-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
pont ezt akartam mondani, hogy IOMMU passthrough segítségével megoldható lenne
amúgy erre a kérdésre én lehet hogy fenntartanék egy külön vasat, mondjuk egy VIA mITX deszkát valami minimál konfiggal aminek kb csak az a dolga hogy parporton pofázzon lülső hardverrel
esetleg ReactOS -
fatpingvin
addikt
válasz
Speeedfire #32006 üzenetére
vagy csak simán írsz egy shutdown scriptet ami először lelövi ezeket aztán ha ezeknek vége azután küldi csak a shutdown-t...
-
fatpingvin
addikt
válasz
Speeedfire #32004 üzenetére
gondolom azért mert ha kézzel zárod be akkor nem simánb kilép hanem először még végrehajtja ezt a kört... passz. nekem ez sokkal inkább egy olyan problémának tűnik amit magában a szoftverben kéne kezelni.
esetleg workaround javaslat, az arduinot meg a ledeket tápláld meg a gép tápjáról. amikor kikapcsolod, mennek vele a LED-ek is -
fatpingvin
addikt
válasz
Speeedfire #32001 üzenetére
ez nekem nem egészen világos hogy pontosan mit szeretnék és miért van rá szükség, kifejtenéd egy kicsit?
-
fatpingvin
addikt
nem ez volt a kérdés. nyilván zárt drivert használok mert kell a CUDA.
Egyébként közben kiderítettem a választ: a felbontás működik, de a terminál font megjelenítésre a zöldeknél valami nagyeszű kitalálta hogy felbontástól függetlenül legyen valami 48 pixeles a font, és mivel a zárt drivernek nincs framebuffer supportja ezért ez nem is állítható.
ha nem kéne a CUDA, nem engednék nvidia hardvert a gép közelébe, de ez anmnyira idegesít hogy már komolyan elgondolkoztam a régi vidikari visszatételén másodiknak. -
fatpingvin
addikt
Cseréltem egy Radeon 520 videokártyát egy Quadro M2000-esre. Driverek cserél (zárt driver feltéve, CUDA miatt kell...), xorg.conf átír, etc. minden működik jelek szerint, de:
1: framebuffer konzolban ez így normális hogy FHD monitoron 640x480 felbontásra defaultol? továbbá csak az első kimenetre ad jelet, a többire nem. a nouveau-val nem volt ilyen gond, az az összes kimeneten ugyanazt a jelet adta, felbontáshelyesen, a legkisebb monitorhoz igazítva
2: font renderelés. Openbox Nightmare-01 témával, Adwaita theme... a fontrenderelés mintha el lenne cseszve, leginkább a WM közvetlen dolgain (menu, window decorations, etc...). ez ismert probléma? nyilván hozzá fogok szokni hamar de egyelőre nagyon bántja a szemem. -
fatpingvin
addikt
válasz
BlackSoft #31970 üzenetére
"Én a biztonságosan, átláthatóan működő RAID lehetőségek miatt használom"
hujj. hát azért ne használd
ott a rendszerben a mdadm, add át a lemezeket natívan és hadd számolja prociból. RAID1 ráadásul nem is annyira prociigényes. így legalább nem fog borulni az egész ha a RAID vezérlő eldurran.
tudom hogy mindenki imádja a hardveres RAIDet de szerintem azt hülyeség otthon használni, hagyjuk meg az enterprájsznak, fent említett okokból. -
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz
lionhearted #31852 üzenetére
pontosítanék, a & önmagában redundánssá teszi a szeparátort.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz
Shyciii #30795 üzenetére
tudod mi ezzel a baj, alapvetően nincs olyan hogy elgépelt parancs, legalábbis a gép szemszögéből.
az hogy valamit nem talál a default $PATH ban az nem jelenti hogy invalid parancs lenne.
példa: /home/$USER/myscripp.sh, executable
./myscripp.sh ez ugye egy valid parancs lesz ha a /home/$USER/ könyvtárban állok. namost cd Documents, és máris nem az hacsak nincs egy ugyanilyen nevű scripp a Documentsben.
esetleg ezzel lehet érdemes próbálkozni, csak ugye ezzel is valszeg ugyanaz lesz a probléma:command -v <$PARANCSAMIREKIVANCSIVAGY>
további cucc amit találtam SO-n: https://stackoverflow.com/questions/592620/how-can-i-check-if-a-program-exists-from-a-bash-script
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest