Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
sh4d0w #33828 üzenetére
Futottam egy kört live-ban mindkét rendszerrel. A ClearOS nagyon gyors, ezen a régi vacak gépen is kb. 8 másodperc alatt bebootolt. Érdekes a csomagkezelője, package helyett "bundle"-t használ, és a dokumentáció szerint egy bundle mindent tartalmaz, amire az adott szoftvernek szüksége van, és minden szoftverösszeállítás egy egyedi verziót képvisel, és könnyen lehet rollbackelni a verziók között (kicsit hasonlóan, mint gitnél). Emiatt a bundle-s megoldás miatt elméletileg nem alakulhatnak ki függőségi problémák, egyébként tud delta update-et is, a csomagokból csak egy-egy fájlt frissíteni.
Ez nekem így szimpatikus, csak nagyon kevés bundle van hozzá, de gondolom amiatt, mert alapvetően nem asztali felhasználásra szánták, hanem inkább vm-ek és konténerek hostolárása.A CachyOS-t is megnéztem, háát... az Arch vonal sosem volt az én világom, és ha a CachyOS-en múlik, akkor nem is lesz
Amúgy ugyanarról a pendrive-ról, ugyanazon a gépen kb. 40 másodperc alatt bootolt be.Az asztali környezeteket még nem próbáltam ki. Azt közben láttam, hogy a CuteFish-t nem fejlesztik.
Az viszont, hogy az UKUI kínai, nem zavar, nyílt forráskódú az egész (amúgy a Google-nél, a Facebooknél és a Microsoftnál nagyobb adathalász cégek nem léteznek, a kínai pártállam hozzájuk képest amatőr kisóvodás).
Új hozzászólás Aktív témák
- Szemüveges topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Motoros topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
- Samsung Galaxy A20e // Számla // Garancia // Ajándék töltő //
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest