- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcika80
tag
válasz
spammer #21823 üzenetére
Allview wi7 16gigabyte. 4mag cpu. 1gbyte ram. Gondom az. Hogy hiaba akarnek be bootolni pendriverol, egyszeruen nem akar elindulni. Pedig az uefi bios erzekeli a pendriveot, be is allitottam hogy arrol bootoljon be,
Secure boot kivan kapcsolva, rufus programmal keszitem el a bootolasra kesz ubuntut gpt modban. Milyen programmal lehetne bootolas kesz ubuntut csinalni, amit ez a masina elfogad? -
Marcika80
tag
Sziasztok! Na sikeressen felment a wine program ubuntu linuxra, most a következő probléma jött elő, hogy bármilyen programot elindítok azon belül, amint ablakon belülre húzom az egeret, az egér vagy eltűnik, vagy fordítva működik, míg kihúzom az ablakból az egeret semmi gondja, erre van valami ötlete valakinek? Esetleg terminál alatt pötyögni kellene valamit még? A választ ezerszer köszönöm!
-
Marcika80
tag
válasz
bambano #19022 üzenetére
Na közben ránéztem és feltelepült rá szépen a wine, arm-linux-ra, próba program futtatáskor, szépen elindultak a windowsos progik, szövegszerkesztő, paint, notepad, internet böngésző. Gondolom ha ezek gond nélkül mennek, akkor lehet tovább kísérletezni, A Nexus7 táblámon van arm ubuntu linux.
.
-
Marcika80
tag
válasz
Marcika80 #19020 üzenetére
Megint én, a probléma megoldódott és lett szabad helyem jóval, most a wine programot akarnám rá telepíteni, megtaláltam azt a verziót, ami jó arm cpu-ra, le töltöttem, ki tömörítettem, majd futtattam terminálban a make install parancsot, ezzel nincs is gond, mert a telepítés elindult, csak sokáig tart, ez normális szerintetek, van értelme végig várni mert egyszer fel is települ, vagy csak körbe körbe futkorászik,
a wine mappa amit telepítenék 450mb, elvileg arm processzorokra tervezve.. -
Marcika80
tag
Üdv! SOS. feltelepítettem az xubuntu desktopot az ubuntu alá, de nekem már nem kel az ubuntu desktop kinézete, azt hogyan tudom letörölni teljesen, hogy csak a xubuntu desktop legyen rajt? Milyen parancs kel?
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest