- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- Bluetooth hangszórók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Vagy, írj egy scriptet, ami csinál valamit (minegy mit), ha neki paraméterként átadott dev-ek bármelyikén 95% alá csökken az üres hely.":
#! /bin/bash
echo 'PÁÁÁÁNIIIK!!!!!!!!!'
ennyi.
persze ha figyelembe vesszük azt is, hogy nyilvánvalóan feltolták a vércukorszintjét és azért írt ökörséget, akkor ennél bonyolultabb scrtiptre is szükség lehet. Hint: 95% alá csökken az üres hely részmondatot szerintem nem így akarta megfogalmazni. -
ddekany
veterán
for i in `ls -1`; do echo $i ; done
Na, igen, aljas módon pont ezért kérdeztem... mert ez hibás. Az for szegény white-space-nél szeletel, nem csak sortörésnél, és ezért ha szóköz van egy fájlnévbe, akkor több fájlnak fogja nézni. Aljas egy csapda, és azért van, mert eléggé trükkös ahogy a dolgok több körben behelyettesítődnek meg értelmezve lesznek. Hát na, ilyenekre gondoltam ott a másik topicban...
-
doc
nagyúr
nem tul elegans megoldas (nincs parameterellenorzes sem), de mukodik
1 #!/bin/sh
2
3 while true; do
4 for dev in $@ ; do
5 if [ `df $dev | grep -o '[0-9]\+%' | grep -o '[0-9]*'` -gt 5 ]; then
6 echo Low space on $dev
7 fi
8 done
9 sleep 1
10 doneMOD: ehh, nem gondoltam volna hogy megeloznek
mondjuk talaltam jo otletet dabadab scriptjeben, amivel tenyleg szebb lesz (pl. tr -d %)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest