy a Mirra 2? Ezt a kettőt találtam a MP-en, 250e körül amit esetleg még szívesen kifizetnék érte.
-
Exodion
senior tag
válasz
Exodion #11485 üzenetére
Nos helyzetjelentes.
Kiprobaltam a:
- Vantum
- Aeron C
- Embody
szekeket. Maga a hely teljesen rendben van, kellemeset csalodtam. A holgy kedves volt, megmutatott elmagyarazott mindent barmi kerdes volt valaszolt. Nem az a futoszalag mint a legtobb helyen, hogy ne kerdezz mar mondjad mit akarsz fizess es huzz mar innen a ....ba. Szemely szerint max pontszam.
Maguk a szekek:
- Eloszor az Embodyban ultem. Hat ez egy mas kategoria. Eddig nemtudom miket vettem de vannak azok meg van ez. Kenyelmes, meglepodtam hogy nem kemeny a hata, jo helyen tamaszt nem nyom. Nem bantam volna ha a karfa elore es hatra is mozgathato de ez van.
- Aeron ezt gyakran hasznalom csak a Bs verziot ami a lapockamig er, pedig nem vagyok egy egi meszelo. Ha jol ul benne az ember kenyelmes, ha elkenyelesedik azt is megbanja hogy megszuletett. Katonai fegyelem kell hozza.
- Vantum: vegulis az uj vantum van nekik de mar nem sokaig, nem akarjak arulni azt mondta. Szornyu! Sokat vartam ettol a szektol de egyszeruen pocsek. Az ulesben a szivacs fura, leborit magarol bar van akinek ez bejon. A derektamasz rosz helyen tamaszt ha megemeled a fejtamla lesz rosz helyen; nem beszelve arrol hogy nincs parnazva mint az aeron. A fejtamla annyira elore tartja a fejed hogy ha beleulsz a szekbe is csak a banyapupod epited mert a jo oreg monitornyak-tartasat fogod folvenni.Szoval megrendeltem egy fekete/grafit emoby-t mert most raktaron volt nekik sokkal jobb aron 50eFt-al olcsobban mint a designcabinetrol tudtam volna (nem kiallitasi vagy bontott darabot mert ok ilyeneket is arulnak). ATLAS fejtamlat is arulnak a szekekhez, de ezt egyelore nem kertem egy par honapot probalom majd nelkule.
-
Neked Az
csendes újonc
Sziasztok!
Merre nezelodjek gamer asztal, szek set up teren?
Secretlabos nagyon tetszik, de azert 700-800 ezer picit overkill.
De valami hasonlot keresnek
Koszi
N. -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ArenaRacer Supreme széket, de vannak gondjaim vele.
Először is nálam is van holtjátéka a támlának lezárt mechanikával is.
Beépített deréktámasz kattog.
De ami legjobban zavar, és ebben kérném ki a véleményeteket, hogy igaz eddig egy gagyi rémegyszerű konyhai széken ültem, az ArenaRacer meg eléggé tartja a hátam, de mégis diszkomfortot okoz a deréktájékán valami. Kitoltam teljesen a deréktámaszt, így tart legjobban számomra, de mintha valami ideget nyomna. Próbáltam állítani, illetve teljesen visszahúzni, de úgy sem jó. Ez lehet attól, hogy eddig rossz pozícióban ültem az előző széken és kell egy kis idő még átszokok a normálisra? Jelenleg azon vagyok, hogy ha nem változik visszaküldöm, és kipróbálok, valami ergonómikus irodai széket. -
triluan
tag
Üdv!
Tudom itt nem ez az elterjedt árkategória de a "cég" feldobta lehet venni max. 50000 ft.-ig egy széket még idén. Találtam kettőt ami tetszik.
1 ez benne van az árban.
[link]
2 ez egy huszasal drágább de ennyit még hozzá tudnék tenni. (ez a max)
[link]
175cm-er vagyok és 92 kg.
Ha valakinek van tapasztalata ezekkel a székekkel akkor ha azt megosztaná azt megköszönném.(a többszázezer forintos szék ajánlatokat ha lehet mellőzhetnétek, köszönöm)
-
LLKobe
veterán
-
crocy
tag
Hi,
tudtok budapesten olyat helyet ahol ki lehet probalni hm aeront es nincs ez a elözetes bejelelentkezö bohockodas? jo lenne ha ra lehetne ülni a c-s meretüre is. a müanyag pereme kicsit elriaszt, mert en szeretek neha feltörökülesben ülni meg neha csak eltehenkedni a szekben de azert kiprobalnam.
masik. van itt sortars aki aranyeres panaszokkal küzd es talalt olyan szeket ami legalabb nem segiti a kiujulast? tudom genetika, de en kb evente jarok gyürüztetni es jo lenne vmilyen tartosabb megoldast talalni.
jelenleg irodabol kikukazott "sokoa" (vmilyen francio gyarto) szeken ülük, hattamla mesh, ülöfelület fix kemeny szövet, rajta donut parna.
full HO, 180cm, 85kg.
nem tudom min az egeszsegesebb ülni, egy domburo meshen vagy a közepen bemelyitett szivacsos felületen vagy siman egy vekony parnan.....
-
sodre
csendes tag
válasz
atos30 #11500 üzenetére
En is jo sokaig kerestem, aztan valahogy sikerult alzan megtalalnom: https://www.alza.hu/noblechairs-extra-rovid-fekete-d7180600.htm
Kb 3 het volt mire megjott, de megrendelik aztan kikuldik. -
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Olyan széket keresek, a gyerekemnek amiben napi sok órát tud ülni, és nem irodai szék, mert az nem menő gondolom a haverok körében.
Az Arozzi világverő (az eladó szerint) széke 1 évet bírt már nincs rajta szín a műbőrön, és nyikorog.
Nekem Zody-m van, neki nem ilyen kell. (azért még küzdök vele.)
A gyerek: 175cm magas, 65kg
Ami mondjuk a Zody ellen szól, hogy sokat használja hátradöntve, és úgy néz filmet, sorozatot, stream-et, stb... tehát a fejtámla tényleg nem lenne olyan nagyon rossz ha lenne.
Ő Corsair valamit nézett ki, mert kiolvasta, hogy az a budget jó szék, de én ebben nem hiszek.
A keret 150e-ig. Nyilván jóállapotú használt szóba jöhet.
Köszönöm. -
Kobe
veterán
válasz
atos30 #11500 üzenetére
nekem Hero volt kb 2 évig. Nem volt rossz szék, a keménységére azért előnyként felvésném, hogy 2 év után is ugynaolyan kemény volt a szivacsa mint amikor vettem, pedig gyűrtem rendesen 120 kilóval......
a lumbarhoz kell valami külön support, hiába infinity módban tekerhető, agresszív a deréktámasza. Egyébként magasságfőggú is, a Hero-hoz asszem 185+ cm a javasolt, akkor van ideális helyen a lumbar -
atos30
aktív tag
A Hero-t nézegettem nagyon, de arra rögtön mondták, hogy befogok sz@rni, olyan kemény
. A Legendben a háttámla magassága fogott meg. Az rendben is van, nem hiányoznak a vállszárnyak mellé.
Viszont a gázrugó érdekelne honnan volt a beszerzése. Nekem ez a extra small (-5cm) kellene. A vicc, hogy a gázrugó takarót is át kell szabni majd hozzá.
És ez egy top brand lenne!!!
(csak azért vettem meg, mert jó árban hozzájutottam és az átalakításokat is belekalkulálva úgy láttam, hogy 150 körül megáll a történet.(- úgy vettem észre, tök mindegy mit veszek, mindegyiken kell valamit módosítani))
-
sodre
csendes tag
válasz
atos30 #11497 üzenetére
Nekem Noblechairs Hero TX van, de ugyanez... Elképesztően kemény, rossz helyen a lumbar, tartani nem tart, mocskosul kényelmetlen.. vettem rá alacsonyabb gázrugót, hozzá való memory foam deréktámaszt, lábtartót, de egyik se javított sokat, 10 perc után fáj benne mindenem. Egyetlen előnye, hogy masszív. 181 cm vagyok 94 kg egyébként. Itteni tanácsok alapján egy Haworth Fernre vagy valamilyen Herman Miller székre fogom cserélni csak el kéne menjek kipróbálni a Fernt mert azért az árban kellemesebb mint egy Embody
A Noblechairst meg megpróbálom eladni valami kedvezményes áron valakinek, hátha... Ha nem viszik el, akkor meg bevágom a kukába mert oda való egyébként
-
atos30
aktív tag
Sziasztok!
Akinek van Noblechairs Legend-je, és cserélt benne gázrugót kissebbre (éppen csak leér a lábam a hozzá adottal), az legyenszives írja már meg, hogy honnét lett beszerezve és mennyiért. Amazonon találtam extra kicsit 35 Euro-ért, de elvileg ezt is a magyar importőr a Case King szállítja. A Case King magyar honlapján meg nincsenek árak (gyanítom csak viszonteladóknak van).
Jó lenne ez a szék (Legend TX), csak hát így kvázi használhatatlan szar az egész. A karfákat már megfordítottam, mert döntve a hátámlát nagyon messzire kerülnek a karfák, így megfordítva az oldalakat meg használható döntött támlánál is.
A beépített lumbard support is túl magasan van, valszeg 1.9m-es embereknek ideális, ülőpárnát használva már nekem is jó (én 1.82 vagyok) a magassága, de hátámlát megdöntve felejtős. Inkább előszettem a régi memory foam-os deréktámaszomat.Nem tudom kik adták neki a kamu 2024-es év gémerszéke díjjat, de ez így egy félkész termék. Ennyi pénzért meg pofátlanság árulni, pláne úgy, hogy német a dizájn, de a szék ugyan ott készül ,mint a többi- "Made in China"
Még egy 1-2cm-es memory foam szivacson gondolkodom, hogy egy kárpitossal be kellene valahogy rakatni legalább az ülőfelületre, mert ez a hideghab ergonomikus ülőrész , ez kvázi csak akkor kényelmes, ha egyenes háttal ül benne az ember.
-
hatamas
csendes újonc
válasz
Stingie #11463 üzenetére
A Gamvis-t meg tudnád nézni, hogy milyen tipus? Szemezgetek vele egy ideje mert tetszik ahogy kinéz és árban sem a csillagos ég. 184/78 vagyok és erre gondoltam:
[link]
Bár ha minden kötél szakad akkor a Craftsman 360 is tetszik. Főleg ha nem nyeklik, nyikorog.
A jelenlegi konyhai székemet cserélném le 13 év után mert már nem vagyok oylan rugalmas mint régen -
LLKobe
veterán
válasz
Woodcutt3R #11493 üzenetére
Majd mesélj a tapasztalataidról
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Ez a szék szerintetek jó lehet? Árban 113 ezer...
[link] -
LLKobe
veterán
válasz
Woodcutt3R #11490 üzenetére
Bőven megéri a felárat. Más univerzum a kettő.
-
Woodcutt3R
tag
Ikea-s Markus vagy megéri a felárat az Aloha Ergonomic?
Most egy Arozzi Verona V2 van, 5 éves. Nincs vele gond, csak a feslik. 187 cm 87 kg, kipattintva
Thx -
Vistaboy
veterán
válasz
LLKobe #11488 üzenetére
Köszi. Meglátjuk, kitart-e az akció, mire meglesz a keretem rá, bár nem hiszem, mert a webshop tetején ott van, hogy "Only Until the End of November!" Azaz november végéig tart az akció, nekem december 10. után lesz csak pénzem. Pestre nem biztos, hogy fel tudok menni, de a linkelt webshop amúgy magyar? Mert ha külföldi, arra még mennek extra költségek, és úgy már lehet, nem fog beleférni.
Az a gond, hogy a 150K tényleg a maximum, ha 200K beleférne, azt írom. Sajnos ennyiből kell megoldanom, ezért is kérdezlek titeket, akik jobban otthon vagytok a székek világában. Itthon melyik olyan van még, ami esetleg szóba jöhet?
-
LLKobe
veterán
válasz
Vistaboy #11487 üzenetére
Ha pestre egy próba megoldható, menj be a Haworth bemutatótermébe, és próbálj ki egy Aloha-t. Kb. ez az egyetlen minőségi szék, ami most akciósan belefér a keretedbe, és a súlyod se gond neki: Warrantied for people up to 145 Kg. (A legtöbb szék 120kg-ig van hitelesítve.)
Csak a webshopba akciós, és nem tudni meddig, uh ha tudsz, igyekezz.
Ha bejön a próba, akkor webshopból megrendeled.
Vagy ha nem tudsz próbálni rendeld meg, max visszaküldöd ha nem jön be.
Bár nyilván próbálva lenne a tuti.
De 99%-ra mondom hogy ennyiért ennél csak rosszabbat kapsz.Az a helyzet hogy egy jó szék eleve zsebbenyúlós, de a nagyobb súly (120 felett) még jobban megbonyolítja a dolgot, mert ahhoz nagyobb teherbírású szék kell, és abból ami jó, az még drágább. Ez az akció most nagyon kapóra jönne neked.
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Új szék vásárlásán gondolkodom, és szeretném kikérni a véleményeteket (tanácsotokat) azzal kapcsolatban, melyiket lenne érdemes megvennem. 185 cm magas vagyok, 123 kg, és nem éppen a legsoványabb alkat, főleg has és fenék tekintetében. Ezért olyan székre lenne szükségem, amiben kényelmesen elfér a terjedelmes hátsó felem, bírja a súlyt, és nem esik szét, ha sokat ülök benne. Napi szinten átlagosan 5-6 órát vagyok a gép előtt, hétvégén ennél is többet, szóval elég sokat ülök a székben.
Anyagi kereteim sajnos eléggé szűkösek, ezért úgy 100-150K környékén szeretnék találni valamit, amit hazai webshopból meg lehet rendelni. Gamer szék kizárva, a kagyló ülésben nem férek el kényelmesen, irodai - főnöki - szék kellene, háttámlás, kartámaszos, masszív, kényelmes, jól párnázott (nem kemény) kialakítással. Pár hét múlva lesz esedékes a vásárlás, addig kellene találnom valamit.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Használ itt valaki matt fekete Arena Racer Supremet?
Ha igen, dobjon már egy privátot. Köszi! -
Exodion
senior tag
válasz
Radeon_5 #11484 üzenetére
Ertsd "2.0", semmi tipusjelzest nem valtoztattak ez csak ugy raragadt.
- A fejtamla fol/le mozgatasa lett konnyebb.
- A gerinctamasz erossegenek szabalyzo kis tekeroje nem tekerheto ameddig csak akarod. Ha eleri a maximumot akkor vege, nem lehet tovabb tekerni.
- A szivacson csereltek valamit de ezt nem nagyon tudom mit jelent hogy "premiumabb erzetu".
Osszehasonlito video: [link] .
-
Exodion
senior tag
Na ennek utana nezek koszi, hatha.
#11481 Radeon_5: Nemtudok rola hogy lenne, en munkahelyen kulfoldi irodanal probaltam ki egy 4orara es egesz kenyelmes volt. Az itthoni irodaban Aeronokat hasznalunk, az se rosz csak kicsit zavar hogy nagyjabol a hatam kozepen vege van a hattamlanak (bar latom hogy van belole A,B,C meret) pedig nem vagyok egy eszmeletlen magas 178cm 76Kg, de mivel dragabb mindenkeppen ki kellene probalnom eloszor a C meretet hogy ha veszek hozza egy fejtamaszt akkor az ne a nyakam aljat nyomja
.
Igazabol mindharom kozott erosen vacillalok:
Vantum (ezt iden juliusban valtotta a gyarto a 2.0-ra de egyeb megjeloles nincs, szoval gyartasi datum alapjan loheto be ha jol ertem; illetve ezen ultem mar 4orat egyszer, es a sznob hatam nem fajt rajta)
Embody+Atlast headrest (erre mondjak hogy a legkenyelmesebb de meg nem volt modom kiprobalni egyszer sem)
Aeron+Atlast headrest (errol viszont tudom hogy jo mert piszkosul sokat ulok benne, csak nemtudom milyen gyerek meretet vett a ceg)Azt sajnalom hogy a triigger 350-ek eltuntek
. Csak ezt a full hattalas izet lehet kapni a vertageartol, pedig azt nagyon szerettem.
-
Kobe
veterán
válasz
Exodion #11479 üzenetére
cre8shop.cz - 824 EUR a vantum, unboxed verzióban, még van 4 dbjuk - emailben vagy telón megkérdezed melyik változat
a csomagnet-től meg kérsz egyedi ajánlatot csehországi pickup felvételre, TNT Express pl csinál ilyet
csak majd át kell küldeni a boltnak a csomagadatokat és csomagcímkét, ezt a bolt rányomja a dobozra és a futár csak felveszi. - a bolt egyébként segítőkész -
Exodion
senior tag
Sziasztok,
Valaki tudja hogy honnan tudnek HM Vantum (2.0, tehat iden julius utani gyartasu) szekhez jutni? Officeartdesign.com -on fentvan a szek de emailre nem valaszoltak, telefonon meg nem ertem oket el, bar eleg magas magyar premiummal dolgoznak.
Kulfoldrol designcabinet.biz szallit magyarorszagra de naluk nem kaphato viszont embody lenne atlas fejtalmaval meg mindig olcsobban 27% afaval + 100eur szallitassal mint helyben a "csupasz" embody. Hatranya hogy nem tudom kiprobalni es ranezesre fix az egesz hattamla.
Eleg finnyas hatam van, eddig csak a Triigger 350-en tudtam normalisan ulni fajdalom nelkul, illtve most a 24eFt-os etkezoszeket hasznalok. A 350eFt-os diablo V-kineticen 20percet nem tudtam ulni, jott a lapocka/vall fajdalom, karok zsibbadasa, szedules es tenzios fejfajas szepen sorban. Nyaki gerinc problemak
...
-
Geza26
senior tag
válasz
Neked Az #11477 üzenetére
Az ArenaRacer Titan-ról tudok nyilatkozni, amit 11.11-én vettem 91e Ft-ért.
Féltem tőle, mert olvastam rosszat is itt. Pl. kemény az ülőfelület (ezt ahogy nézem más ArenaRacer székre is írták már). Nekem pont ez a kemény ülőfelület lett jo, szeretem.
Ennek a nagyon max magasságnak 180 cm-t ajánlanak, ez havalaki nyaktámasszal akarja használni valóban így van.
Számomra ez 91e Ft-ért több, mint tökéletes vétel!Egyébként 180 cm/100 kg.
-
Neked Az
csendes újonc
Sziasztok!
Black Friday mindenhol
Jó gamer szeket szeretnek es az ArenaRacereket nezem, illetve olvasgattam velemenyeket itt a forumban visszamenoleg is, de sajnos nem igazoldtam el.
Van aki a Craftman 360-at irta hogy tokeletes, van aki a Desertet...1) ajanlott kategoria az ArenaRacer ar / ertek aranyban?
2) Ha nem akkor mi?180cm, es 130Kg vagyok.
Koszonom a gyors velemenyeket, tanacsokat! -
nanorambo
őstag
Megérkezett a Fern egy hete, csak nem voltam itthon. Egyből ez kellett volna. A lumbar supportos változatot rendeltem akciósan. Nekem kb tökéletes. Az ülés nem túl kemény, a háttámla tart rendesen. Nekem sokkal jobban bejön a lumbaros változat, a lumbar nélküliben egy idő után görnyedni kezdek az irodában.
-
BoC1ka
senior tag
-
20ár
tag
Sziasztok!
Új szék vásárlása előtt állok. Jelenleg egy 4 éves IKEA Marcust használok deréktámasszal. Igazából kényelem szempontjából nincs nagy bajom vele, simán elülök benne 10 órát is, de már nyekeg-nyikorog és a dönthető része behalt, így most már cserélném.
Magamról: 180 cm, 90 kilós férfi vagyok.
Home office a felhasználási célja, szóval sokat ülnék benne. Ami tuti, hogy Pestre nincs lehetőségem jelenleg felmenni kipróbálni székeket, a helyi JYSK-es székek pedig nem győztek meg, de hát ezt nektek nem kell magyarázni.
Ahogy olvastam, 100k alatt nem igen kapok minőségi széket, ezért kicsit körbejártam a témát, de azért a megerősítéseteket vagy ellenjavallatotokat szívesen fogadom.
Első körben a Haworth Aloha 131 900 Ft-ért elég jó dealnek tűnik.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a székkel?Érdekelne minden vélemény: kényelem, összeszerelési minőség, minőségellenőrzés (QC) – bármi, amit megosztanátok, hasznos lehet.
Nyitott vagyok más gyártók modelljeire is, szóval ha van tippetek, szívesen fogadom.
Ami még fontos szempont: olyan helyről szeretnék vásárolni, ahol korrekt visszaküldési lehetőség van.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Forchalad
tag
Sziasztok!
Az elmúlt héten kipróbáltam az összes nagyobb név jobb székét. Haworth: Fern, Zody Herman Miller: Aeron, Embody, Embody Gaming, Mirra
Mivel hátfájós vagyok -főleg deréktájon- van olyan szék aminek intenzívebb az ottani támasza? Azért kérdezem, mert valahogy a fentiek közül egyiknél sem éreztem, hogy nekem elég nyomást fejtenénének ki azon a területen. Talán a Fern volt a legjobb vagy a Mirra. Az Aeron-t hazaviszem 1 hétig tesztelni. (Arra hosszabb távon egyébként is kíváncsi vagyok). -
dani0904
tag
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok "normális" irodai/gamer székek kapcsán, nem figyeltem erre oda eddig, ennél fogva nem is értek hozzá, de az utóbbi napokban kiváncsiságból kipróbáltam néhány darabot mindenféle stílusból, és találtam egy nekem rettentő kényelmesnek tűnőt.
[link]
van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Az Alzás termémek ilyen téren használhatóak? -
Kobe
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #11469 üzenetére
hát akkor végképp nem tudom, kb már átbogarásztam töviről hegyire a széket.
az ülőfelület bal oldalát ha lenyomom, akkor a bal szélénél, középtájt, egy műanyag kattanó hang hallatszik, mintha a rugó "nyekeregne". Kicsit olyan mintha először valami műanyag elakadna valamiben, majd továbbugrana lefele és ilyenkor egy "pattanó" hangot adna.
A jobb oldalánál ez nem jelentkezik. De lehet csak a merevítők asszimetrikus elosztása miatt van.
Viszont azért nem tudom teljesen függetleníteni a kényelmetlen felülettől, mert kb pont azon a helyen kattog, ahol a hátsómat nyomja a székEMiatt már állítgatom egy ideje, és azt vettem észre hogy kb hiperérzékeny a jó beállításra a szék maga is, a hátsómat nyomó érzés pl nagyon erősen korrelál a szék beállított magasságával (azt hiszem ezt írták is hogy a csípőre eső nehezedés függ a szék beállított amgasságától), de pl az ülőfelület kitolva / rovidítve is nagyon sokat változtat ezen az érzeten.
Persze ettől még nem feltétlen vagyok előrébb hogy mitől is van ez a diszkomfort érzet -
PR0JECTNR56
addikt
Hogy némi kontextust is adjak: a fenti két elem kizárólag a szállítás során van teljesen összezárt állapotban, amint bármilyen ergonómiai beállítást eszközölsz a széken, ez a két elem szétnyílik (a személyre szabásnak megfelelő mértékben).
Egyébként esztétikailag szerintem is egy pocsék döntés volt a HM részéről ezt így megoldani.
-
Kobe
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #11467 üzenetére
hmm, "kár". Már azt reméltem megtaláltam ennek a furcsa nyomásérzetnek az ülőfelületen a forrását de akkor mégsem
-
Kobe
veterán
ainek embody-ja van, meg tudná nézni alul, hogy az ülőfelület műanyag kerete szét van e csúszva?
gondolom ez annyira nem normális pár hónap használat után:
-
Callisto
őstag
válasz
coller21 #11464 üzenetére
Enyémen a karfa 1-2 kis helyen a szélén enyhén sorjás. Nem zavaró.
Hátradőlésnél csak akkor dől kicsit hátra a támla, ha a legelső, 0-ás pozícióban, azaz nem lehet hátradönteni a támlát. Ez tapasztalatom szerint majdnem minden széknél jelentkezik. Ha a támlát beállítom, hogy hátra lehessen dőlni, akkor a maxnál nem mozdul tovább.
Ülőlap nekem teljesen fix és nincs ssemmilyen "hullámzás" hátradőléskor, hacsak nem arra gondolsz, hogy kissé emelkedik az ülőlap annak függvényében mennyire dőlsz hátra. Ez utóbbi normális, mert szinkronmechanikás.
A többi hibát sem tapasztalom.
Enyémen viszont a karfa tetején nyomot hagyott a csomagolás és jelen van a deréktámaszos hiba is, azaz lejjebb esik a deréktámasz 3-5 beállításnyit. Ezek miatt cserélik nekem.
Haworth minőségellenőrzése közismerten rossz sajnos. Előre félek, hogy rosszabb összeszerelésőt kapok cserében, mint ami most van.
Írj nekik, hogy miket tapasztalsz és kérj cserét ha számodra ezek problémásak. Ezt neked kell eldöntened. -
coller21
tag
Végre megérkezett a várva várt Haworth Fern székem (fém vázas szerkezet).
Első tapasztalatok: Jobb oldali karfa kotyog nagyon, a bal nem, ott minden rendben.
Hátra dőlés után még lehet egy picit ugrasztani a széken, nem tudom, hogy írhatnám le jobban.
Kb. a hátra dőlés 70%-nál hullámzik egyet az ülőlap, nem nagyon, de érezhető.
Ugyancsak az ülőlap nem fix teljesen, hanem mozog, lötyög.
Az alsó takaró lap mozog, akár hozzáér a tekerőhöz, ha addig húzom.
A hátsó részen van egy 3mm-es rés a műanyag részek között.
Hátra dőléskor néha recseg, nyikorog a szék.
A karfa alsó részén több helyen sorlyás.
Ezek most hibák, vagy csak én vagyok túl kritikus a székkel szemben 😊
Köszi előre is a válaszokat, Gábor -
Stingie
tag
válasz
gabranek #11459 üzenetére
Ezért kell minden széket kipróbálni, még jó, hogy van visszaküldési lehetőség. Amiit írsz, az a személyes preferenciádból fakadó különbség. Összevetve, nekem is ArenaRacer Craftsman 360-om van és a valaha volt legjobb székemnek tartom - nem fáj a hátam, imádom, hogy keményebb, mint a többi és tökéletesen tartja a combomat, a hátamat, a gerincemet - mellesleg nagyon masszív és stabil szék. A mágneses fejpárna kiváló, a deréktámaszból pedig még a Secretlabosnak sincs ilyen íves és hátba belesimuló kialakítása. Én szövethuzattal kértem, a keresztvarrás miatt örök élet +1 nap.
Remélem, találsz magadnak megfelelőt, hasonlót ami kényelmes. Gyereknek most Gamvis-ból vettünk valami prémium modellt, az kicsit olcsóbb volt, mint ez, de az is baromira kényelmes (az mondjuk puhább és "kagylósabb".)
-
M0ng00se
őstag
sziasztok,
tudtok ajánlani a nitro concepts e250-hez hasonló széket hasonló árban pink vagy hasonló színben? páromnak lenne. én nagy megelégedéssel használom már 4. éve az említett széket. ami kritérium, hogy ne műbőr legyen, azt szétszedik a macskák, plusz izzadós is -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Eladnám 4 éves Emagra X5 Office-om, amin van még 1 év gari és fél éve lett cserélve újra az ülőpárnája, amúgy hibátlan. Műanyag csillagos, nem kértem rá a fémet. Mivel ezeknek nincs érdemben másodpiaca, tudna valaki hozzáértő segíteni benne, hogy mennyi a reális piaci értéke egy ilyen széknek? Köszi előre is! -
gabranek
senior tag
válasz
gabranek #11407 üzenetére
majdnem egy hétig próbálkoztam a Craftman 360-al, de sajnos nem vált be és tegnap visszaküldtem. Sajnos az ülőlap ennél is nagyon kemény, ennélfogva 10 perc után töri a combomat és az ülepemet
Nagyon sajnálom mert egyébként kifejezetten igényes konstrukció. Nagyon stabil, nem lötyög, nem nyekereg. A háttámla tökéletesen tartja a gerincet és a hátat. Lehetséges, hogy egy memóriahabos ülőpárna és egy lábtartó igénybevételével használni tudnám, de egy 140k-s széknél hadd ne kelljen még kiadnom tízezreket. -
csonkaj87
csendes tag
válasz
fahrii #11452 üzenetére
Köszi - az embody és az aeron tényleg húzósak árban. Azt hiszem élőben fogom összevetni őket a mirraval.
A Gesture és a Ferm is feljött már a keresgélés során, de valamiért mindig a HM-hez térek vissza. Leginkább a tartósságuk miatt - a munkahelyemen nem rég 10 év körülieket cseréltek. A felületükön látszott csak az idő múlása, sokan meg is vásárolták otthonra. -
rAY.BAN
tag
válasz
csonkaj87 #11451 üzenetére
Ha már ebben az árkategóriában gondolkozol, akkor én ajánlanám az Embody-t kipróbálásra, nekem az van kb 1 éve. Én végültem legalább 1 hónapig szinte minden Herman Miller, Steelcase és Haworth széket; nekem az Embody jött be a legjobban.
Külföldről ajánlott igazából a vétel, mert jelentősen olcsóbb, mint itthonról; én magam linkeltem ebbe a fórumba legalább 6-7 helyet ahonnan lehet HM széket venni, de volt nemrég egy kolléga aki meglehetősen jó áron tudott Gaming Embody-t venni.
Nem annyira felhasználóbarát ebben a fórumban a keresés, de próbálj meg visszaolvasni, vagy Google-el keresni itt, akár 1 évre is visszamenőleg, mert a válasz ottvan.
-
válasz
csonkaj87 #11451 üzenetére
Mirra 2 ülőlap nekem túl rövid volt, pedig én csak 189 cm vagyok.
Aeron C sokkal inkább megfelelő, vagy Embody. Mindkettő kipróbálható és rendelhető az Office Art & Design-tól. Ugyanakkor kissé túlárazottnak éreztem a bruttó 680k ft-os árukat.
Sajnos nem vagyunk könnyű helyzetben a magasságunk miatt. Ebben a kategóriában opció még a Steelcase Gesture és Haworth Fern, számomra ezek sokkal kényelmesebb székek voltak a HM-eknél, a helyedben tennék velük egy próbát. -
csonkaj87
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a mostani alsó kategóriás irodai székemet egy prémiumabb változatra.Gyakorlatilag home office-ban vagyok teljesen, napi 8-10 órát ülök a székben. Ezért inkább befektetésként tekintek az új székre, hosszú éveken keresztül szolgáljon ki.
Az opciókat tovább szűkíti, hogy 198cm magas vagyok (átlagos súlyú). Az olvasottak alapján emiatt sok szék ki is esik.Jelen állás szerint Herman Miller Mirra 2 a befutó
Munkahelyen használtam Aeront is (bár B méretet, nekem pedig C lenne a megfelelő), illetve korábban sima Mirrat. Olyan jelentős különbséget nem éreztem, mint amekkorát az árkülönbség indokolna.Valaki vásárolt az utóbbi időben Herman MIllert?
Tanácsra lenne szükségem, magyar viszonteladóból keveset találtam, és borsos árakkal találkoztam. Külföldi vásárlással van tapasztalat? -
Geza26
senior tag
Hello!
ArenaRacer Titan széken gondolkozom! Ahogy nézem inkább az átlagosnál alacsonyabb embereknek van tervezve. 179 cm-rel ajánlott vétel? Vagy általánosságban ajánlott ez a típus?
Köszönöm!
-
nanorambo
őstag
válasz
thefreeman #11448 üzenetére
Ja értem. Akkor szar a görgő. Fogóval próbáld meg kiszedni a csapot.
-
nanorambo
őstag
válasz
thefreeman #11444 üzenetére
Szerintem úgy a legegyszerűbb, ha rákeresel, vagy megnezed a leírásában, hogy milyen csapos görgő kell a szekbe és a neten rendelsz olyan parkettagörgőt kb bárhonnan.
A haworth oldaláról is lehet, de ott szerintem háromszoros áron. -
coller21
tag
válasz
Callisto #11442 üzenetére
Azért sérülés nélkül szétszedni egy széket, nem nagyon lehet, ezért lenne jó elsőre jól választani 😊 Ha jól megnézed az oldalon, 2 fajta széknél valóban 2000 a különbség, a többinél 27 ezer. De igazából nem a pénzen múlik, ha biztosan jó, akkor adok érte akár 500 ezret is. Nem tudom milyen a lumbar support, mert még nem volt olyan székem. A Graphisoft parkban, a Lumbarost próbáltam, kb. 10-15 percet ültem benne, és nagyon tetszett. 82 cm és 75Kg vagyok, vékony testalkat, fogalmam sincs, mi lenne az igazán jó. Amúgy köszi az eddigi tanácsokat, hasznosak voltak.
-
Kobe
veterán
egy ideje használom már a logitech / herman miller embody-t, és msot észrevettem valamit amit nem igazán tudok hova tenni
használat közben a szék bal oldalon a fenekemnél / combom felső részénél olyan érzésem van, mintha a szivacs alatt levő műanyag nyomna
Kicsit hasonló érzésem volt az aeronnal, ahol a keskenyebb hálós ülőfelület merev kerete nyomta a combom oldal
Próbáltam kisilabizálni mi okozhatja, de nem találtam meg. Kicsit olyan érzés, mint amikor pl a kocsiban a vezetőülést már kiülöd és bal oldalon - mivel mindig arrafele szállsz ki, érzed a szivacs alatti műanyag elemeket.Ránéztem a székre, nem láttam deformálódást vagy törést, a műanyag rugók és hexa lapok sem mozdultak el. Egyetlen dolgot találtam, hogy a rugózás műanyag kerete asszimetrikus. 2 / 3 / 2 / 3 rugót tartó plusz merevítő műanyag van benne soronként, az egyik oldalon 2 / 3 / 2 / 3 a sorrend, a bal oldalon pedig 3 / 2 / 3 / 2, és ahol érzem ott pont a 3-as merevítő van.
De hasznáalt közben - ráültettem egy velem hasonló súlyú rokont is - nem látom, hogy ez bármennyire deformálódna vagy hozzáérne / nyomná a szivacsozást.Valaki embodyval tapasztalt már ilyet ?
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Én is vásároltam egy használt Haworth Zody-t, még sok tapasztalatom nincs vele, hévégén probálgatom majd többet. Viszont a görgöit szeretném parketta görgökre cserélni. A régi székem parketta görgőit akartam átteni viszont azok csappal együtt jöttek ki a székből, a Zody görgői pedig csap nélkül. Hirtelen nem is találtam olyan görgőt egyik webáruházban sem amiben ne lenne csap. Tudtok ebben segíteni, hogy hogyan lehetne kicserélni a görgöket és milyenre? -
DemonDani
addikt
Helloka!
Az Antares Famorával van valakinek valamilyen tapasztalata? Próbáltam itt keresni, de nem találtam róla semmit.
Köszi, ha tud bárki bármit mondani.
-
Callisto
őstag
válasz
coller21 #11433 üzenetére
Nem szedtem ki, mert megy vissza a szék. Észrevettem, hogy a lumba nem tartja a fenti pozíciót és support azt mondta ez teljes csere lehet így már. Még nem írtak semmit hogyan zajlik és mikor lesz a csere. Lumbar kiszerelés garivesztéssel jár, de ha sérülés nélkül kiveszed, majd garis ügyintézés előtt visszateszed akkor nem gond.
Egyébként a lumbar és anélküli verziók közt 2000,- különbség. Ez ne legyen már akadály.
Ha nem szereted a nagyon előemelkedő, aggresszív lumbart akkor anélkül rendeld mindenképpen. A lumbarjának az is baja, hogy rontja a háttámla görbületét is és kevésbé lehet kényelmes a támlának dőlve ülni benne. Testalkat válogatja.
Ha kevesled a támaszt tudsz venni memóriahabo derékpárnát vagy nyakpárnát stb. és tökéletesen be lehet rakni. Reddit-en vannak erre javaslatok.
A fémvázasok a kevés tapasztalat alapján jobb összeszerelésűek, de hogy ennek mennyire van nagy számokban is valós alapja nem tudom. -
-
ViZion
félisten
sziasztok, Mayah fun/smile/comfort székekről mi a véleményetek?
-
nanorambo
őstag
válasz
mikecpl #11435 üzenetére
Én küldtem vissza anno Zodyt, online rendeltem. 14 napig lehet visszaküldeni. Angol supporttal kommunikáltam, nagyon gördülékenyen ment. Nem került pénzbe és jött a futár felvenni a csomagot. Az eredeti karton csomagolást tartsd meg mindenképp.
Mindkét széket próbáltam (most épp a Fernt várom, hogy megérkezzen, azt rendeltem magamnak). Az aloha a legolcsóbb székük, de szerintem az olcsóbb kategóriájukból az a legkényelmesebb. Nem szinkronmechanikás, szóval csak a háttámla dől, az ülőlap nem.
A fernen minden állítható, szinkron mechanikás és szerintem jobban néz ki
Neked kell eldöntened melyik jön be jobban, majd próba után és neked megéri-e a magas felárat. -
mikecpl
csendes tag
Sziasztok!
Van bárkinek tapasztalata Haworth szék visszaküldésével kapcsolatban? Az Aloha és a Fern között gondolkodom és szeretném őket pár napig tesztelni, ezért arra gondoltam, hogy megrendelem mindkettőt és ha pár nap után is úgy tűnik, hogy megéri a felárat a Fern, akkor a másikat visszaküldeném (és fordítva). Csak, ha nagyon macerás a visszaküldés vagy nagyon drága, akkor ez az opció kiesik.
De azt is megköszönöm, ha bárki segít abban, hogy vajon tényleg megérheti-e a felár és érdemben milyen különbség van a két szék között?
Köszi előre is!
-
coller21
tag
válasz
Callisto #11417 üzenetére
Sikerült kiszerelni a lumbart? Valamiért a webshopon most 2 féle lumbar supportos szék olcsóbb, és tetszenek is azok a színek. Inkább azzal venném talán, és ha nem gari vesztés, kiszerelném ha túl agresszív lenne nekem is. A müanyag talprésztől félek kissé, ezért nem szívesen vásárolnám a feketét. Egyenlőre még kivárok a vásárlással, a fekete péntek szerintem 40%-os kuponso lesz, de ennél nem drágább mint ami most van.
-
coller21
tag
Sziasztok. Kis segítség kellene. Olvastam itt a forumon hogy a Haworth Fern feketében a webshopon sok a müanyag. Mi a helyzet a Zody-val, ott is ugyanez, vagy ott fém a szerkezet?
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok!
15 éves fiamnak keresek széket, amiben kényelmesen tud az íróasztalnál dolgozni és szabadidőben kényelmesen tud xbox-ozni az asztalon lévő monitoron. Nem kell kifejezetten gamer szék, inkább arra lenne szükség, hogy ergonómialilag tartson, masszív legyen (össze-vissza csúszkál benne és döntögeti a mostanit is)
-
Zizi123
senior tag
válasz
LLKobe #11426 üzenetére
Azért is írtam, hogy tuti, hogy igazad van, nem kérdés, hogy nem 1 Zody minőség csak nem ránézésre. Ránézésre 1 fényképről gondolom te sem tudod megmondani, hogy az adott pl fekete alkatrész az műanyag, aluminium, vagy bármilyen más fém.
Optikailag nem néz ki rosszabbul, mint pl a Zody, max az árából látszik, hogy valószínűleg az anyaghasználat nem olyan jó.
Nyilván beleülve, kipróbálva volna különbség. -
coller21
tag
válasz
Callisto #11417 üzenetére
Köszi az infókat. Jó lenne Gesturet venni, de .ég nem találtam meg a megoldást a szállításra. Holnap felhívom a Blue-t, hátha adnak ök is most kedvezményt. Fern nincs aluvázas a webshopon ahogy néztem feketében, ott is érdeklödöm majd telefonon a Záhony utcai kirendeltséget, hátha ök tudnak adni, szeri tem a kedvezményt is tudják majd adni. Picit félek a müanyagtól.
-
Zizi123
senior tag
válasz
LLKobe #11422 üzenetére
Hát nem tudom, de én nem látom, hogy vékonyabb lenne az ülőfelület, mint a Zody-nál, és a lábcsillag sem tűnik vékonyabbnak semmivel.
A karfa megoldás tényleg más.
Biztos, hogy ettől nem olyan mint 1 Zody, de így RÁNÉZÉSRE nem tudnám kijelenteni, hogy az egyik tartósabb, mint a másik.
Most is Zody-n ülök, szó sincs róla, hogy az olcsóbbra szeretném rábeszélni az érdeklődőt, de RÁNÉZÉSRE nem látom azt amit írtál különbséget. -
Dinter
addikt
https://www.wellworking.hu/termekek/frezza-takk-basic
Sem a helyet, sem a széket nem találtam a keresőben. Ismeri bárki bármelyiket? A székre 6 év gari van és nagyban személyre szabható. Az üzlet pedig 40 napos return policyt kínál. Erősen gondolkozom, hogy vakon kicseréljem e az Ergonic rendelésem erre
-
Dave567
addikt
Sziasztok
200000 ft alatt keresek jó gémer széket, tudtok valami jót ajánlani 120 kg ig?
ASUS ROG Chariot Core SL300 eredetileg ezt néztem ki, szerintetek ez mennyire jó? -
Callisto
őstag
válasz
coller21 #11416 üzenetére
Bármelyik színt tudod lumbar és anélkül is venni. Az alap - legolcsóbb - fekete az műanyag vázas. A többi - tudtomal - aluvázas.
Legyél tudatában, hogy a Fern lumab supportja rendkívül aggresszív! Én azzal vettem és ha nem küldöm vissza ki fogom szerelni (ami nem egyszerű) és tesztelem úgy is pár napig. -
coller21
tag
Gondolkodom amúgy a Haworth Fern-ben is a Steelcase Gesture mellett. Igazából nagyon tetszett mindkét szék, a Fern-nél a kartámasz volt furcsa, viszont érzetre kényelmesebb volt. Gesture –nél a rugozás volt furcsább, elsőre jobban visszatart, ami annyira nem jött be. Kérdésem az lenne, hogy ha a Haworth weboldalon Lumbar supportos változatra váltok, megváltozik a szék alsó szövet nélküli részének a színe. Ez a jobb fajta, nem annyira műanyag szerkezet? Mert látom itt a hozzászólásokban, hogy 2 félét lehet kapni. Az ára amúgy most nagyon jó, 365 ezer, és van szállítás Magyarországra, míg a Steelcase úgy nézem nem szállít ki direkt hazánkba ☹ az ár amúgy most ott is jó, 18% a kedvezmény.
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
8-10 órát ülök naponta gép előtt (HO-ban) és szeretnék egy értelmes széket venni, mert a mostani ideiglenes székemen "szólt" a hátam, hogy nem kéne ezt hosszú távon csinálni.
Több munkatársam is secretlab titan-t ajánlott, de csak pislogok, hogy miért kerülhet 200.000 ezer forintba. Nincs egy kicsit túl árazva?
Más márkák is ilyen áron tolnak alánk széket és valóban megérik az árukat?
Megmondom őszintén én max 100.000ft-ot adnék érte, de érdekelne a fenti kérdésemre is a válasz, vélemény.
-
coller21
tag
Sziasztok. Steelcase Gesture-t szeretnék rendelni, jelenleg van rá 18% kedvezmény. Valahogy meg lehet rendelni Magyarorszagra is? Vagy csak Blue?
-
Dinter
addikt
válasz
Shadowduet #11412 üzenetére
Wow köszi
Próbálta valaki az Alohat és Zodyt is? Zody támlájának a teteje nyomja a hátam, Aloha is hasonló hozzá? Ennyiért megvenném, ha jobb lenne.
-
Shadowduet
tag
Haworth oldalán black friday akció van az összes irodai székükre, 30% -35%.
-
VásRló
tag
Ramiro széket ismeri valaki?
-
Callisto
őstag
Elkezdődött. 25% van Embody-ra. Kár, hogy ide nem szállítanak sehonnan sem.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Radeon_5 #11405 üzenetére
Betolható. Ez nagyon fontos is. Helytakarékos. És, ha betolom, akkor csak elfordulok a székkel és a karfa nem ütközik a lapnak. Felkelek, legközelebb meg csak vissza kell ülnöm és visszafordulni.
A középmerevítőig van 30 cm, a lap pont 30 cm, így biztos, hogy nem ütközik semmibe. Bár ahogy néztem, ennyire lent a 40 cm-es sem ütközne. A lap szélessége 80 cm. A nagy billentyűzet miatt kell. -
Radeon_5
aktív tag
válasz
JulianSinulf #11402 üzenetére
Oke koszi, tok jo. Jo ez a bill tarto megoldas arra hogy tavolabb keruljon a monitor. Betolhato amugy az asztal ala?
-
gabranek
senior tag
Sziasztok!
Akinek van tapasztalata az Arenaracer Craftman székkel, meg tudná mondani, hogy milyen kemény az ülőfelület? Nem vagyok már fiatal és igencsak válogatós lettem, hogy mire ülök rá 😀 sajnos kipróbálni nincs lehetőségem.
Nemrég vettem egy Antares Boston széket, de az olyan kemény volt, hogy úgy éreztem mintha deszkalapon üdögelnék. Inkább elajándékoztam. -
Sdi
addikt
válasz
Stingie #11247 üzenetére
+1
Nekem a sima van 2 éve, nem a 360 és műbőr, de számomra valóban nagyon kényelmes szék. A műbőr miatt kicsit nyikorgós, de az ülőfelülete semmit sem deformálódott. A fej és deréktámasszal, nagyon jókat szoktam benne aludni is a gép előtt. Volt pár olcsóbb székem előtte, de ez nagyon megérte az árát, igaz akcióban vettem 100K körül.
-
wyvonne4
csendes tag
válasz
LLKobe #11390 üzenetére
Értem, köszi.
Egyébként nem zártam ki teljesen a Fernt sem még. Sokat olvasgattam mind a Zody-ról, mind a Fernről, és a Fern amúgy tényleg szimpatikusnak tűnt. Csak sok QC issue-ról hallani ott, nem lenne jó belefutni ilyesmibe ennyi pénzért már...
A Lively és Aloha modellekről van valakinek személyes tapasztalata? Azok kifejezetten kedvező árban vannak most ahogy nézem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Hobby elektronika
- Diablo 3
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged