Hirdetés
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluetiger9
csendes tag
Sziasztok!

Írtam egy szkriptet, aminek az lenne a feladata, hogy megnyit egy fájlt az Excel Viewerben:
#!/bin/sh
a="'Z:"
b="'"
c=$a$1$b
`env WINEPREFIX="/home/bluetiger9/.wine" wine "Z:/home/bluetiger9/.wine/drive_c/Program Files/Microsoft Office/Office12/XLVIEW.EXE" $c`Azt szeretném elérni, hogy ha meghívom a szkriptet így:
/bin/script.sh "/elso konyvtar/masodik konyvtar/excel fajl.xls"
akkor hajtsa végre a kővetkező parancsot:
env WINEPREFIX="/home/bluetiger9/.wine" wine "Z:/home/bluetiger9/.wine/drive_c/Program Files/Microsoft Office/Office12/XLVIEW.EXE" 'Z:/elso konyvtar/masodik konyvtar/excel fajl.xls'
De ehelyett ha az elérési útvonalban van szóköz, akkor az Excel Viewer úgy értelmezi, mintha több fájl akarnák megnyitni.Amíg csak Z:$1 írtam a $c helyére addig az egyszerű elérési útvonalú fájlokra működött, de most már azokra se megy.
Szerintetek hol rontottam el?
Új hozzászólás Aktív témák
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 192SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest