-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
td
senior tag
válasz
Jester01 #17409 üzenetére
Eszembe jutott még egy ötlet. Virtuális diszket tudok valamivel létrehozni, amit majd Windows alatt is böngészhetek egy (Daemon Tools-hoz hasonló) program segítségével úgy, mintha meghajtó lenne?
Van az a VHD formátum, az pl. úgy tűnik, jó lenne abból a szempontból is, hogy Win7-től natív módon támogatott (ha jól tudom).
-
td
senior tag
válasz
Jester01 #17409 üzenetére
Megnéztem, és valóban úgy van, ahogy írod. A jolietes listázásnál látszik, hogy hosszabbak a file-nevek, viszont 103-nál ott is vágott (a tényleges névből, így a kiterjesztést meghagyta).
Ha úgy csinálom, ahogy fentebb írták nekem egy leírás alapján, vagyis csak a Joliet és a Rock Ridge van bepipálva, a 103 karakteres Joliet nincs (az Allow untranslated ISO igen), akkor 64 karakterre vágva jelennek meg a file-nevek, szóval az rosszabb.
Egyébként rájöttem, hogy a logba csak azokat a file-neveket írja ki, amiket az ISO miatt vágott meg, szóval abból jóval több file jönne ki, mint ami szükséges (Joliet-vágás), úgyhogy a fenti ötletem az előző hsz-ben nem is olyan jó. A könyvtárak neveit meg fel sem tünteti így, ha jól látom.
Most az lenne a kérdésem, hogy létrehozási dátum mint olyan hogyan létezik Linuxon? Ha Windows alól kiírok Neróval adatokat, akkor egy adott könyvtárban járva a ".." bejegyzés dátuma (pl.) Total Commanderben az a dátum, amikor létre lett hozva az adott könyvtár eredetileg. "Kintről" nézve, a könyvtár módosítási dátuma természetesen azt mutatja meg, amikor utoljára történt valamilyen művelet benne. Így egy DVD-re kikerülnek ilyen adatok is.
Ezt szerettem volna Linuxon is megoldani, bár azt nem tudom, hogy egy K3b-s lemez (vagy image) tartalmaz-e létrehozási dátumot a nerós íráshoz hasonlóan. Pontosabban azt tartalmazza-e, amikor eredetileg létrejött egy könyvtár a vinyón, vagy az fog szerepelni ott, amikor az image-et hoztam létre (esetleg a módosítási dátumot írja oda)?
Illetve ha pl. TAR-olok, akkor kitömörítésnél a tar mit állít be? (Mondjuk beteszek egy tar-ba mindent, Windows alatt kitömörítem, és a módosítási dátum mellett a létrehozásiakat is be lehet-e állítatni vele az eredetire, vagy azt nem?
(Bár megnéztem, Neróban is csak az elérési utak hosszára lehet beállítani a 255 karakternél hosszabb méret engedélyezését, szóval az a trükk valószínűleg nem játszik, hogy tar-ba teszem a cuccokat, és majd windowszos gépen írom ki azzal, hogy ott hosszabb neveket is ki tudok írni. Most még az UDF-en gondolkodtam...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- iPhone topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest