Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
bambano #28152 üzenetére
Teljesen jogos. Dedikált vas egy OVH datacenterben, tehát nem, nem VPS. Fizikailag egy hálókártyával van felszerelve, amihez lehet kapni failover IP címeket. Van is egy leírásuk aliasingra itt.
A failover IP lényege, hogy ha időközben másik szerverre költöznék náluk, a failover IP-ket megtarthatom, s csak az eredeti, hálókártyához ingyen kapott (vagyis az alap árban benne szereplő) IP-met bukom, azaz a Proxmox hoszt IP-jét. Ezt nem bánom, csak a VM-ekhez szeretném ezeket a failover IP-ket társítani. Így vehetek két ugyanolyan vasat tükrözéssel, s csak az IP-ket kell áttennem a msáik vasra.
Egyébként az alap konfigot úgy kaptam, hogy a Proxmox fut közvetlenül a vasra telepítve (én tettem fel). Az eno1 interface pedig magától létrejött, DHCP-n kapja meg a hálózaton a saját statikus IP címét.
Ez most az interfaces fájlom még nem megosztott, jelenleg is működő része:
allow-vmbr0 eno1
iface eno1 inet dhcp
ovs_type OVSPort
ovs_bridge vmbr0
auto vmbr0
iface vmbr0 inet manual
ovs_type OVSBridge
ovs_ports eno1Feltételezem, hogy ezek a failover IP címek pedig VLAN címek, tehát mindenképp csak egy NIC-em van, azon kell kimennie mindennek.
tehát összebridgeled a virtuális gép külső interfészét (amit a hoszt os-en látsz belőle) a gazdagép fizikai ethernet kártyájával, erre a bridge-re teszed rá a valamilyen ip-t, és a virtuális gépen belül teszed be a fix ip-t.
Pontosan ezt próbáltam korábban. A vmbr0 a bridge ebben az esetben a gazdagépen, ezt adtam meg a VM kártyájának, meg megkapta a vMAC címet. A telepített Fedora pedig megkapta a statikus IP-t, gateway-t, subnetet, DNS-t. Eredmény: nincs net.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Borderlands 4
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest