- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
Kipróbáltam azt is, meg a Unetbootin-t, meg már az alaplapon is állítottam (Achi-Ide), nincs az egéren és a bill-en kívül semmi bekötve, Usb2-es porton próbálom felrakni, próbáltam több pendrive-ot, és semmi.
Egyszerűen nem megy. Nem tudom mi lehet a probléma, de nem tudom felrakni.
Holnap leszedem még az Ubuntut, kíváncsi vagyok, hogy azzal mit csinál, de valószínűleg ugyan ez lesz azzal is... Nem tudom, hogy mitől van ez, de nagyon idegesítő. -
guftabi96
addikt
Sziasztok.
Olyan problémám van, hogy nem tudok pendrive-ról linuxot telepíteni. Nincs optikai meghajtóm, így ez az egyetlen lehetőségem.
Windows alatt Universal Usb installerrel elkészítem a pendrive-ot. (ElementaryOS-t, és Deepin-t próbáltam így telepíteni).
Bootolás előtt ki is választom a pendrive-ot. Majd utána az az üzenet fogad egy kis töltés után, hogy Unable to find a medium containing a live file system.
És ennyi. Windows-t gond nélkül tudok telepíteni pendrive-ról. (jelenleg Win7 van fent, és mellé szeretnék Deepint vagy ElementaryOS-t telepíteni).
Alaplapom: Gigabyte 970A-UD3P -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Stabilitás és gyorsaság szempontjából melyik a jobb disztró?
ElementaryOS vs Deepin -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Linux disztrót keresek szülőknek az elavult netezős gépére.
(1,6ghz core 2 duo, 1,5gb ram, és egy AMD HD4350)
Olyat keresek, ami tényleg kis gépigényű, nem kell vele sokat szenvedni, könnyű kezelni, stabil stb.
Kb csak netezésre lenne használva.
Illetve keresnék még olyan böngészőt, ami nem pusztítja úgy a ramot, mint a Chrome.Válaszokat előre is köszönöm!
-
guftabi96
addikt
válasz
quailstorm #19711 üzenetére
Köszi a tippet
Most nézem, hogy valamitől átállította az összes partíciót egyszerű kötetre. Na ilyet még nem sikerült összehoznom, pedig párszor zsugorítottam már kötetet. Mondjuk elég fáradt vagyok, lehet félrenyomtam valamit -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Windows mellé szeretnék Kubuntut telepíteni (ezzel idáig nincs is gond, csináltam már számtalanszor, de most valami nincs rendben).
Egy pár hónapja csak Windows van a gépen most viszont, hogy van már 14.04, gondoltam újra felrakom másodlagos oprendszernek a Kubuntut. Mivel nem volt most a gépen csak windows, így az egyik partíciót lezsugorítottam lemezkezelőben, így maradt egy 100gb-s partíció a Kubuntunak.
Viszont az a helyzet, hogy a telepítő az összes partíciót egy partíciónak lát (kivéve azt, amin a Win7 van, azt külön veszi, viszont a maradék hármat, (amiből egy a Kubuntué lenne) azt egynek mutatja, ezáltal nem is tudom telepíteni, csak ha formázom a hdd-t, amit viszont nem szeretnék. Mindenhogy próbáltam már, kipróbáltam úgy is, hogy exFAT fájlrendszerűre formázom azt a partíciót, amit a Kubuntunak szánok, hátha akkor külön nézi, de nem akkor is egy nagy ntfs partíciónak veszi őket. Ha kitörlöm a partíciót, akkor is ntfs partíciónak látja.
Mit tudok ennek csinálni, anélkül, hogy formázni kellene az egész hdd-t?
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest