- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Kollégám, aki a szervereinket kezelte felmondott és rám maradtak ezek a feladatok. Rögtön el is akadtam egy hibánál. Sajna nem vagyok nagy Linux guru, de ezt szerintem fel is tudjátok majd mérni a hibaleírásomból is...
Adott egy Debian linux 9.13, amin a levelező szerver fut.
A webszerver wildcard SSL tanúsítványa lejárt, de a kolléga még a lejárat előtt feltette az újat a helyére, nekem már ne legyen vele gondom, meg ezzel meg is mutatta, mit kell ilyenkor csinálni.
A kolléga távozott, a régi tanúsítvány lejárt, így most kiderült, hogy valami nem ok, a thunderbird és a böngészők nem töltik le az új tanúsítványt.
A tanúsítvány der formátumban érkezett, amit a https://www.sslshopper.com/ssl-converter.html online konverterével alakítottunk PEM formátumúra. Ezt átneveztük domain.crt-re, az apache leállítása után (service apache2 stop) bekerült a régi helyére (/etc/apache2/ssl/domain/), ugyanazzal a névvel, mellette maradt a régi key fájl.
Apache2 indítása (service apache2 start).
Thunderbird-ben ez a hibaüzenet jön:Ha a megtekintésre kattintok, akkor a már lejárt tanúsítványt látom.
Ha a tanúsítvány letöltésére, akkor azt írja: Nem áll rendelkezésre információ.
Megpróbáltam linux alatt openssl-el átkonvertálni a .der állományt, hátha hibázott az online konverter:
openssl x509 -inform der -in domain.der -out domain.crt
A végeredményt betettem a helyére (ugyanakkora lett, mint az online által konvertált), változást nem hozott.
Az /etc/apache2/ssl/domain/ könyvtárban van még 1 fájl, domain-ca.crt, amit nem tudom hogy kellene legenerálni, ha ez egyáltalán kell....
A mappában így van 3 fájl:
domain.crt (ez friss)
domain-ca.crt
domain.key
A cég akitől a tanúsítványt vásároltuk, azt mondja, hogy csak windows platformon tudnak segíteni, linux alatt nem...
Mit rontottunk el vajon, hol keressem a hibát?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest