Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
válasz
greatchaos #4406 üzenetére
passzív,amit majd cserélni kell mert szart sem ér.
-
Mans20
addikt
Helosztok
tegnap tettem be a gépbe egy gigabyte 6200 256 os AGP vga-t és ma amikor indítottuk a gépet akkor a monitor nem kapcsolt be,aztán resetet nyomtam és akkor már bekapcsolt és adott képet szóval a második indításnál már bekapcsol a monitor,ez mi a bánattól lehet?
Ja meg mondjuk 67 fokos a a mag ,everestel néztem,de ettől nemhinném hogy ilyen lenne mert akkor még nem meleg a kártya amikor bekapcsolom a gépet. -
biker
nagyúr
válasz
greatchaos #4402 üzenetére
mind mind FF, kivéve:
- bios post screen alatt, színes
- win boot alatt színes
- linux alatt színes -
biker
nagyúr
válasz
greatchaos #4400 üzenetére
összes pal(b,g,d,k,n,kombinált), összes ntsc, összes secam, összes 480i, 720i, 720p......
a tv szépen állt át sorra -
biker
nagyúr
válasz
greatchaos #4398 üzenetére
abszolút nem értelek.
svideo kompozit jelen nincs rgb beállítás, csak scarton.és mint írtam, post screen és boot alatt még színes.
-
biker
nagyúr
Kellene egy kis segítség GeForce 6200 TV out ügyében
gigabyte, és turbo force.A TV out meg fekete fehér, mikor már a driver hajtja.
Vagyis, amíg a windows tölt be, meg a POST screen van, színes, meg Ubuntu alatt is színes, és ahogy betölt a rendszer, átvált FF-re.Már szarrá állígattam a kódolást, a TV szépen követte is, secam, ntsc, pal (b,g,d,n,k, tök mindegy), a tv lelkesen állt át minden normára, mert ez egy mindenevő TV, és mindig FF volt a kép.
- a régi FX5500 kártyával jó volt
- mivel egyes esetekben jó, ezért nem lehet kábel hiba, vagy ROM hibaValaki látott már hasonlót?
én kezdek bezakkanni. azért pár tucat ilyet csináltam már, és ilyet még nem láttam, csak tréfás átalakítót, meg ilyeneket, de hogy csak win alatt Ff, ilyet nem -
LOTR
addikt
az helyett, hogy aludnék, nyúzom a kártyát
kérdések:
bekapcsoltam a +4pipet ez alapján: [link]
sajnos jó néhány -gyakorlatilag a windowson kívül minden- alkalmazás ilyen: [link]
ezek szerint nem működik a +4 pipe?2.20as everest szerint:
GPU kódneve NV44AGP (AGP 8x 10DE / 00F3, Rev A2)
2.09-es rivatuner szerint 128bit, nv43 a2,8pp,3vp 128mbötlet?
- vagy ezt az 1 mondatos kérdést feltettem már párszor.... ?!
-
LOTR
addikt
a lényeg, hogy most már hasít
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4385 üzenetére
mw is hasított gef2-vel
amúgy meg a minap (szó szerint 1 nap) játszottam végig újra a death rally-t, engem nem a grafika érdekel, sokkal inkább a játékélmény -
LOTR
addikt
írtam már korábban (bár lehet nem ebben a topikban), a srác akitől vettem mondta, hogy visszavihetem neki ha nem jó, én mondtam neki, hogy kipróbáljuk más gépben is
hát azokban jó volt, -ezért nem vittem vissza- csak az enyémben nem, különben 6200-at szerettem volna venni, tehát azért ezt vettem -
LOTR
addikt
közben csináltam egy bios-frissítést az alaplapomon, azzal annyit sikerült elérnem, hogy bootoláskor már felismeri a kártyát (vagy legalábbis kiír valamit, egy pár pillanatra), nem tudom, hogy van e jelentősége, de az egyik sort pirossal, a másikat zölddel, vagy fordítva...
aztán az eszközkelezőben továbbra is a nincs elég erőforrása felirat van, 4 bit szín...... -
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4378 üzenetére
hmm, akkor gyors volt
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4376 üzenetére
de kár, hogy van apróhirdetés rovat....
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4374 üzenetére
ha előbb szólsz biztos érdekelt volna, az igazság az, hogy találtam ezt a kártyát és pont ilyet szerettem volna, csak passzívban, de most már tök mindegy, csak annyira bosszant hogy nem működik, hogy nagyon
- és azért is működni fog, a korábbi tulaja mondta is, hogy vigyem vissza nyugodtan, de nem akarom
azért köszi -
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4372 üzenetére
még kicsit nyúzom, ha nem lesz pozitív eredmény, akkor az lesz
msot már igazából egyáltalán nem érdekel semmi, csak az, ohgy máshol megy nélam meg nem, nagyon rossz érzés- és rá kell jönnöm mi a baja
- muszáj
-
joi29
őstag
válasz
greatchaos #4369 üzenetére
-Ebben az esetben "LOTR-ic7" lehet hogy jobb lenne ha mutatná és müködne.
-
joi29
őstag
-Akkor bizony könyen előfordulhat hogy a VGA új bios-a ügyetlenkedik,
és ha használni szeretnéd a kártyát nem ártana elgondolkodni azon,
hogy vissza égesed a régi hozávaló bios-t.
-Gondolom nem játékra használnád ezért szinte mindegy hogy milyen bios
dolgozik a kártyán,az a lényeg hogy müködjön.
-Egyébként a kártyának a te AGPpro-s lapodban is simán müködnie kellene
sinsebeségtöl függetlenül (4x~8x). -
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4365 üzenetére
én is
, azért köszi
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4363 üzenetére
nem, csak 1 db 512es modulom van
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4361 üzenetére
na tehát a pat abitéknál game accelerator, az auton van, de csak autora, turbora, sr-re, vagy f1-re tudom állítani, tehát vagy automatikusan kapcsol be, vagy sehogy, konkrétan nem találtam semmi arra utalót ami ezt kikapcsolná
[link] - ai7 tuning - fül
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4359 üzenetére
ez a bios [link], hol is találom ezt a pat-ot?
-
greatchaos
addikt
azért a két lapot ne vegyük egy kalap alá, hoszen még a chipset sem ugyanaz. az is7 az 865-s, az ic7 pedig 875-s. a kettő között a klönbség az az, hogy az egyit alapból támogatja a PAT-ot, a másiknál meg be lehet kapcsolni. ezt még nézd meg, hogy az ki vagy be van - e kapcsolva. mindenképpen kapcsold ki, hátha ez okozza a gubancot. ha nem pat-ként van feltüntetve, akkor memory acceleration-ként
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4354 üzenetére
megnéztem, azt, hogy mennyiszeres agp-n van, azt nem tudom hol lehet átállítani, de 66mhzen van alapból, különben phoenix 6.0 biosa van, ugyan olyan, mint a ph!-es tesztben: [link]
a cpu soft menuben van olyan, hogy agp ratio cpu:agp:pci - auto (mivel 2,66celD-m van, így ez 133:66:33mhz, ez jelenti a 4:2:1 arányt, itt csak az arányokat lehet átállítani)
meg lentebb az agp feszültségét, ami nálam 1,55Vnekem csak az furcsa, hogy az mitől lehet, hogy is7es lapban megy ebben meg nem, pedig a biosban semmi nincs elbütykölve......
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4356 üzenetére
meccs után edzés, utána gépszerelés
hollandok az egyik kedvenceim, de az oroszok nagyon szimpik -
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4354 üzenetére
meccs után kipróbálom
-
LOTR
addikt
Sziasztok!
Pár hete már jártam itt ezzel a problémával, de most kicsit bővült a tények sora:
van egy leadtek a6200 td 128/128 vga-m, 6600-as biosszal, abit is7e lapban teljesen jól működik, az ég világon semmi baja, de az én ic7-esemben nem, nem ismeri fel valamiért a rendszer, nem lehet a képernyő beállításokat megváltoztatni, 4 bites színmélység, 640*480...
Semmi tippem nincs, összegasonlítottam a bios beállításokat az is7esével, de attól eltekintve, hogy ic7-es több mindent tud nagyjából azonosak.
Egy másik vinyóra tettem új rendszert, azzal is ugyan ez a gondja.Valakinek valami ötlete?
Köszi!hmm, most nézem csak nem pörög a topik, tehát kicsivel fentebb van amikor ide írtam utoljára
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4347 üzenetére
arra sajnos nincs időm most vizsgaidőszak közepén
ilyen 4 bites képet ad: [link] -
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4344 üzenetére
bootoláskor nem hibázik, csak amikor tölti be a windowst
miután letiltottam a tv tunert másfajta hibaüzenetet ír ki az eszközkezelő (fentebb írtam), ha bent van a 6200geforce, akkor internet explorert sem tudok használni, mert egyből kifagy egy hibaüzenettel, és bezárja az ablakot
az eszközkezelőben ott van a videokártyáknál, hogy nvidia 6200 series egy kis felkiáltójel társaságában
viszont a rivatuner már nem talál semmi telepített vga-t, valószínűleg mert a hiba az, hogy nem használ a kártya erőforrásokat -
LOTR
addikt
-
LOTR
addikt
válasz
greatchaos #4341 üzenetére
de eddig állítólag gond nélkül ment, csak most az én gépemben nem akar menni
-
LOTR
addikt
sziasztok
kérdésem lenne:
vettem egy leadtek a6200 td 128mb/128bit vgat amin 6600-as bios van, beszerelés után egyből pixeles a kép (mintha be lenne kapcsolva a +4 pipe)
felraktam a 175.16-os nvidia drivert, akkor az eszközkezelőben megjelent ugyan, hogy 6200 geforce, de hibaüzenet, hogy
Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)
Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt.rivatunerrel megpróbáltam volna kikapcsolni a pipe-okat, de az meg a hiba miatt nem talál vgat
valami ötlet?
köszi -
-
Fagnar
csendes tag
Kipróbáltam még az integrált videokarival is és azzal se csinálja, win xp sp2 van fent és eddig is ez volt fent, amit kaptam gyári drivert a karihoz azzal sem megy, azt mondod, hogy szedjem le a mostanit drivert a gépről és driver telepítő varázslóval baráljam fel a drivert? ez biztosan segíthet?
-
Fagnar
csendes tag
Szintén most vettem egy codegen gépházat 400 W-os táppal, de az előző tápommal is ezt csinálta. Előfordulhat, hogy a 6-os széria első kártyája ennyire tré lenne online játékokhoz?
-
Fagnar
csendes tag
Kéne egy S.O.S help.
GeForce 6200-es vidikarim van, most vettem 1 hónapja, de amiért vettem arra nem tudom használni, 2 éve silkroadozok, de ez a vidikari kikészít, random időközönként kimerevedik a kép, de maga a game megy tovább, egy másik online mmorpg (cabal), meg driver errorral szintén random időközönként kidobál, végignyaltam az összes 6ezres szériára kidobott drivereket/ legalábbis szerintem/, más karival, még az integrált vidikarival se csinálja, a boltba visszavittem de 1 hét pöcsölés után a pofámbamondtákk, hogy semmi baja a kártyának. Alaplap nem lehet gáz, mert 2 alaplapom van és mind2vel csinálja, a ramok 1 évesek sincsenek, vinyó is új, cpu régi de megbízható, akkor sztetek mi a hiba? Vidikari, vagy, hogy minden online játék korrupt ezzel a kártyával szemben.
Pls segítsetek. -
Gejike
csendes tag
Csá!
Van egy Ati 8500asom...
Szeretném lecserélni egy Geforce6200 Turbo Force Editionra.
Szerintetek???
-
bubuka71
aktív tag
hali ! hogy kell vmod-ot csinálni ?
-
roxan
senior tag
Üdv!
DirectX 9 támogatása miatt a CAD programomhoz vettem egy Asus 6200/128DDR kártyát a Sapphire Ati9200/128DDr helyett.
Elképzelhető, hogy 2D-ben ez lassabb lenne (mármint az nVidia6200)? Mert egyelőre úgy érzem.Rox,
-
wagi
senior tag
Pci-e csatolású kártyánál lehet aktiválni a +4 pipát?
-
Xantomas
őstag
válasz
Dr. Romano #4310 üzenetére
A Ti 4x00 és korabeli kártyáknál, ahol volt 4x meg 8x-es változat belőlük, ott nem fogsz látni változást, és ez vonatkozik az Ati 8x00-9x00 szériára is. Viszont felette már ahol PCI-E-ről butítják a buszt, mondjuk egy HSI chippel, ott már látszik a különbség, nem is kicsit.
roxan, Mayazok, meg Inventorozok, szóval átérzem a helyzeted
Ha egy picit a zsebedbe akarsz nyúlni, akkor én inkább egy 256 megás silent 7300, vagy 7600 GS-t vegyél, pláne ha egy Barton, és 1,5G RAM mellé építkezel. Előbbit 14 utóbbit 18 körül kapni.
Nem tudom mennyi memóriád van, én ott vagyok mindíg hiányban, renderelésnél meg a VGA saját memóriája jó ha minnél több. -
R.P.
aktív tag
Én a helyedben HD 2400-at, vagy 8500Gt-t vennék, de ne késeljetek meg ez csak az én véleményem
. Meg azok is olyan ~10k körül vannak... Legalábbis a 2400 tuti.
Ja most jut eszembe hogy abból nembiztos hogy van AGP-s. Bocsesz.
És azt is most látom, hogy van 2400-ból, csak 15k valamiért. Na mindegy ezúttal is befuccsolt a segítő szándékom.
-
Tomitosz
aktív tag
Nekem ugyan ilyen paraméterekkel volt egy Eagle 6200-om...na annak ha a GPU órajelén akár 1Mhz-et is állítottam akkor kiakadt a gép
Szerencsére a ram kibírta a huzatást...
Már akkor is kérdezősködtem itt de nem tudták rá a választEzért eladtam és megvettem a Leadtek 6200-om ami királyúl megy
-
Cramo
tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, normális-e az, hogy a kártya a gyári órajleket nem lépi túl, 1Mhz-cel sem, vagy csak nem jól csinálok vmit?Ha beállítok valamivel magasabb(akár CSAK 1Mhz-cel) magasabbat a gyárinál nem megy át a tesztelésen, azt irja vegyem lejjebb a freki(ket).
Inno3d GeForce 6200, 256mb 64bit AGP -
Tomitosz
aktív tag
Ha az első kettőt ugyan anyiért vásárolnád akkor inkább a másodikat ajánlom....az első ugyan olyan gyors mint a mostani 9200-ad. max anyival több hogy támogatja a DirectX9-et. A második 2x gyorsabb és árban is jó fekvésű. A harmadik tudom hogy 256mb-os...de az AGP csatlakozó nem valami gyors dolog ezért nincsen is rá szükséged hogy ekkora memóriával rendelkezzen...
-
roxan
senior tag
Üdv!
Kéne egy kis segítség:
Jelenleg Ati9200-es kártátyát használok (munkára,tervezés, NO játék).
A programnak OpenGL-t, DirectX 9-et támogató kártya kéne 128 vagy több rammal.Gondoltam lecseréleem a vga-kártyámat, mert léegé döcög már 2d-ben is.
AGP-s rendszerem van, ezért csak ebből választhatok. Amiket néztem és lehet kapni, és nem a 3D-s játékokhoz gyártottak feltétlenül,
GeForce FX5500 256 MB DDR,
GeForce N6200TD 128MB DDR,
GeForce 6200 256MB DDR.Első kettő nagyjából 8.500 körül
harmadik plusz 2.500Kérdéesm lenne, hogy melyiket érdemes megvenni, nem nagyon tudom a különbségeket.
Köszi, Roxan
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Dr. Romano #4310 üzenetére
Bátyámnal Eagle 6600-as kártyája van...azon rendesen meglátszott hogy 4-ről 8x-ra váltott. Meg én is annó váltottam és nekem is meglátszott a külömbség...
-
Khaal
őstag
válasz
Redneck #4305 üzenetére
Nekem a linkelt Asus van, 64bites, amióta megvan 4x AGP-s lapokban ment. Sebességéről nem tudok nyilatkozni, nem igazán volt szempont, mert annak idején low-profile, passzív, DVI-s kártya kellett, azok között ez tűnt még a legjobbnak. GPU 350mhz, Ram 500mhz, felfelé nem nyomtam, de az Asusos programmal 280 / 380mhz-re állítva stabilan ment (viszont sajnos nem lett sokkal hűvösebb). A low-profileosokon ha jól tudom nem lehet aktiválni a pipákat sem. Játékra nem a legjobb választás (civ3 mondjuk szépen fut ezen is
).
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tomitosz #4301 üzenetére
ASUS Geforce 6200TD-t néztem de azok összevisssza vannak írva : valahol 64bit, máshol meg 128. 3 év garis tehát elég jó vétel lenne 8.5ért de azt olvastam hogy ha a 6200-at még plusszba elnevezik valamivel az olyan mint anno a Gef2 Gef4 MX ! Most akkor hogy is van ez?
http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=14252&
http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=40798&Ezek elv mind belemennek a 4x AGP-s alaplaba és az egyik fórumon erről ment a vita hogy mennyit fog vissza a 4x. Azt írták hogy elhanyagolható mert teljesen máshogy működik benne a kártya de a sebesség nem csökken jelentősen!
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tomitosz #4301 üzenetére
ASUS Geforce 6200TD-t néztem de azok összevisssza vannak írva : valahol 64bit, máshol meg 128. 3 év garis tehát elég jó vétel lenne 8.5ért de azt olvastam hogy ha a 6200-at még plusszba elnevezik valamivel az olyan mint anno a Gef2 Gef4 MX ! Most akkor hogy is van ez?
http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=14252&
http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=40798&Ezek elv mind belemennek a 4x AGP-s alaplaba és az egyik fórumon erről ment a vita hogy mennyit fog vissza a 4x. Azt írták hogy elhanyagolható mert teljesen máshogy működik benne a kártya de a sebesség nem csökken jelentősen!
-
greatchaos
addikt
válasz
Tomitosz #4301 üzenetére
a 128 bites 6200 is gyengébb, mint a 96xt, DE, ha be lehet kapcsolni a pipákat, akkor már egyértelműen jobb a 6200...
a 96xt 10%kal gyorsabb, mint egy 128 bites, alapon használt 6200... ha kell teszteredményeket dobok.
a kollegának, ha kell, lenne egy eladó leadtek 6200A, 128 bit, 8 pipa aktiválható, tuningban fesz emelés nélkül 430/770 3dmark03 68xx pötty fix 6k
-
ssolitude
őstag
-
Tomitosz
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest