Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vargalex

Topikgazda

válasz chros #19476 üzenetére

8. Azért érdemes uci config scriptet készíteni, mert az a legtöbb esetben nem eszköz specifikus. Sőt, meg lehetne csinálni, hogy valóban teljesen az legyen. Nálam csak az eszköz név és a wifi config különbözik kicsit (ahogy írtam, pl. az AX3200 és a Dynalink DL-WRX36 fordított a 2,4 és 5GHz-es radio), de ezen értékeket előtte egy lekérdezéssel simán be lehetne állítani. Úgyhogy adtál is egy ötletet, már csinálom is. :)

#19480 chros:
    1. Szerintem az init scriptnek a szóköznél ketté kellene választania, de ha nem teszi, akkor ezt a két opciót két különböző dhcp_option-ba tedd.

Alex

• chros

őstag

válasz chros #19476 üzenetére

Cudy WR3000 (mediatek/filogic, aarch64_cortex-a53)

Hardware offload mukodik rendesen LAN-on (ugy nez ki), a mt7981-wo-firmware csomagot kell majd meg berakni a csomaglistaba, hogy WiFi-n is legyen hw offload (a 23.05.02-ben meg nincs alapbol, de a kovetkezoben mar lesz).

A ledek miatt ezt kellett meg berakni az /etc/config/system -be:
    config led 'led_wan'
    option name 'wan'
    option sysfs 'blue:internet'
    option trigger 'netdev'
    option dev 'pppoe-wan'
    list mode 'link'
    list mode 'tx'
    list mode 'rx'

config led
    option name 'lan'
    option sysfs 'blue:lan'
    option trigger 'netdev'
    option dev 'br-lan'
    list mode 'link'
    list mode 'tx'
    list mode 'rx'

Uj kerdesek:
    1. Archeren ezt allitottam be a /etc/config/dhcp-ben a "config dhcp 'lan'" alatt, de itt hibat dob: "bad IPv4 address at line 60 of /var/etc/dnsmasq.conf.cfg01411c"
    Lattam, hogy jelentosen atirtak a dnsmasq-ot, mi lenne a helyes?
    list dhcp_option '3,192.168.1.1 6,192.168.1.1'
    Es igy nez ki a generalt dnsmasq.conf.xxx fajlban:
    dhcp-option=lan,3,192.168.1.1 6,192.168.1.1
    A doksiban meg mindig azt irja, hogy ez a jo formatum:
    "Or “3,192.168.1.1 6,192.168.1.1” to give out gateway and DNS server addresses"

2. putty-256color terminfo-t valaki tudna forditani erre a gepre? (a kitty-terminfo nem mukodik jo kitty-vel :) ) Koszi

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák