- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
domedee
senior tag
Nekem SuSE 10.0 alatt van egy, ami tökéletesen megy. A Yast-ban elsőre belőtte simán. Ha du. hazaértem meg tudom írni pontosan a típusát, annyi biztos, hogy a legolcsóbbak közül vettem (anyám gépébe kellett, olyan 5m-re, csak nem akartam falat fúrni, meg játszani a vezetékekkel.
-
domedee
senior tag
válasz
snowflake #787 üzenetére
Annyi reményem van, a TestDisk ([link]) nevű progival szépen elérem a partíviót, gyönyörűen mutatja a fájlokat, jogosultságokkal együtt, de ez a progi nem alkalmas mentésre. Csak a komplett, eltűnt partíciók visszahozására, kiigazítására jó. Bármilyen más progival is próbáltam, csak ezzel sikerült. Ennek a testvére pedig, a PhotoRec ([link]) viszont képes visszanyerni fájlokat, ha elindítom, szépen másolja is át őket a vinyóra. Csak van egy bibi. Sok fájlnál, ha nem ismeri fel, csak mögé rak egy .txt, vagy valamit, de közben nincs is köze hozzá. Meg még nem nagyon volt időm megnézni, hogy a visszahozott fájlok mekkora része jó. Meg ami zavar, hogy csak egy sorszámot ad nekik, nem az eredeti nevet. Ha nem lesz más, akkor megpróbálom így, majd egyenként összemazsolázni a pár 10000 fájl közül a nekem kellőeket.
Tudtok valami olyan progit, ami jó lehet? Win/linux, mindegy. -
domedee
senior tag
válasz
zLegolas #785 üzenetére
Ezt már próbáltam, írtam is, de sajna nem jött be
Közben próbálkoztam, és szerintem meg van a baj oka, de a megoldás...
[link]
[link]
[link] ez a --rebuild-tree vége: ez a bibi szerintem
[link] itt lemaradt a kép teteje, de alnyeg, hogy a
debugreiserfs /dev/sda2 -1 0 -ra: a root block unformatted féleség. Sejtésem szerint ez nekem nem jó...Jól gondolom?
-
domedee
senior tag
Hellóka!
Az lenne a gondom, hogy behalt a fájlrendszeremSuSE 10.0, reiser (auto beállításokkal). Már egy ideje szórakozott olyat, hogy nem volt néha hajlandó fájlokat létrehozni, de nem sikerült rájönnöm miért, meg időm sem volt keresgélni. De mostanra teljesen kiakadt. Nem sikerült életet leheni bele semmivel sem: suse rendszerhelyreállító, reiserfsck (-rebuild-tree/sb,...., kb annyit ír ki a kernel, hogy x szektorból nem tud olvasni/hasonlók, most nem emlékszem fejből) Mi lehet a következő lépés? A gond az, hogy ez egy 180GB-os partíció, tehát az sem nyerő, hogy ha sikerül, lementem, és utána játszadozom vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces videók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor 400 Pro - gép a képben
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest