-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atapi
senior tag
válasz
Speeedfire #10307 üzenetére
nem vagyok biztos benne, hogy elméletben nem kellene számítania, de gyakorlatilag egy nálam összedobott tesztrendszeren számított. ahogy pont került a hostname-be, elhasalt a névfeloldás (hostként bevasalva továbbra is elérhető maradt a gép).
szerk: ha csak a host gépről akarod elérni, akkor írd bele a hosts fájlba (%SystemRoot%\system32\drivers\etc\), és menni fog.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #10307 üzenetére
végül is össze vissza voltak benne (/etc/hostname) az értékek, kijavítottam és most jó
esetleg meglehet oldani, azt hogy a névvel is eltudjam érni a host gép alatt? most csak ip-vel megy
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest