Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- RAM topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy:
Adott egy program, ami sajnos a 411-es porton fut, ami ugye 1024 alatt van, tehát root jogokkal indul. Ez alapesetben nem is lenne akkora baj, de felfedeztem benne egy rést, amin keresztül szépen lehet(ne) garázdálkodni a rendszerben. Ha nekem sikerült, másnak is sikerülhet, bár szakértelem kell a dologhoz és eléggé specifikus is, de na... nem szeretném így hagyni a dolgot.
Kérdés tehát, hogy egy root jogokkal futó programmal lehet kezdeni valamit? Nem nagyon korlátozhatok ugye semmit érdemben, mert akkor magamat is korlátozom. El lehetne venni esetleg indítás után a jogokat? Vagy van valami bevett módszer erre? Gondolkoztam egy iptables port átirányításon is, de hiába irányítom én át a 411-et 4111-re, ha a program mindenáron a 411-en akar hallgatózni.
A google mondott nekem valami setcap-os megoldást is, de az még elég idegen számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest