Hirdetés
- Karácsonyi ajándék a párodnak? - Ezeket nézd! 🎁
- Gaming notebook topik
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hővezető paszták
- OLED TV topic
- Plazma TV topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Nokéremszépen!
Azt hiszem rájöttem az nfses problémám nyitjára! Az a gond, hogy a szerveren lévű user azonosítója 1000, míg a kliens gépen a user azonosítója 500. Ezért nem engedi törölni az ott létrehozott állományokat.
Viszont arra tök egyedül rájöttem, hogyha simán átállítom a user azonosítóját sok jóra nem számíthatok.
De mégis hogyan lehetne ezt a problémát áthidalni?

-
régebben az nfs szerverek a root uiddal érkező kéréseket biztonsági okból átmappelték egy másik uid-ra, magyarul a távoli gép rootja a szerveren csak mezei user joggal garázdálkodhatott. root squash stringre keress rá a manualokban, nem tudom, manapság is divat-e ez még.
Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonyi ajándék a párodnak? - Ezeket nézd! 🎁
- GTA V
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- AliExpress tapasztalatok
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest