-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz
bambano #6834 üzenetére
Na közben úgy tűnik csak sikerült jutni valamire a szoftveres raid beállításával. Az mdadm --detail /dev/md0 parancsra megkapom, amit kell: raid level1, eszközök: 2, állapot: clean, working devices: 2, ebből arra következtetek, hogy működik. Úgy csináltam, ahogy fentebb írtad (persze kis google segítséggel és leírással). Természetesen az md1, illetve 2-re is ezt kapom, valamint a cat /proc/mdstat kimenetéből is úgy látom minden rendben. Ráadásul egyből sikerült konfigurálnom a kvótákat is, úgyhogy most örülök
Valahol olvastam, hogy a grub-ban is kell módosítani valamit, de ezt nem igazán értem, gondolom arra vonatkozóan, hogyha az egyik diszk meghibásodik akkor boot esetén automatikusan indítson a másikról, de ezt nem sikerült összehoznom.
A gép egy HP Proliant ML110 G5, itt van részletes leírás a felépítéséről: [link]
lspci-t pedig másolnék, de jelenleg laptopról vagyok és a linuxos gépen meg csak a szűz rendszer van és bár ezer módon át tudnám másolni ide, de nincs türelmem hozzá
Viszont áttanulmányozva elég sok az Intel unknown device, kapásból itt a PCI vezérlő, smbus, meg még jópár ismeretlen eszköz. Ez meg ha a képzeletem nem csal nem éppen a legjobb dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged