Hirdetés
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Egérpad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Specifikus előnnyel hirdeti az AMD a Ryzen 7 9850X3D-t
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Home server / házi szerver építése
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az fdisk -l - azt dobta, hogy nem tud hozzáférni semmihez. Így a többit nem próbáltam (fsck), viszont megnéztem testdiskkel, ext4 a fájlrendszer. (Sajnos nem én installáltam a linuxot, így ezt is kutatni kellett.)
A gparted-et nézem. Csatolom, a képet amit látok. Az első három biztos hogy a windowshoz tartozik. Az sda4 a linuxos, de valamiért három részre van osztva. sda5 egy linux swap, sda6 egy adat partíció, ide a gazdája szerint adatok vannak mentve és van egy lefoglalatlan 97 gb-os partíció, szerintem ez az ubuntu partíciója, de valamiért lefoglalatlannak mutatja. Ezzel van a baj.

Biztos hogy a windows update cseszte el, mert hétfőn ráengedtem az updatet, addig minden rendben volt. Amikor frissített 1607-ről 1803-ra, egyszer csak egy menetrendszerű újraindulásnál a grub rescue fogadott... :/
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Egérpad topik
- Elektromos autók - motorok
- Egymillió műholdból építene a SpaceX adatközpontot
- Google Pixel topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6" 1 év garancia
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest