-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
A kezdőn már kérdeztem, és régebben is próbálkoztam megoldást találni a problémára, de nem jártam sikerrel... Gondoltam megkérdezem a gurukat is ;-)
Röviden: Fujitsu D738 gép, legfrissebb BIOS, i5-8400 proci, Intel UHD630 IGP, 16GB DualChannel memória, a gyári Samsung PM981 SSD.
A rendszer Mint Cinnamon 22
A gépet 99%-ban fórumok olvasgatására és videózásra (főleg Youtube) használom.
Mióta a WUXGA felbontású monitoromat lecseréltem 4k-ra, azóta nagyon nem kerek pár dolog:
- az asztal átméretezés csak 100 vagy 200%-on használható, ha 150 vagy 175%-ot állítok be (ezek lennének az ideálisak számomra) minden akadozik, a videók (több lejátszót is próbáltam) főleg, a 4k videók kb. nézhetetlenek, a Youtube is (FF és Chrome alatt is próbálom)
- most 200%-on van az asztal, így kb. használható a gép, de a Youtube így is sokszor megakasztja a gépet: pl. az egérmutató mozog, de nem reagál a kattintásra másodpercekig, főleg maga a böngésző, pl. ha bele akarok tekerni a videóba.
- Youtube nézése közben a proci 6 magja 60-70%-on pörög folyamatosan, ami szerintem nem normális...Mellékelem a képeket erről-arról, amit a kezdőn a segíteni próbálók már kértek, hogy nézzek meg. Ezek alapján szerintem minden "rendben van", csak éppen nem működik rendesen...
(Próbaképpen elővettem a laptopomat i3-1005G1 procival, rádugtam a 4k monitort, és ott kb. 100%-on hajtja a procit egy Chrome + 4k Youtube, és akadozik a videó is, meg az egérmutató mozgása is. Azon van win10 is, az alatt is kipróbáltam: szuperül lejátssza a 4k videót, a procihasználat 20-30%-on....)
Elakadtam, amit a neten találtam + a kezdőn régebben próbáltak segíteni már kipróbáltam, a helyzet változatlanul siralmas.
Kérlek adjatok valami ötletet, hogy merre induljak?
Előre is köszönöm, üdv: Vasti
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest