Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen joysticket vegyek?
- Amazon Kindle
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Végre elkezdődik a DGX Spark gépek szállítása
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Claudius #3271 üzenetére
Na most akkor mégegyszer. Elmondom hogyan van ez nálam! Elõször feltettem az XP-t mivel nem akartam, hogy bitorolja az elsõ helyet -mivel a win termékektõl kiráz a hideg- ezért telepítésnél ezt állítottam be First Boot Device-nak. És az is fontos szempont ha linuxot teszel fel elõszõr és utána xp-t akkor az nem kérdez csak felülírja az MBR-t. Ez persze nem mindig sikerül neki és az eredmény lehet egy boot képtelen rendszer. Ezért XP elsõként telepítendõ! Ha ez megvolt nem is szabad lehúzni az XP-s vinyót ha szeretnég a Grub menüben automatikusan viszont látni. De mivel Ubuntu sem nagyon kérdez -bár Dapper azt hiszem még felajánlotta- ezért az az elsõ a linuxok közül. Természetesen mielõtt telepíted változtasd meg a boot sorrendet ( és ez lesz a végleges sorrend). Ubuntu is ennek a vinyónak az MBR-jét írja majd. Aztán Debian és végül a Linuxos vinyó MBR-jét választod amikor kérdez. Ha így csinálod és BIOS-ban megyhagyod boot sorrendnek elsõkénk a Linux, másodikként az XP vinyót akkor mennie kell. Ha elkúrtad -nem kicsit - akkor telepítened egy boot managert (pl. osl2000) amitõl elfog menni az agyad halászni mert minden bootolásnál egyik menübõl a másikba kerülsz ha linuxot akarsz indítani.
Csak egy kérdés : Mire is ez triángulum oprendszer? Ha már duál boot akkor legyen Vista és Ubuntu. Én leszoktam a Debianról mert túl macerás. Persze épp ez a lényege mert ''csináld magad oprendszer''. Tehát Te idomítod. Ubuntu viszont nagyon bevált. Pontosabban most Kubuntu 7.04 ''Feisty'' van és ez nagyon jól hasít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Windows 10
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tudományos Pandémia Klub
- Projektor topic
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Enermax EQUILENCE 1000W
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest