- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- DUNE médialejátszók topicja
- Dell notebook topic
- Hővezető paszták
- Milyen egeret válasszak?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pxs
aktív tag
Sziasztok !
Linux/BASH script írásban jártasak számára egy kérdés:
Paraméterezhető scriptet kellene írnom, ilyesmi formában:
<scriptnév> -a -b -c -d -e ....
Hogyan tudnám megoldani, hogy pl. a "-a" utáni paramétert (pl. számot) ne 2. számúnak vegye, hanem elsőnek ? (Mert ilyenkor az "-a"-t veszi elsőnek alapból).
Illetve, hogyan passzolok át egy ilyen paramétert a scriptnek értelmezésre ?: pl. -c 2500 (tehát értelmezze azt, hogy a "-c" benne van a param listában és az utána lévő értéket is)
A paraméterek sorrendje mindig fix ? (Ez azért is fontos, mert ki kell íratnom hiányos/nem megfelelő paraméter megadás esetén a usage-et)
Valaki itt említette a getopts-ot...az nem szúrja el a sorrendet ?
Régebben foglalkoztam már ezzel, de évek teltek el azóta...nem ugrik be és amit eddig neten találtam, azon se leltem meg a pontos választ. Ez egy határidős dolog, 2 napom maradt rá és ez csak a jéghegy csúcsa belőle.
Remélem, érthetően fogalmaztam Előre is köszi mindenkinek !
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi