Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

Sziasztok!

A kezdőn már kérdeztem, és régebben is próbálkoztam megoldást találni a problémára, de nem jártam sikerrel... Gondoltam megkérdezem a gurukat is ;-)

Röviden: Fujitsu D738 gép, legfrissebb BIOS, i5-8400 proci, Intel UHD630 IGP, 16GB DualChannel memória, a gyári Samsung PM981 SSD.
    A rendszer Mint Cinnamon 22
    A gépet 99%-ban fórumok olvasgatására és videózásra (főleg Youtube) használom.
    Mióta a WUXGA felbontású monitoromat lecseréltem 4k-ra, azóta nagyon nem kerek pár dolog:
    - az asztal átméretezés csak 100 vagy 200%-on használható, ha 150 vagy 175%-ot állítok be (ezek lennének az ideálisak számomra) minden akadozik, a videók (több lejátszót is próbáltam) főleg, a 4k videók kb. nézhetetlenek, a Youtube is (FF és Chrome alatt is próbálom)
    - most 200%-on van az asztal, így kb. használható a gép, de a Youtube így is sokszor megakasztja a gépet: pl. az egérmutató mozog, de nem reagál a kattintásra másodpercekig, főleg maga a böngésző, pl. ha bele akarok tekerni a videóba.
    - Youtube nézése közben a proci 6 magja 60-70%-on pörög folyamatosan, ami szerintem nem normális...

Mellékelem a képeket erről-arról, amit a kezdőn a segíteni próbálók már kértek, hogy nézzek meg. Ezek alapján szerintem minden "rendben van", csak éppen nem működik rendesen...

(Próbaképpen elővettem a laptopomat i3-1005G1 procival, rádugtam a 4k monitort, és ott kb. 100%-on hajtja a procit egy Chrome + 4k Youtube, és akadozik a videó is, meg az egérmutató mozgása is. Azon van win10 is, az alatt is kipróbáltam: szuperül lejátssza a 4k videót, a procihasználat 20-30%-on....)

Elakadtam, amit a neten találtam + a kezdőn régebben próbáltak segíteni már kipróbáltam, a helyzet változatlanul siralmas.

Kérlek adjatok valami ötletet, hogy merre induljak?

Előre is köszönöm, üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák