- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Bocsi, hogy kezdő linuxosként ide merészkedem
de az ubuntu topicban nem kaptam segítséget.
Adott egy usb3-as dokkoló, meg három vinyó. Egy ntfs és kettő ext4.
Az egyik ext4 vinyó az utolsó használat óta megnyekkent.Megjegyzem, ugyanebben a dokkolóban a másik vinyó hibátlan!
A sudo fsck.ext4 -v /dev/sdb ezt adja:
e2fsck 1.42 (29-Nov-2011)
fsck.ext4: Superblock invalid, trying backup blocks...
fsck.ext4: Bad magic number in super-block a(z) /dev/sdb megnyitására tett kísérlet közben
A szuperblokk nem olvasható, vagy nem egy helyes ext2 fájlrendszert ír le.
Ha az eszköz érvényes és valóban ext2 fájlrendszert tartalmaz (nem pedig
swapet, ufs-t vagy mást), akkor a szuperblokk sérült, és próbálja meg futtatni
az e2fsck-t egy alternatív szuperblokk használatával:
e2fsck -b 8193 <device>Létezik valami "gyógyító varázslat" ami visszahozná a partíciómat?
-
-
-
-
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
És ezt a csodaprojektet hogy lehet telepíteni? Mert ha belegebedek se tudok túljutni a partícionálón. Bármilyen kombinációt hozok létre, nem tetszik neki. Állandóan valami unformatted partíciót keres valami bios akármivel.

Persze ha partíció létrehozásakor kiválasztom az 'unformated' jelölőt, akkor a KDE Partition Manager összefossa magát.Nem vagyok egy Liniux zseni, anno telepítettem RedHat-et úgy, hogy a partícionálóba szektorszámokkal kellett beírni a paramétereket, de ami ebben a csakrában van, az valami förtelem!

Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon kedves vagy!
de az ubuntu topicban nem kaptam segítséget.