- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #17787 üzenetére
Rátaláltam a Porteus Kiosk Edition-ra, ez úgy néz ki, hogy az amire nekem szükségem volna. A cél a HDD-re telepítés volna. Az oldalról csak Live rendszert lehet letölteni, amit egy úgynevezett Kiosk Wizard-dal kell átalakítani, hogy úgynevezett hybridiso legyen belőle. Ehhez letöltöttem a porteus-kiosk-wizard-v2.1-noarch.run fájlt. Ezt csak Linux alatt lehet futtatni - nagyon okos
-. Először chmod +x, hogy futhasson aztán pedig ezt írja a tutorial:
"...make it executable (chmod +x filename), and execute it."
OpenSuse alatt ha megpróbálom parancssorban megnyitni - csak beírom a fájl nevét - akkor az alábbi üzenetet kapom:
If 'porteus-kiosk-wizard-v2.1-noarch run' is not a typo you can use command-not-found to lookup the package that contains it, like this: cnf porteus-kiosk-wizard-v2.1-noarch.run
Most akkor egy megnyitás is gondot jelent? Valaki kérem segítsen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest