- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Kiterjeszti a Smooth Motiont az új NVIDIA App
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Vagy, írj egy scriptet, ami csinál valamit (minegy mit), ha neki paraméterként átadott dev-ek bármelyikén 95% alá csökken az üres hely.":
#! /bin/bash
echo 'PÁÁÁÁNIIIK!!!!!!!!!'
ennyi.
persze ha figyelembe vesszük azt is, hogy nyilvánvalóan feltolták a vércukorszintjét és azért írt ökörséget, akkor ennél bonyolultabb scrtiptre is szükség lehet. Hint: 95% alá csökken az üres hely részmondatot szerintem nem így akarta megfogalmazni. -
ddekany
veterán
for i in `ls -1`; do echo $i ; done
Na, igen, aljas módon pont ezért kérdeztem... mert ez hibás. Az for szegény white-space-nél szeletel, nem csak sortörésnél, és ezért ha szóköz van egy fájlnévbe, akkor több fájlnak fogja nézni. Aljas egy csapda, és azért van, mert eléggé trükkös ahogy a dolgok több körben behelyettesítődnek meg értelmezve lesznek. Hát na, ilyenekre gondoltam ott a másik topicban...
-
doc
nagyúr
nem tul elegans megoldas (nincs parameterellenorzes sem), de mukodik
1 #!/bin/sh
2
3 while true; do
4 for dev in $@ ; do
5 if [ `df $dev | grep -o '[0-9]\+%' | grep -o '[0-9]*'` -gt 5 ]; then
6 echo Low space on $dev
7 fi
8 done
9 sleep 1
10 doneMOD: ehh, nem gondoltam volna hogy megeloznek
mondjuk talaltam jo otletet dabadab scriptjeben, amivel tenyleg szebb lesz (pl. tr -d %)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Warhammer 40.000
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest