- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
Vannak fos megoldások dögivel, én többnyire több fizikai hellyel rendelkező gépekkel dolgoztam mindig. Általában úgy csinálom, hogy 2db lemez RAID1-ben, ami a rendszer, az adatnak pedig 8-16 lemez RAID5 vagy RAID6. Minden esetben rakok be még pluszban legalább 1 hot spare lemezt is, hogy minél előbb elkezdődhessen a helyreállítás, de ha spare nincs is, akkor sincs nagy dolog se a RAID1-nél, sem az 5-6-nál, kirántok egyet, megy a kukába, és dugok be egy másikat, a többit automatikusan intézi a hardveres vezérlő.
Továbbá, ha bármi összeszarja a rendszert, attól még továbbra is hibamentesen működik minden kötet, dedikált hálózatról pedig akár komplett migrálást is lehet indítani távolról egy másik hálózaton lévő konfigurációra. Az egyetlen hiba, ami lehet, az a vezérlő, ha elmegy legelni. Viszont az még nem történt meg az én környezetemben 15 év alatt, és ha annyira fontosak az adatok, akkor akad kéznél egy cseredarab a vezérlőből is, ami majdnem PnP módon működik.
Ami ettől jobb, azok az integrált rendszerek, mint ami a Synology-nak is van. Itthon, ami megy nekem média szerverként, abban 8db 8TB-os ironwolf pro van (ami fontos, mert a Syno támogatja az ironwolf feature-jeit) a syno saját hibrid raid megoldásával, bármikor kieshet belőle 2 lemez, PnP kezdi a helyreállítást, és olyan mélyen mindent a HDD-ken tart, hogy bármikor átpakolható másik synoba az összes lemez és kérdés nélkül tud bootolni, mintha misem történt volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest