- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Milyen monitort vegyek?
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Catalyst™ driverek topikja
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #33476 üzenetére
Érdekes. Belebotlottam az Owlfiles-ba, amivel 445-től eltérő porttal tudom tesztelgetni a KSMB-t (a Samba maradhat mellette 445-ön, amit a Windows File Explorer is elér).
Két SMB share van:
A: /mnt/data - amihez csak a root és még valaki fér hozzá. Ez írható is.
B: /mnt/data/akármi - ehhez hozzáférnek többen, viszont csak olvasható
Az Owlfiles Windows-ról root-ként bejelentkezve eléri B share-t (meg tudom nyitni a file-okat), de az A-t nem (nem dob hibát, de totál üresnek látja).
Egyikhez share-hez sincs semmi speciális beállítás. Ami eltér az a path, az írhatóság, a user list, de mindkettőnél szerepel a root és azon kívül mindkettőnél még más név is.
A két elérési út ugyan az a filerendszer (a B egy al-mappa, nem másik fs/volume).
Samba-val ez működik, ahogy várom (elérem Win-ről mindkettőt). KSMB-vel nem.
Na ez mitől lehet...?
Szerk: átállítottam az A-t is csak olvashatóra, és így sem tudom Win-ről böngészni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- Független & karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 Pro 6GB RAM / 128GB / Onyx Grey
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő