Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

válasz bambano #6834 üzenetére

Na közben úgy tűnik csak sikerült jutni valamire a szoftveres raid beállításával. Az mdadm --detail /dev/md0 parancsra megkapom, amit kell: raid level1, eszközök: 2, állapot: clean, working devices: 2, ebből arra következtetek, hogy működik. Úgy csináltam, ahogy fentebb írtad (persze kis google segítséggel és leírással). Természetesen az md1, illetve 2-re is ezt kapom, valamint a cat /proc/mdstat kimenetéből is úgy látom minden rendben. Ráadásul egyből sikerült konfigurálnom a kvótákat is, úgyhogy most örülök :) Valahol olvastam, hogy a grub-ban is kell módosítani valamit, de ezt nem igazán értem, gondolom arra vonatkozóan, hogyha az egyik diszk meghibásodik akkor boot esetén automatikusan indítson a másikról, de ezt nem sikerült összehoznom.

A gép egy HP Proliant ML110 G5, itt van részletes leírás a felépítéséről: [link]

lspci-t pedig másolnék, de jelenleg laptopról vagyok és a linuxos gépen meg csak a szűz rendszer van és bár ezer módon át tudnám másolni ide, de nincs türelmem hozzá :B Viszont áttanulmányozva elég sok az Intel unknown device, kapásból itt a PCI vezérlő, smbus, meg még jópár ismeretlen eszköz. Ez meg ha a képzeletem nem csal nem éppen a legjobb dolog. :U

Új hozzászólás Aktív témák