-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radmin
csendes tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a 10.04-es LTSP terminálszervert.
Minden simán ment, kivéve egyetlen dolgot.
A gépben van 2 hálókártya (eth0, eth1), illetve egy virtuális eszköz (eth0:0).
Az egyetlen probléma, hogy a DHCP nem hajlandó magára találni egyáltalán. A config fájlokban beállítgattam, amit kellett, ráadásul megadtam neki azt is, hogy az eth1 eszközön beszélgessen.
Amikor elindítanám, akkor hibával tér vissza.
A syslog-ban pedig arra hivatkozik a DHCP, hogy nincs eth1 eszköz.Erre van valakinek jó ötlete?
A /var/syslog -ban ez van benne:
Aug 10 08:38:47 ubuntu-master dhcpd: Wrote 0 leases to leases file.
Aug 10 08:38:47 ubuntu-master dhcpd:
Aug 10 08:38:47 ubuntu-master dhcpd: No subnet declaration for eth1 (192.168.1.1).
Aug 10 08:38:47 ubuntu-master dhcpd: ** Ignoring requests on eth1. If this is not what
Aug 10 08:38:47 ubuntu-master dhcpd: you want, please write a subnet declaration
Aug 10 08:38:47 ubuntu-master dhcpd: in your dhcpd.conf file for the network segment
Aug 10 08:38:47 ubuntu-master dhcpd: to which interface eth1 is attached. **
Aug 10 08:38:47 ubuntu-master dhcpd: Not configured to listen on any interfaces!Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest