Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Táp ventilátor csere
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r #9101 üzenetére
Amiért értetlenkedtem: ha jól tudom/értem, biztonság szempontjából nincs jelentősége, írásról meg szó sem volt az eredeti kérdésben. Ellenben amennyire tudom, a hagyományos ntfs driver benne van a legtöbb linux disztribúcióban, az ntfs-3g-vel még nem nagyon találkoztam (bár ez semmit sem jelent).
Ami az fstab két numerikus paraméterét illeti: én még nem láttam élő embert, aki a dump-ot használta volna (hogy az ssh hogy keveredett bele, azt végképp nem értem - mondhatni, ebben a szövegkörnyezetben irreleváns).
A másik pedig pusztán annyi (emlékeimre támaszkodva írom), hogy milyen sorrendben futtassa a rendszer bootoláskor az fsck-t. Ezt pl. ntfs esetében azért kell 0-ra állítani, hogy ne akarja ellenőrizni, mert (tudtommal) nincs mivel.
Egyébként hogy kötekedjek, nem azt ellenőrzi, hogy a bootoláskor történt-e hiba, hanem bootoláskor ellenőrzi, hogy korábban nem sérült-e meg - pl. az előző rendszerleállítás során megtörtént-e az umount.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest