Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ha particiók nélkül lett létrehozva 5 HDD-n egy Btrfs RAID-5 filerendszer, azt lehetséges valami értelmes módon cache-elni Bcache-el (vagy hasonlóval)?
Vagy legfeljebb csak úgy lehetne, hogy egyesével kirántok egy-egy HDD-t a filerendszerből, (mint ha lecserélném őket pl. meghibásodás okán), teszek rájuk partíciókat, és mindig újraépítgetem a RAID-5 kialakítást?
Ezzel a legnagyobb baj az lenne, hogy iszonyat lassú a scrub és convert RAID-5/6 módokban (olyan ~25Mb/s a ~160Mb/s helyett, amit egy-egy lemez tudna, szóval még "kínozza" is a lemezeket, ezért nem is szoktam on-demand scrub-olni sem az 5x4Tb-t).Valahol olvastam, hogy lehetséges partícionálatlan lemezt Bcache-elni, de ott csak annyit írtak, hogy "but it's out of the scope of this...", máshol pedig olyan leírásokat dob a google, ahol kapásból adatvesztős még a particiónált állapot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest