Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
buherton #28407 üzenetére
Semmiképp nem furcsa, hogy kernelguru vagy, én meg kezdő és csak jótanácsként említettem, hogy a Kezdő topik témája a DE-k témázgatása. Nem a tudásszintedtől függ, hol érdemes kérdezni, hanem attól, a Linux melyik részét érinti a kérdés. A Kezdőben hamarabb választ kapsz az ilyen noob kérdésekre.....ezt vagy elfogadod így vagy nem.
Van, aki lealacsonyítónak érzi, ha a kezdőben kell kérdeznie, én ezt megértem. Nehogy sértésnek vedd, hogy egyáltalán írtam ide a Haladó topikba!
-
-
-
-
_Dumber_
őstag
válasz
buherton #21262 üzenetére
Azért mert a crontab nem látja a tty, vagy terminal alatt indított shell path utvonalait.
(a crontab sajátot indít).Legyen benne a crontab elején a következő:
SHELL=/bin/sh
PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/binIgy már bármit indíthatsz amit a shell-ben.
-
-
bambano
titán
válasz
buherton #21037 üzenetére
kb. teljesen mindegy, hogy a pxe boot folyamat melyik elemét hova teszed.
rakhatod az egész miskulanciát egy gépre is, meg szét is pakolhatod külön.a pxe boot úgy indul, hogy dhcp-n kér ip címet, a dhcp válaszban benne van az indító fájl neve és a szerver címe, azt letölti tftp-vel, és végrehajtja.
-
-
-
F34R
nagyúr
válasz
buherton #19207 üzenetére
igy, vagy:
sudo systemctl enable netctl
sudo netctl enable enp3s0 (vagy eppen amilyen adaptered van)sudo systemctl enable wicd (wicd csomag kell hozza, de ez kezeli a vezeteknelkuli halozatot is.)
A harmadik harmadik pedig a systemd ujitasa volna a networkd , ezt viszont konfig fajlban kell megadni mi legyen a csatolod es a dhcp-t hogy hasznalja. majd ezek utan
sudo systemctl enable networkd
-
-
-
válasz
buherton #19182 üzenetére
Az nem az apt-ban van, hanem az általa kezelt csomagtárolókban. Az apt nem tud róla, milyen verzió van a tárolókban az egyes programokból, nem is érdekli, neki az a dolga, hogy eljuttassa a gépedre, amit telepíteni akarsz.
kemotox: az a csíkozódás nem bíztató, memtest-et javasolnék - már csak azért is, mert be van lassulva a cucc, aminek nem kéne.
-
F34R
nagyúr
válasz
buherton #19181 üzenetére
irtam mar ebbe a topikba valahol azt hiszem nehany oldallal visszabb is. flamet nem akarok kelteni ezert nem irom le hosszadalmasan. aptitude csak a csomagkezelo, sok van aur-ba es sajnos
bekerul olyan is amit ritkan ellenoriznek, nem friss, orphan stb. Friss mert rolling release testingbol hamar atkerulnek a csomagok. Debian testing is hasonlo ha nem megy fel az Archlinux. -
-
válasz
buherton #19174 üzenetére
Nekem személy szerint nincsenek túl jó tapasztalataim a Red Hat-környéki rendszerekkel, de ez szubjektív. Ha az ősök felé szeretnél menni, akkor Slackware és Debian - gyakorlatilag az első disztribúciók közé tartoznak. A Slackware-nél stabilabb és gyorsabb rendszert még életemben nem láttam, túltesz a Debianon is, de ott mindent Neked kell csinálnod: nincs függőség-kezelés, nincs automatikusan induló grafikus felület, nincs automatikusan létrehozott xorg.conf. Mire felteszed és beállítod, garantáltan ismerni fogod a Linuxot. Én túl lusta és kényelmes vagyok a használatához, de olyan összecsiszolt KDE4 van benne, hogy még.
-
-
rt06
veterán
válasz
buherton #16940 üzenetére
a celom nem az elijesztes volt, csak a falra tudok maszni azoktol, akik allitjak, hogy linuxon miiiiinden mukodik, mert vagy meg nem futottak bele olyanba, ami nem, vagy siman csak hazudnak, mert fanatikusok, akik csak trollkodnak valami windoze topic-ban (vagy akik winfos-t irnak)
en amondo vagyok, hogy inkabb legyen tisztaban a kerdezo azzal, hol es milyen szopasokba futfat bele, minthogy barmi aron legyen meg egy linux user (mert ugy nem sokaig lesz linux user)
szoval nem teriteni kell, hanem elmondani a lehetosegeket (akkor is, ha ezek hibalehetosegek) es a kerdezo majd eldonti maga, hogy akar-e valtani
en pl annak ellenere is megmaradtam a linux mellett is, hogy szivatott mar meg wifi stick, pci-os wifi kartya, raid vezerlo, scsi vezerlo, es tobb webcam is (cserebe ezek beuzemelese - mar amelyik beuzemelheto volt - tobb napomat elvitte)
-
-
-
PumpkinSeed
addikt
-
-
-
szemmelver
aktív tag
válasz
buherton #16082 üzenetére
Elnéztem. Működik, csak puttyon tudom eltüntetni. FileZilla-val megnyitom az megjeleníti. Ott nem lehet valahogy eltüntetni? Amúgy a rendszer mappákat akarom (bin, boot stb..) , de szerintem nem engedi, mert mikor oda raktam a pontot, már nem tudta az elérési útvonalat.
-
-
válasz
buherton #16057 üzenetére
Itt lesz a drótszőrű foxi elásva:
dpkg -l | grep "librt"
ii librtai-dev 3.8.1-4build1 Real Time Application Interface (module source)
ii librtai1 3.8.1-4build1 Real Time Application Interface (module source)
ii librtfilter-dev 1.1-3 realtime digital filtering library (development files)
ii librtfilter1 1.1-3 realtime digital filtering library
ii librtmp0 2.4~20110711.gitc28f1bab-1 toolkit for RTMP streams (shared library)Mert, hogy a librt nincs telepítve, és az kellene hozzá, de itt meg azt írja, hogy a 2.6.6-tól támogatja a kernel, vagyis az azt jelenti, hogy nekem nem kell semmit sem telepíteni? Ubuntu 12.04.1-et használok, 3.2.0-es kernellel. Ötlet valakinek?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- PC játékok 2500Ft/db
- Mandragóra steam kód
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered, Call of Duty: Black Ops 6 - Vault és Egyéb Játékkulcsok.
- BIG BOX LOT! - Tomb Raider 2, Baldurs Gate, Abe Exoddus, X-Com, Pools of Radiance
- Destiny 2 Shadowkeep-Beyond Light-Forsaken Pack/Unknown 9 awakening/The Outer Worlds stb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest