Hirdetés
Legfrissebb anyagok
PROHARDVER! témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Mobilarena témák
IT café témák
Hirdetés
!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
van egy lista, amiben mindössze néhány féle szó van, de azok többször. ezt kellene megszámolni, hogy ki hányszor, és sorba állítani őket.
megszámolni én is meg tudom (grep szó file | wc -l), csak azt nem tudom hirtelen, hogy hogyan lehet megcsinálni, hogy maga a szkript keressen rá az egyes szavakra (sort | uniq ad egy listát).
for i in $(sort lista.txt | uniq) do
ez valszeg benne lesz (ciklust sose bírtam helyesen írni...)
grep $i lista.txt | wc -l
ez fogja adni a számot... csak ezt is valami változóba, vagy egyből egy file-ba/kimenetre kellene írni, a $i elé.
erre kérnék valami kultúrmegoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Aktív témák
Új fizetett hirdetések
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Üzleti előfizetők hirdetései
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest