- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
Frawly #30195 üzenetére
Ubuntu Live alatt vagyok. Ott elvileg nem kell jelszó, de azért csináltam, mert hibát írt ki.
ubuntu@ubuntu:~$ sudo passwd root
New password:
Retype new password:
passwd: password updated successfully
ubuntu@ubuntu:~$ su
Password:
root@ubuntu:/home/ubuntu# systemctl stop NetworkManager
root@ubuntu:/home/ubuntu# ip link set wlp2s0 down
root@ubuntu:/home/ubuntu# iw dev wlp2s0 set channel 11 HT40+
kernel reports: (extension) channel is disabled
command failed: Invalid argument (-22)
root@ubuntu:/home/ubuntu# ip link set wlp2s0 up
RTNETLINK answers: Operation not possible due to RF-killSuccessfully initialized wpa_supplicant
root@ubuntu:/home/ubuntu# iw dev
phy#0
Interface wlp2s0
ifindex 4
wdev 0x1
addr xx:xx:xx:xx:xx:xx
type managed
txpower 15.00 dBmValami nem jó, de most nem a 40 MHz lesz a gond, mert megnéztem úgy is, hogy a Routerben átállítottam 20 MHz-re és a csatornát is megváltoztattam. Sajnos akkor sem lett jó. Térerő továbbra is max, de a sebesség sokszor 1 Mbit/s, aztán 54, 134, random változik, instabil.
A leírások szerint a gksudo gedit /etc/NetworkManager/conf.d/default-wifi-powersave-on.conf
Code: wifi.powersave = 2
segítene, de mivel Live linuxon vagyok, ezért elvesznek a beállítások restart után.
vagy
Code: echo "options iwlwifi 11n_disable=8" | sudo tee /etc/modprobe.d/iwlwifi11n.conf Press Enter, give your password and press Enter again.
Reboot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged