Hirdetés
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Szia!
Első körben nem tudom, 2.6-nál régebbi kernel jó ötlet-e. Nem emlékszem ugyanis, van-e benbne olyan opció, mint a 2.6-ban: külön megadható, mi ne legyen benne, pont embedded rendszerekhez.
Eztán érdekes lehet a klibc (minimal libc subset for initramfs systems) és a busybox. Ez utóbbi a legfontosabb parancssoros eszközöket egy binárisba készíti el, minimális méretre törekedve. Szintén ilyen célra.
Grafikus felülethez a kdrive lehet jó.
Tudom, szívemhúz, de szerintem érdemes lenne először Gentoo alatt készíteni, mert ott lehet leginkább minimumra fordítani a csomagokat. (No meg ugye X szervert is diribdarabra szedve teheted fel.)
A többi disztribbel szerintem az lenne a gond, hogy mindneképpen kész csomagokkal kell operálnoid, amelyekbe minden firlefráncot beletettek, és nem méretre forgattak. Ennél mindenképpen kisebbet is elő tudsz kézzel állítani. Ja, és Gentoo alá létezik valami eszköz (catalyst) saját bootolható cd létrehozására: [link]
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okos Otthon / Smart Home
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Windows 11
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- iKing.Hu Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz újszerű 100% akku Apple garancia 202
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z10 Plus Seasonic 750W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest