-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz Nyugdíjas #3477 üzenetére
ööö... ez reális érte?
Alaplap: ASUS M2R-FVM 10k
Processzor: Athlon X2 5200+ 18k
Memória: 2*1 G Samsung és 2*1G Kingmax DDR2 533 Mhz RAM 15k
Videókártya: Sapphire Radeon (asszem ) X1950 (ennek írja a Vista) Amúgy X1700FSC 22k
Merevlemez: 500 GB-os WD Caviar 13k
Táp: 350-400W-os FSP, típusszámot nemtok 7k
Ház: Eredeti Fujitsu-Siemens SCALEO P 2.5k
Monitor: Samsung 206BW 20", 2ms, 3000:1 kontrasztarány TN+Film panel 35k
Hangszóró: Régi (a kezdetek óta megvan, 6 éves) Genius stereo hangszóró 2k
Hoppá! Van hangszóró az iMacedbe?
Hűtök: A procin gyári hűtő van, a VGA-m pedig egy zalman VF-900-CU 2.5k
Bill: Eredeti Fujitsu-Siemens 2kÖssz: 129k
Vagy kb. 80-90k a reális érte?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
Don Vittorio
őstag
válasz Nyugdíjas #3458 üzenetére
Helyes.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Nyugdíjas #3455 üzenetére
Nem a sebességéről híres.
[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Nyugdíjas #3453 üzenetére
-
Don Vittorio
őstag
válasz Nyugdíjas #3439 üzenetére
Alkuképes.
-
1010
őstag
válasz Nyugdíjas #3136 üzenetére
ott van hogy where to buy arra ra nyomsz es kaid egy svajci oldalt ahonnan lehet rendelni
szallitanak ide is szepen megvan csinalva.asysoft
probald
05 es 06 ezek meg talan de lehet mar ezek se
g3 az nagyon gyenguska
en kepnezegetonek a xee nevu progit hasznalom,valahogy elsebbek a kepek es gyorsabb is.es firefox vagy operajaja ram
g4 esekbe az a jo ha rendesen fel pakolod akkor meg 720p filemt is tudsz vele nezni[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz Nyugdíjas #3077 üzenetére
Sajnos a szoftveres körítésen sokat vesztett a PPC. Végelhasználói szemmel nézve egész egyszerűen a legelső MacBook sokmindenben gyorsabb volt mint a legutolsó szériás DC G5. Pl. HD mkv lejátszás egyszerűen nem ment rendesen G5-ön, az egész rendszer "frappánsabb" Intelen, a valós alkalmazásbeli tesztek pedig magukért beszélnek. Szóval mérnöki szempontból hiába jobb a PPC ha a fejlesztői környezet hiányos vagy lassú. Merthát ugye más a szerverpiac, az IBM belső felhasználása és teljesen más az amikor általános célra kell megfelelni széles körűen. Egyszóval "stick to Intel"
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
biker
nagyúr
válasz Nyugdíjas #3038 üzenetére
nem a textedit a hibás, hanem a win programok nagy része, pl notepad, ahol a file nem tartalmazza a karakterkódolás infót, így a textedit önműködő esetén nem tudja eldönteni mi ez, ezért utf8-ban nyitja meg
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Jhonny06
veterán
válasz Nyugdíjas #3034 üzenetére
Bemásolod a file-t ide:
Macintosh HD->Library->Keyboard Layouts
Csinálsz egy Log Out-ot.
Ezután System Preferences->International->Input Menu->Legörgetsz a Hungarian-ig, kipipálod a megfelelő kiosztást, azután bepipálod a lejjebb lévő "Show input menu in menu bar"-t, megjelenik az óra mellett és ott már bal egérgombbal simán tudsz váltogatni.
-
biker
nagyúr
válasz Nyugdíjas #3022 üzenetére
hungarian extended pro kiosztás kell, letölthető a macboltról, pl. ingyen.
ennek kiosztása nagyon jó programozáshoz, csőrök nagyon jó helyen vannak.
és kereséshez bekapcsolod a billentyűzetnézőt, és nyomkodod a ctrl+alt+alma+shift verziókat, és látod.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
bmwk1200s
őstag
válasz Nyugdíjas #3015 üzenetére
Teljesen igazad van! Most kicsit hülyének is érzem magam.
Az igazság az, hogy volt pár olyan döntésem (elektronikai beruházás magamnak) amit eléggé megbántam. Most nagyon megfontolom mibe ruházok be. Rengeteg pozitiv véleményt olvastam a mac-ekről mindenféle negatívum nélkül, és pont az tett gyanakvóvá. Mindent tudni akartam, akarok.
Sajnos környezetemben nincs senkinek, aki meg picit is ért a számtech-hez, valamiért mind le akar beszélni róla...
De nem hagyom magam!Semmit sem írok alá!
-
rii
nagyúr
válasz Nyugdíjas #2961 üzenetére
jó télleg jogos
vállalom a véres rongy szerepét.
mert nekem amit megvennék mac, az a mac pro lenne ... lenne, ha a bukszám olyan vastag lenne ... mert nekem a gép legyen nagyobb mint a monitor
nézegettem volna én a G5-öket is, de alig van benne valami, és az is bazi drága, ráadásul a 10.6 már nem fogja támogatni a PPC-ket, ha jól'tompiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
biker
nagyúr
válasz Nyugdíjas #2946 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy megint a "rosszabb2 termék jobb marketingje miatt leszünk kénytelenek arra átállni.
(pl anno a korai mac-ek verték a korai wineket, csak azt jobban sikerült propagálni, és hamarabb terjedt el széleskörben. ha nem így lett volna...)
De félre a tré fát, lehet rá optimalizálni, ok, remélem lassan tényleg mindenben jobbak lesznek, mint régi társaik, de az elmúlt 10+ évben tapasztaltak szerint soha nem volt (számomra legalábbis) best buy termék.
De ezen lehet vitatkozni, lényeg hogy mind megjelenítésre, mind funkciókra (élsímítás, 3D értelmezése, stb) ég és föld az nV ATI harc, nekem az ati jött be mindig...ez van...
Pl ha valaki megmondaná, hogy miért nem színes a kép a nővérem Gef. 6200 GT kártyáján, tökmindegy milyen módban, mert a TV mindent ismer, akkor hálás lennék...)
lásd itt[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
rii
nagyúr
válasz Nyugdíjas #2695 üzenetére
"nálunk" nagyon durva hibák voltak, amolyan X-akta
és csak a 10.5.3-as gépek csinálták
meg aszonta az IT, hogy fórumokon is rosszat olvasott eről az update-rólamit említettem hiba, az alábbiakban nézett ki:
ID-ben edit-re nyomva (edit nevű nézőinktől elnzést kérünk) behoztál egy képet PS-ben, szerkezgetted, a PS elbaszta a képet, soha többet nem lehetett megnyitni, visszaváltottál ID-re, az update-elni (a norbi fanoktól is elnzést kérünk, itt sem arról van szó, aminek látszik) akarta, de az egy sérült kép volt, ezért ID belehalt, és amikor mgin elindult volna a recovery-nél újr eészűállt az ID., tehát a doksi TRASH, ami nagyon nagy szívás
a kép serverről volt megnyitva, de mivel két gép is csinálta, ezért mondhatnánk, hogy nem gép hiba semmiképp sem, hanem server hiba, de más gép meg nem csinálta csak a 10.5.3-as. Az IT véleménye hogy talán a 10.5.3-as update a ludas.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Energiaital topic
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM