Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
Egy ideje szórakozik az interfészem, szakadozik. Tudom, hogy játszottam az offloadokkal és lehet, hogy úgy felejtettem valamit. Valaki megnézné, hogy ez mennyire tűnik így validnak / gyárinak egy intel gigabit interfésznek? https://cloud.rowra.org/s/ethtool
Amit ki kellett kapcsoljak, hogy megoldódjon:[root@homesever admin]# ethtool -k lan0 | grep -i ".*off$"
scatter-gather: off
tx-scatter-gather: off
tcp-segmentation-offload: off
tx-tcp-segmentation: off
tx-tcp-mangleid-segmentation: off
tx-tcp6-segmentation: off
generic-segmentation-offload: off
tx-nocache-copy: off
rx-fcs: off
rx-all: off
Azaz a scatter-gather, tcp-segmentation-offload, generic-segmentation-offload:ethtool -K lan0 tso offethtool -K lan0 sg offethtool -K lan0 gso off
Hozzátartozik, hogy se kedvem se időm nem volt egyesével játszani ezekkel, tehát lehet, hogy nem kellett mindet lelőni
Ezek alapból be szoktak lenni kapcsolva? (Ha igen, és nekem ki kell kapcsolnom akkor következtetésképp berosált a NIC?)
Megköszönnék egy pár outputot a fennti (ethtool -k lan0 | grep -i ".*off$") parancsból tőletek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Steam Deck
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest