Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
Egy ideje szórakozik az interfészem, szakadozik. Tudom, hogy játszottam az offloadokkal és lehet, hogy úgy felejtettem valamit. Valaki megnézné, hogy ez mennyire tűnik így validnak / gyárinak egy intel gigabit interfésznek? https://cloud.rowra.org/s/ethtool
Amit ki kellett kapcsoljak, hogy megoldódjon:[root@homesever admin]# ethtool -k lan0 | grep -i ".*off$"
scatter-gather: off
tx-scatter-gather: off
tcp-segmentation-offload: off
tx-tcp-segmentation: off
tx-tcp-mangleid-segmentation: off
tx-tcp6-segmentation: off
generic-segmentation-offload: off
tx-nocache-copy: off
rx-fcs: off
rx-all: off
Azaz a scatter-gather, tcp-segmentation-offload, generic-segmentation-offload:ethtool -K lan0 tso offethtool -K lan0 sg offethtool -K lan0 gso off
Hozzátartozik, hogy se kedvem se időm nem volt egyesével játszani ezekkel, tehát lehet, hogy nem kellett mindet lelőni
Ezek alapból be szoktak lenni kapcsolva? (Ha igen, és nekem ki kell kapcsolnom akkor következtetésképp berosált a NIC?)
Megköszönnék egy pár outputot a fennti (ethtool -k lan0 | grep -i ".*off$") parancsból tőletek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 256 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi