Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Hát annyi lenne az igényem, hogy biztonságosan el tudjak érni néhány helyi szolgáltatást, mindezt úgy, hogy rajtam kívül más ne férjen hozzá, és ez a hozzáférés szinte teljesen automatizálva legyen, szóval max jelszót vagy ilyesmit kérjen be egyszer. Ezt meg lehet csinálni SSH tunnel-el? Ha nem, akkor marad a VPN, gondolom azzal igen.
SSH-nál ilyeneket olvastam, hogy érdemes letiltani a root beléptetést meg a jelszavas beléptetést. Ezen kívül kell passphrase az rsa kulcsra. A szervert érdemes másik portra rakni, bár ezt gondolom a router-en is be lehet állítani, hogy port forwarding legyen és kívülre más portot mutasson. A fail2ban-t én is olvastam brute force ellen, de zavar, hogy plusz egy tűzfalat fel kell húznom a belső hálóra. Nekem elégnek tűnik a router tűzfala is, inkább arra tennék IP blacklistet. Nagyjából ilyesmiket olvastam, semmi bonyolult. Azért gondoltam arra, hogy ahelyett, hogy a webszervert próbálnám atombiztosra megcsinálni, SSL-t beállítani, miegymás, inkább átküldöm egy SSH csatornán az egészet, aminél mindent sokkal egyszerűbb megoldani. A gyakorlatban sajnos nem tudom, hogy ez mennyire életképes, vagy hogy a végeredmény olyan lesz e, mint amit szeretnék. VPN-el sosem foglalkoztam, azt még ennyire sem látom át.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest