Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy:
Adott egy program, ami sajnos a 411-es porton fut, ami ugye 1024 alatt van, tehát root jogokkal indul. Ez alapesetben nem is lenne akkora baj, de felfedeztem benne egy rést, amin keresztül szépen lehet(ne) garázdálkodni a rendszerben. Ha nekem sikerült, másnak is sikerülhet, bár szakértelem kell a dologhoz és eléggé specifikus is, de na... nem szeretném így hagyni a dolgot.
Kérdés tehát, hogy egy root jogokkal futó programmal lehet kezdeni valamit? Nem nagyon korlátozhatok ugye semmit érdemben, mert akkor magamat is korlátozom. El lehetne venni esetleg indítás után a jogokat? Vagy van valami bevett módszer erre? Gondolkoztam egy iptables port átirányításon is, de hiába irányítom én át a 411-et 4111-re, ha a program mindenáron a 411-en akar hallgatózni.
A google mondott nekem valami setcap-os megoldást is, de az még elég idegen számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Milyen monitort vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség 3. Végszó.
- További aktív témák...
- HP Probook 6530b,14",Intel Core P8700,4GB RAM,250GB HDD,WIN10
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év garancia
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4671
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest