Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• td

senior tag

válasz Jester01 #17409 üzenetére

Eszembe jutott még egy ötlet. Virtuális diszket tudok valamivel létrehozni, amit majd Windows alatt is böngészhetek egy (Daemon Tools-hoz hasonló) program segítségével úgy, mintha meghajtó lenne?

Van az a VHD formátum, az pl. úgy tűnik, jó lenne abból a szempontból is, hogy Win7-től natív módon támogatott (ha jól tudom).

• td

senior tag

válasz Jester01 #17409 üzenetére

Megnéztem, és valóban úgy van, ahogy írod. A jolietes listázásnál látszik, hogy hosszabbak a file-nevek, viszont 103-nál ott is vágott (a tényleges névből, így a kiterjesztést meghagyta).

Ha úgy csinálom, ahogy fentebb írták nekem egy leírás alapján, vagyis csak a Joliet és a Rock Ridge van bepipálva, a 103 karakteres Joliet nincs (az Allow untranslated ISO igen), akkor 64 karakterre vágva jelennek meg a file-nevek, szóval az rosszabb.

Egyébként rájöttem, hogy a logba csak azokat a file-neveket írja ki, amiket az ISO miatt vágott meg, szóval abból jóval több file jönne ki, mint ami szükséges (Joliet-vágás), úgyhogy a fenti ötletem az előző hsz-ben nem is olyan jó. A könyvtárak neveit meg fel sem tünteti így, ha jól látom.

Most az lenne a kérdésem, hogy létrehozási dátum mint olyan hogyan létezik Linuxon? Ha Windows alól kiírok Neróval adatokat, akkor egy adott könyvtárban járva a ".." bejegyzés dátuma (pl.) Total Commanderben az a dátum, amikor létre lett hozva az adott könyvtár eredetileg. "Kintről" nézve, a könyvtár módosítási dátuma természetesen azt mutatja meg, amikor utoljára történt valamilyen művelet benne. Így egy DVD-re kikerülnek ilyen adatok is.

Ezt szerettem volna Linuxon is megoldani, bár azt nem tudom, hogy egy K3b-s lemez (vagy image) tartalmaz-e létrehozási dátumot a nerós íráshoz hasonlóan. Pontosabban azt tartalmazza-e, amikor eredetileg létrejött egy könyvtár a vinyón, vagy az fog szerepelni ott, amikor az image-et hoztam létre (esetleg a módosítási dátumot írja oda)?

Illetve ha pl. TAR-olok, akkor kitömörítésnél a tar mit állít be? (Mondjuk beteszek egy tar-ba mindent, Windows alatt kitömörítem, és a módosítási dátum mellett a létrehozásiakat is be lehet-e állítatni vele az eredetire, vagy azt nem?
    (Bár megnéztem, Neróban is csak az elérési utak hosszára lehet beállítani a 255 karakternél hosszabb méret engedélyezését, szóval az a trükk valószínűleg nem játszik, hogy tar-ba teszem a cuccokat, és majd windowszos gépen írom ki azzal, hogy ott hosszabb neveket is ki tudok írni. Most még az UDF-en gondolkodtam...)

Új hozzászólás Aktív témák