Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz sh4d0w #29318 üzenetére

    Hát, egyrészt ez így van, másrészt fejléc nélküli luks-ról elég nehéz lenne megmondani, hogy az titkosított, annyira random adat, főleg ha előtte teleírtuk a diszket-diszkeket randommal egy dd-vel, majd arra telepítettünk az első 20-30 gigára egy alap rendszert, amit néha használunk is, csak hogy legyen rajta haszontalan "viheted" kategóriájú adat, mögötte meg mondjuk egy free space-re defragolt NTFS/exFAT partíció végig, quickformat módon létrehozva.

    Biztosan van tool, ami bizonyos mintákat követve megpróbálja szektorról szektorra beolvasva a teljes lemezt, megállapítani, hogy az a random adat tényleg random adat-e, de azt mondják tőlem okosabbak, hogy IGEN, az TÉNYLEG rohadtul random, fejléc nélkül.

    Az meg úgy szvsz még tanult szemnek is fejtörő akkor, mi lészen tovább. (Hacsak nem tesz a fejemhez egy pisztolyt, de arra még mindig ott a truecrypt/veracrypt és az ezzel kompatibilis dm-crypt extension-ök, plausible deniability és társai, de ez már nagyon para, nemérdekel a gyakorlatban).

    [ Szerkesztve ]

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák