- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Bluetooth hangszórók
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Előnyére módosult az AVX10.2 specifikációja
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom idevaló-e, de segítséget kérek, mert egyszerűen nem értem.
Környezet: Ubuntu 20.04.1 szerver. Zfs. Rtorrent és rutorrent. A rutorrent az én useremmel (user1), az rtorrent az rtorrent userrel fut.
A letöltési útvonal: /media(root:root 755)/torrents(rtorrent:rtorrent 775)/download(rtorrent:rtorrent 775)/
A letöltött fájlok és mappák a user1-el jönnek létre 750 és 640 jogokkal.
Rtorrent konfig: umask=0000.
user1# umask
0022Szeretném, a download mappát sambán keresztül megosztani. Ehhez kellene az others read joga. A bele letöltött mappáknak és fájloknak 755 és 644 jogokat szeretnék. Nem tudom elérni, hogy így legyen.
Ha bemegyek a download mappába és a user1-el létrehozok mappát és fájlt a jogok 775 és 664.Mit rontok el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest