-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1141 üzenetére
nekem is mikrós netem van/volt, elég érdekes volt eleinte netezni vele...
gondolom neked is vagy nat-olt fix ip-d van, vagy dhcp osztja.
ha az első eset, akkor a szolgtól kérdezd meg az adatokat (ip, dns, def. gateway), és ezeket írd be a megfelelő networks file-ba (suse-n nem tudom, hogy hol van, én se bírtam megkedvelni, az, hogy ubuntuban hol van, neked nem sokat segít...).
ha dhcp van, akkor ugyan abba a file-ba a megfelelő eszközhöz egyszerűen annyit kell írni, hogy dhcp. -
GD
őstag
válasz
kisgyerek85 #1141 üzenetére
ha megvan még a win-ed és ott működik a hálózat és te fejből nem tudod akkor ott vallasd ki és használd a linuxra is
start-futtatás-cmd : ipconfig /all
ott látni fogod ami neked kell: ip, dns, alapértelmezett átjáró, alhálózat..stb..
lehet a netes szerződéseden is rajta van..
remélem segítettem, sok sikert
ui: suse linux..sose tudtam megkedvelni
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- LEGO klub
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Diablo 3 Collector's Edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest