Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- VR topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Csak ez az egész azért érdekes, mert a GT710 elődje egy nagyon öreg 9400GT volt, amivel a 16.04 jó ideig kiválóan működött zárt driverrel. Aztán jó kérdés, hogy mikor, de elkezdett akadozni a gépezet. Feltételeztem, hogy az öreg SSD vagy a szintén nem túl fiatal 9400GT elfogyhatott, ezért lecseréltem az SSD-t és a VGA-t is, majd telepítettem a 18.04 -et. Nagyjából ugyanaz a helyzet, de a 18.04 -nek köszönhetően egy kicsivel még rosszabb.
Kíváncsiságból kipróbáltam Live a 14.04 -et, mivel az még nagyon simán hasított. Nos, a böngészőben való görgetés már azzal se valami „smooth”. Sok program megnyitásától kevésbé, de azért megfekszik a gép.
Ebből gondoltam, hogy hardveres a gond, mivel már mind a zárt mind a nyílt driverek végig lettek próbálva és korábban még a szerényebb képességű nyílt driverrel, illetve gyengébb videokártyával is remekül működött minden.Nézegetem a htopot. Egyértelműen a firefox és a gnome-shell húzza a processzort. Teszek egy próbát az xfce -vel is, de tulajdonképpen az asztali környezet akadozását a KDE is megoldja, hisz KDE -vel minden vaj simán működik, kivéve a böngészők.....
Egyébként lehetséges, hogy egy GT 710 már általános használatra is kevés?
Nagyon furcsállom. Emlékszem még a régi időkre, amikor egy 8600GS tökéletesen vitt mindent a 9.04 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Highguard
- Home server / házi szerver építése
- Synology NAS
- Milyen processzort vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Assetto Corsa EVO
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- SzoftverPremium.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i3-1315U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nagyon furcsállom. Emlékszem még a régi időkre, amikor egy 8600GS tökéletesen vitt mindent a 9.04 alatt.