Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem nem jó, csak az Ubuntu alapértelmezése az udhcpd, azt már belőttem, és elvileg az is tud PXE alá dolgozni, IP-t osztott rendesen, gondoltam nekem ugyan megfelel

Elvileg a konfigommal nincs baja (avagy nem jutottam el addig, hogy baja legyen), meg a pxelinux.0-t átadja, az benne van a logban. Utána áll meg, gúglival kiderítettem, hogy azért, mert a next-servert nem kapja meg.
-
lapa
veterán
nemtom segít-e bármit is, de nekem így néz ki a gyökér:
root@inox:/var/lib/tftpboot/ltsp/i386# ls
abi-2.6.32-38-generic pxelinux.cfg
config-2.6.32-38-generic System.map-2.6.32-38-generic
initrd.img vmcoreinfo-2.6.32-38-generic
initrd.img-2.6.32-38-generic vmlinuz
pxelinux.0 vmlinuz-2.6.32-38-generica dhcpd.conf meg így:
next-server 192.168.0.1;
# get-lease-hostnames true;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option root-path "/opt/ltsp/i386";
if substring( option vendor-class-identifier, 0, 9 ) = "PXEClient" {
filename "/ltsp/i386/pxelinux.0";
} else {
filename "/ltsp/i386/pxelinux.0";
}szóval nálam a pxelinux.0 az első file. de nem nagyon értek hozzá, szóval tényleg csak infóként.
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi