-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
válasz
Cyber_Bird #19724 üzenetére
Ártani nem árt, de a mai otthonra szánt nasokban ált. 512 mb -1 GB ram van. ZFS-t - igaz linux alatt, de 2 GB-tal is használtam gond nélkül.
Persze itt megint az jön be, hogy ki mire használja, zfs alatt is milyen beállításokkal, stb...
pl.: Zyxel 325v2-ben ma néztem, hogy 512 mb. Szóval azért na, felhasználás kérdése. Szerintem is ha nincs ramdisk, vagy valami más ram igényes dolog, akkor annyira nem kell az a 8gb. Én Cubieboard-n nyomom már a nas funkciókat, alapvető dolgokkal (nginx,samba,torrent,stb..) és bőven nincs kihasználva az 1 GB. Előtte nekem is volt brazosom 4 gb rammal, soha ki se használtam a felét se. Kivéve ha virtualizáltam, na akkor tényleg jöhet a 8 GB ram.
De igaza van Vladinak, ha ennyit dobott a gép, akkor már használjuk, ne hajítsuk el. Manapság aranyárban mennek a memók.
(no offense brada
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged