- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balion
senior tag
válasz
ferkoboy #1601 üzenetére
Hú, de messze van ez a Sárospatak.!
Vagy inkább én lakom messze Sárospataktól
Sajnos nem tudom megoldani az odajutást, pedig nagyon jó lett volna, amúgy köszi!Lehet, hogy megpróbálkozom ismét egy optometrista által végzett vizsgálattal, amikor majd rendbe jön a szemem. A látóideggyulladás után maradt egy fura tünetem. Gyorsabbnak érzékelek mindent a jobb szememmel (ami beteg (volt)), mint a ballal. Ezért elég furcsa a térlátásom, meg néha kettős is akar lenni.
Meg még nem is tisztult ki rendesen a kép, úgyhogy van időm még agyalni azon, hogy hová menjek, meg hogy milyen keretet válasszakAbban esetleg tudnál segíteni, hogy az alapján, amit elmondtam, mi lenne az, amit feltétlenül mondanom kellene annak a személynek aki vizsgál, ahhoz, hogy elgondolkodjon rajta, vajon van e nekem az áltad felsorolt "betegségek" közül? Mert nem akarok úgy oda menni, hogy szerintem ez+ez a bajom. Azt nem szokták szeretni
A távolbanézést szemüveggel javaslod, vagy anékül? Anélkül is látok élesen, ha hosszan nézek.
-
Balion
senior tag
válasz
ferkoboy #1599 üzenetére
Hmm, valóban sokat nézek közelre.
De ezen ideje változtatni. Sajna a gyerekkoromat végig számítógépeztem, úgyhogy meg is érdemlem ezt a cspást
Legalább lett egy új hobbim: a távolbanézés!Azek a dolgok, amikről írtál, úgy hangoznak, mint amiket egyik szemész, optimetrista, stb ... észre vesz, a másik nem. Vagy ezek egy rutin szemvizsgálaton is ki kell, hogy derüljenek? Mi lenne a legjobb? Ha elmennék több vizsgálatra is, és összevetném az eredményeket? Illetve te is meg tudod ezeket csinálni, vagy csináltatni?
Hol lenne erre lehetőség helyileg hozzávetőlegesen? -
Balion
senior tag
válasz
ferkoboy #1595 üzenetére
Köszi szépen. Elmondanám, hogy nem könyű laikusként megértenem, de igyekszem
És esetleg ha görcsös állapotban lenne, azt észre vennék e szemészeten? Merthogy most volt egy látóideggyulladásom, ahol mindenféle műszerrel vizsgálták a szemem. Legalább 4-5 fajtával. Még szem-érfestéses vizsgálatom is volt. Szóval csak az érdekelne, hogy ez olyan probléma, amit észre vettek volna a kórházban, vagy ezt csak lencsék rakosgatásával lehet észre venni?Vagy ha lenne ilyen görcs, akkor az a jó a szemnek, ha olyan szemüveget hordok, amivel jól látok, vagy ha olyat, ami korrigálja?
Köszi, elfogadnék javaslatot szakemberre. Vagy ha esetleg elmennék a szemészemhez, és mondanám, hogy nézze már meg van e ilyen gondom, az is valami?
Köszi, hogy foglalkozol/tál velem is
Egyébként a keret, amit felpróbáltam, és tetszett: Miki Ninn... Gondolom nem sok helyen forgalmazhatják, mert alig találni róla adatot neten. Vagy gondolom csak bizonyos optikák árulják.
Ma megnéztem egy Bulget márkájú keretet is, az is tetszett, de az is ilyen noname kategória lehet.Ui.: "Még akkor is, ha a látásélesség többé-kevésbé tiszta, fejfájás, hunyorgás kísérheti az enyhe fokú astigmiát."
Na igen, én is ezt érzem. Hiába látok jól, valahogy mégsem jó. Múltkor szemészetre mentem, és nem vittem magammal szemüveget. Kérdezték, hogy szemüveges vagyok-e, és hogy miért nincs rajtam. Én meg mondtam, hogy annyira nem érzem szükségét. Kicsit savanyúan fogadták a hírt, de simán leolvastam a tábláról egészen a legalsó icipici sorig, de még azt is láttam talán. Szóval hiába látok élesen, mégis homályosodik.
Érdemes ilyen hibára edzeni a szemet? Mert úgy veszem észre, hogy ha fárasztom, sajna még rosszabb. Reggel még egész jól látok szemüveg nélkül, de később már nem az igazi. -
Balion
senior tag
válasz
zsoca67 #1589 üzenetére
Az első szemüvegem egyáltalán nem volt jó. Akkor egy optimetrista vizsgálta meg a szemem. Homályosan láttam, hiába hordtam sokáig.
Utána ugyanoda mentem vissza, csak akkor már egy jónevű orvos vizsgált épp. Megvizsgálta a szemem, meg az előző szemüvegem, és csodálkozott, hogy miért van nekem +os szemüvegem, mikor minuszos kellene. Az a szemüveg viszont tökéletes lett, de rajta maradt egy kis sorja a lencséken, szóval akkor sem volt tökéletes a tapasztalatom. Már nem tudom, a közelben hová is menjek, ahol csak jókat tapasztalnék.
Szóval én is jártam már meg, ezért gondoltam, hogy egy jónevű helyen csak nem lehet baj, de ezek szerint mégis -
Balion
senior tag
válasz
zsoca67 #1587 üzenetére
Jójó, igazából csak napszemcsit, vagy sötétítő előtét lencsét szerettem volna venni, de természetesen szó esett a szemüvegemről is, kontaktlencséről, sötétedő lencséről, stb. Egy nagyon tetszetős keretet láttam ott jó árban, és a lencsék párban csak 5000-be kerülnek most (50% akció
), a megmunkálás meg 1200 azt hiszem, szóval nem tűnik vészesnek. De a minőségről nem tudok nyilatkozni, nyilván. Majd még nézelődöm máshol is, köszi a véleményed.
Fura dolgokat hallottam viszont, mint pl, hogy a sötétedő szemüveg azért jó, mert a sötétebb lencse megvéd az uv sugaraktól. Eddig úgy tudtam színtelen az UV védelem, na de már ezt is tudom
Ui.: Egy pár napig szemüveg nélkün tengődtem, mert hát ilyen kis dioptriával én még simán el tudok lenni!
Ha sokáig nézek messze, szépen ki is élesednek a dolgok, de nem az igazi. Ha meg le akarok valamit olvasni, el-elmosódik
Visszatettem a szemüveget és váó. Hihetetlen, hogy mennyire jó. Néha le kell venni ahhoz a szemüveget, hogy értékelni tudjam, amikor visszaveszemMegvizsgáltatnám mennyit romlott a szemem, mert 3 éves a szemüveg, csak sajnos pár hete volt egy látóideggyulladásom látásromlással, vakfoltokkal, 30%-os látótérrel. Már majdnem meggyógyult, de szerintem még nem lenne megbízható a mérés eredménye.
-
Balion
senior tag
Az ofotértben lévő hölgy bemérte a szemüvegem, és valami olyasmit magyarázott, hogy a dioptriát (sph?) és a cílindert össze kell adni, ezért 0-ás a szemüvegem. Biztos vagyok benne, hogy nem, vagy rosszul értettem amit mondott, úgyhogy nagyon megköszönném egy szakértő magyaráztát, hogy ha a kettő összeadódik, és nekem az egyik -0,75, a másik +0,75, akkor miért kell nekem szemüveg?
Azon kívül, hogy jobban lássak, és komolynak nézzek ki benne
.... Szóval kiváncsi lennék a miértekre
Itten vannak az adatok:
-
Balion
senior tag
Ma voltam egy ofotértben, ahol csak kiváncsiságból felpróbáltam egy keretet, mert a közeljövőben nem ártana új szemüveget csináltatnom. Tetszett a keret, csak nem tudtam megjegyezni a márkáját. Itthon jutott eszembe, hogy utána nézzek, milyen véleményeket írnak róla, de már nem tudtam felidézni, csak azt, hogy mintha két szóból állt volta, és a második szó K-val kezdődne
Nem egy nagy márka. Inkább az olcsóbbik fajtából való. Nem divatmárka... szerintem.Nem tudjátok, milyen márkákat árul az ofotért?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest