-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #15792 üzenetére
No felraktam azt a csomagot. Érdekes, korábbi időszakban is sokat próbálkoztam velük, de akkor nem mentek.
Na most ezt tapasztaltam:
vainfo
libva: VA-API version 0.32.0
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0".
libva: va_getDriverName() returns 0
libva: Trying to open /usr/lib/dri/fglrx_drv_video.so
libva: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA-API version: 0.32 (libva 1.0.15)
vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems XvBA backend for VA-API - 0.8.0
vainfo: Supported profile and entrypoints
VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLDEz után újrafordítottam az FFMPEG-et vaapi és vdpau (mondjuk erre nincs szükségem) támogatással, majd kipróbáltam a VLC-t:
vlc --ffmpeg-hw
VLC media player 2.0.4 Twoflower (revision 2.0.3-289-g6e6100a)
[0x171e108] main libvlc: A VLC futtatása az alapértelmezett felülettel. A VLC felület nélküli használatához használja a „cvlc” parancsot.
kfilemodule(11819) KSambaSharePrivate::testparmParamValue: We got some errors while running testparm "Load smb config files from /etc/samba/smb.conf
Error loading services.
"
kfilemodule(11819) KSambaSharePrivate::findSmbConf: KSambaShare: Could not find smb.conf!
MKV/Ebml Parser: m_el[mi_level] == NULL
MKV/Ebml Parser: Up cannot escape itself
MKV/Ebml Parser: m_el[mi_level] == NULL
MKV/Ebml Parser: Up cannot escape itself
libva: VA-API version 0.32.0
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0".
No accelerated IMDCT transform found
libva: va_getDriverName() returns 0
libva: Trying to open /usr/lib/dri/fglrx_drv_video.so
libva: va_openDriver() returns 0
xvba_video: XVBA_GetSurface(): status 2
[0x7f494cc02a78] avcodec decoder: Using VA API version 0.32 for hardware decoding.Szóval papíron működik, de a proci terhelés pont annyi, mintha nem használná a HW dekódert. Próbáltam az smplayert is, ott sem tapasztaltam eltérést a terhelésben, bár oda még hiányzik a vaapi-s gstreamer, azt még forrásból sem tudtam feltenni.
mszl: milyen DE-t használsz? A KDE alap hálózatkezelője pontosan kiírja az aktuális sebességet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3221
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest