Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen vagyok, nem tudtam eldönteni, hol tegyem fel a kérdésemet.

Lehet a raspberry csoportba, vagy a kezdő linux csoportba kellett volna, vagy jó lenne ha lenne középhaladó linux csoport is
A cél: Szeretnék egy BTC solo bányát összerakni raspberry pi3-al, amin egy Ubuntu Server 22.04.1 LTS fut és induláskor automatikusan elindul a bányászat. (tudom esély 0, de az építés a lényeg)
Ubuntu server beállítva minden ok, viszont cgminer telepítésnél gondjaim vannak. Találtam a neten leírást ami szerint próbáltam végig menni, de nem működik a dolog.
Itt elakad:cd cgminersudo ./autogen.shHibákat ír, ahogy nézem valami makrókat szeretne feltenni, de ubuntu szerint elavultak.
Megoldást nem találtam rá, tovább léptem a dolgon és simán apt-get paranccsal feltettem:sudo apt-get -y install cgminerÍgy a 4.9.2-es verzót fel is tette,
sudo cgminerparanccsal indul is.
Beadok neki minden adatot amit kér, de következő indításnál újra kéri. A programon belül el lehet menteni a beállításokat, amit meg is tettem, viszont a következő indításnál hibát ír, bár elindul és működik.sudo cgminer -Tparanccsal csinál egy kis debug kiírást, de csak annyi derül ki, hogy a cgminer.conf fájlban van egy invalid config. A megoldást még keresem erre...
(Szerk: meg is lett avalon4-cutoff értéket 60-ra kellett állítani)A program a fenti hibától eltekintve működik, viszont nem tudom, hogy oldjam meg, hogy boot után magától el is induljon a cgminer, mivel a neten csak olyan leírásokat találtam ami home-on belüli elérési úttal van és nem a root-on belül. Nem tudom ez számít-e. Szóval erre szeretnék kérni egy konkrét "startup script" megoldást vagy egy leírást ha lehet

Új hozzászólás Aktív témák
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Építő/felújító topik
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Battlefield 6
- iPad topik
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Yettel topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Wireless Dual Band Gigabit Router v2.0
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest