-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasza_1
senior tag
Novell szerveren lévő fájlok ha tartalmaznak ékezetet, akkor az ékezet helyett mc-ben kérdőjel van, KDE alatt meg 2 kis kocka, GNOME alatt meg csak egy space-t rak.
Amikor kikapcsoltam az UTF-8 kodólást a nyelvi beállításoknál, akkor a programokban található szövegekkel is ugyan ez történt, 2 kis kocka lett az ékezet helyet. Ezért gondolom én, hogy a Novell szerver UTF-8 -ban küldi a file neveket, de a Linux meg pl ISO -san akarja megjeleníteni.
Most amikor a kioskban is az ikonokat szabtam testre, és amelyikbe írtam ékezetet, az az asztalon is úgy jelent meg, hogy 2 kocka volt az ékezet helyén, és nem tudtam letörölni utánna az ikont sem, csak mc-ben.
Nem találtam sehol sem olyant, hogy alapértelmezett karakterkodólás, csak a helyesírásellenörzőnél volt ilyen, de az meg erre nem volt hatással.
Ja, és Novell szerverhez a Novell Cilent 1.2 -vel csatlakozok, SUSE 10.1-et használok. Próbáltam már SUSE 10.0-val, és Novell Client 1.1-el, de ugyan ez volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Drón topik
- Ford topik
- PlayStation 3
- Fotók, videók mobillal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest