Hirdetés
- Biztonsági kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Blu-ray lejátszók
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Futottam egy kört live-ban mindkét rendszerrel. A ClearOS nagyon gyors, ezen a régi vacak gépen is kb. 8 másodperc alatt bebootolt. Érdekes a csomagkezelője, package helyett "bundle"-t használ, és a dokumentáció szerint egy bundle mindent tartalmaz, amire az adott szoftvernek szüksége van, és minden szoftverösszeállítás egy egyedi verziót képvisel, és könnyen lehet rollbackelni a verziók között (kicsit hasonlóan, mint gitnél). Emiatt a bundle-s megoldás miatt elméletileg nem alakulhatnak ki függőségi problémák, egyébként tud delta update-et is, a csomagokból csak egy-egy fájlt frissíteni.
Ez nekem így szimpatikus, csak nagyon kevés bundle van hozzá, de gondolom amiatt, mert alapvetően nem asztali felhasználásra szánták, hanem inkább vm-ek és konténerek hostolárása.A CachyOS-t is megnéztem, háát... az Arch vonal sosem volt az én világom, és ha a CachyOS-en múlik, akkor nem is lesz

Amúgy ugyanarról a pendrive-ról, ugyanazon a gépen kb. 40 másodperc alatt bootolt be.Az asztali környezeteket még nem próbáltam ki. Azt közben láttam, hogy a CuteFish-t nem fejlesztik.
Az viszont, hogy az UKUI kínai, nem zavar, nyílt forráskódú az egész (amúgy a Google-nél, a Facebooknél és a Microsoftnál nagyobb adathalász cégek nem léteznek, a kínai pártállam hozzájuk képest amatőr kisóvodás).
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Biztonsági kamera
- Óvodások homokozója
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Napelem
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- RugKing 4 Pro
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2060 6GB Rampage SHIVA CM 650W
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs