- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- LG LCD és LED TV-k
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Autóhifi
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Otthoni időjárás-állomás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
6-7 éve történt (még nagyon tapasztalatlan voltam, első Linux telepítéseim egyike), hogy egy teszt-szerveren nem tudtam pénteken befejezni a munkát, így létrehoztam egy joe felhasználót, joe jelszóval. Ugyan ki próbálkozna feltörni, pláne egy eldugott IPÜ címen lévőt.
Úgy alakult, hogy hétvégén nem jutottam hozzá, így rá se néztem.
Hétfőn már bent is volt valaki. Megváltoztatta a jelszót és tele írta a 2GB-os /home partíciót. Ennyit tudott csinálni, mert be volt kapcsolva a noexec. Hasonló okokból érdemes persze a /tmp-re és /var/tmp-re is bekapcsolni, de otthoni környezetben szerintem nincs akkora jelentősége.Akkor leírom a másik történetet is. Ez is régen történt.
Egyik felhasználó folyton átmozgatta a közös megosztásban lévő mappákat. Össze-vissza cserélgette. Szerettük volna kideríteni, ki volt. Bekapcsoltam Samba-ra az összes logot. Még azt is feljegyezte, mikor melyik mappába lépett be valaki és mit nyitott meg. Nos, közel 800 felhasználónál nem volt túl jó ötlet. 2 nap alatt megtelt a /var/log partíció. A rendszer reklamált ugyan miatta, de nem állt le. Ha minden egy partíción van, az kicsit kellemetlenebb lett volna.DE, otthoni környezetben mindez nem túl valószínű, hogy megtörténik.
Jah! És persze ez mind az én hülyeségem miatt volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Goddess of Victory: Nikke
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- LG LCD és LED TV-k
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Windows 7
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest