- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r #9101 üzenetére
Na én raktam fel Debiant mostanság puszta nosztalgiából. Olyan volt mintha fényéveket mentem volna vissza az időben. Egy órányi heggesztés után pedig rájöttem, hogy ennyire nem is vagyok perverz.
-
FixY67
senior tag
válasz
Amiért értetlenkedtem: ha jól tudom/értem, biztonság szempontjából nincs jelentősége, írásról meg szó sem volt az eredeti kérdésben. Ellenben amennyire tudom, a hagyományos ntfs driver benne van a legtöbb linux disztribúcióban, az ntfs-3g-vel még nem nagyon találkoztam (bár ez semmit sem jelent).
Ami az fstab két numerikus paraméterét illeti: én még nem láttam élő embert, aki a dump-ot használta volna (hogy az ssh hogy keveredett bele, azt végképp nem értem - mondhatni, ebben a szövegkörnyezetben irreleváns).
A másik pedig pusztán annyi (emlékeimre támaszkodva írom), hogy milyen sorrendben futtassa a rendszer bootoláskor az fsck-t. Ezt pl. ntfs esetében azért kell 0-ra állítani, hogy ne akarja ellenőrizni, mert (tudtommal) nincs mivel.
Egyébként hogy kötekedjek, nem azt ellenőrzi, hogy a bootoláskor történt-e hiba, hanem bootoláskor ellenőrzi, hogy korábban nem sérült-e meg - pl. az előző rendszerleállítás során megtörtént-e az umount. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Bocs látszik, hogy este van, nem magyar frissítésű hanem magyar fejlesztésű driver az NTFS-3G.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest