Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bertalanimre
tag
válasz
jayboss #5549 üzenetére
Én már szétszedtem apró cafatokra ( és össze is tudtam aztán tenni és működik
), de van egy rossz hírem a számodra. A rezgést úgy látom, hogy ugyanaz az elektromos motor produkálja ami az ellentartásért is felelős. Kivenni pedig nem lehet úgy, hogy vissza is tudd tenni utána. Ha kiszeded akkor a fogaskerekeket úgy elállítod, hogy azt más soha nem állítod közép állapotba.
A driverről meg csak annyit, hogy a gyártó oldalán fent van, de az nem tartalmaz semmit. Csak 2 dll file és egy txt ami tele van registry bejegyzésekkel. még azokat átfutom, hátha ott megtalálom az aktív módot, de ne reménykedj.
Dupla rossz hír
-
jayboss
csendes tag
válasz
bertalanimre #5548 üzenetére
Szerintem a mi kormányunk egy laza középkategóriát kiérdemel!!!
Gondolom az aktív ff módot csak driver-ba épített progival lehet kapcsolni ki és be??!!??!!(mondjuk én azon töprengtem hogy mi van akkor ha kiszerelem belőle a rezgőmotort??? persze nem gányolva hanem szakszerűen hogy vissza is lehessen tenni ha kell)
Arra pedig én is kivi lennék hogy mennyiért adják és hogy beszámítanak-e???
Én izgatottan várom a fejleményeket!!!
-
bertalanimre
tag
Szerintem nem olyan rossz ez.
Szobatársamnak az albiban van egy nem FF-es kormánya és azzal kipróbáltuk az Euro Truck Simulatort meg pár egyebet. Hát ne tudjátok meg micsoda sz*r volt az úgy ...
Ahhoz képest az én kormányom az egy csoda. Most elküldték nekem a kormányomnak a második verziójának ( HY-857 ) a kézikönyvét ... csak tudnám minek. Állítólag abban már ki lehet kapcsolni ezt az "aktív módot". Gondoltam rákérdek náluk, hogy azt mennyiért adják itthon és, hogy beszámítják-e a régit.
Majd írom, hogy mik a fejlemények.
-
szentkuti11
addikt
Logitech Momo Racing Force Feedback tulajok!
Van egy kb egy éves Momo-m és azt vettem észre, hogy maga a kormány lötyög és nyiszog a középállástól számított 15-15 fokon. Nagyon keveset volt használva, és akkor sem vad kormánycibálós játékokkal. Mi baja lehet?
-
jayboss
csendes tag
válasz
bertalanimre #5544 üzenetére
Köszi a segítséget! Sajna én használtan vettem annó még a kormányszettet és nem kaptam hozzá semmi leírást/kézikönyvet!!
-
fagy53
nagyúr
válasz
bertalanimre #5544 üzenetére
Sajnos igaz erre a "Tesco" kormányra az - olcsó húsnak híg a leve - népi bölcsesség, azért a pénzért csak hangzatos marketing szöveget kap az ember, azzal meg nem lehet játszani!
Volt, ill. van egy hasonlóan gazdagon felszerelt "mindentudó" kormányom, de játszani sohasem tudtam vele, azóta is a helyet foglalja el, mert nincsen ellenségem és másnak meg nincs pofám eladni.
Nézegettem fórumokat és mind hasonló hibákról írnak, FFB-s kormányt 20k alatt tilos megvenni kivéve ha vágyik az ember egy kis önsanyargatásra. -
bertalanimre
tag
válasz
jayboss #5543 üzenetére
No, annyi változás van, hogy a cégtől válaszoltak a problémámra.
------------------------------------------------------
Dear Imre Bertalan,There are 2 modes, interactive and full automation for force feedback in PC. The steering wheel uses the signal of Gas pedal to enter feedback mode when there is no feedback data from PC. That means your finding is normal. When you play normally, the steering wheel will enter feedback mode after you stepping Gas pedals for several seconds. It is used to activate the system for those games not supporting Direct X.
Your driver is compatible with Windows 7. That means you can install the XP driver in Windows 7.
Regards
Percy Ip
Technology Innovation
------------------------------------------------------
Szóval e-szerint jól működik és, ha nem DirectX-es a játék akkor találja ki magának ezt a működést. De nem tudom megérteni a dolgot teljes egészében mert elvégre mi nem DX-es ma már?Jay: Neked a válasz a Windows-os kalibráció. Ha Win7-ed van akkor ->
Start -> Vezérlőpult -> Eszközök és nyomtatók -> USB beviteli eszközön jobb gomb és -> játékvezérlő beállítások. Ott találsz majd egy olyat, hogy kalibrálás.XP-ben nem tudom pontosan hol van, de 99%, hogy ugyanígy.
Rendes drivert én is kértem tőlük, de nem adnak. De kézikönyvem sincs hozzá ami roppantul felb*sz. Nektek nincs? Ha valakinek van könyi dobjon egy mailt ide: bertalanimre@gmail.com
Köszi!
-
jayboss
csendes tag
válasz
bertalanimre #5542 üzenetére
Üdv!
Azt hittem csak én szenvedek ilyen problémával
1 kérdés még: Driver-t hol találok hozzá?? (olyan driver van hozzá amivel tudom kalibrálni a kormányszettet???)
Üdv!
-
bertalanimre
tag
Kiegészítem még ezzel a mondandóm, nem tudom, hogy valakinek hasznos lesz-e.
4 kábel jön a kormányból a pedálba:
Sárga
Barna
Narancssárga
PirosMind2 pedálba 3 kábel megy. Egy képet linketek ami mutatja a kapcsolási rajzát. Kritikusok ne írjanak.
Ebből valaki ki tudja találni, hogy mi-micsoda?
Az alátámasztást a pedáloknak és a cserét is elvetettem egyenlőre. Tanácstalanul ülök felette.
-
bertalanimre
tag
Nah, pont megelőztek engem ezzel a beírással.
Nekem is van egy ugyanilyen kormányom ( HY-823-as Compressor Supreme 2 ) és a hibajelenségek ugyanazok mint az előttem hozzászóló második gondja.
Az első nekem nem jelentkezik, pedig én is PONT az Eurotruck Simulatort vezetem, de nekem csak a kormánnyal vannak gondok. Szóval a hiba nálad lesz és játékbeli beállítások.
Jelenség:
Határozott gázadásnál, kb 3-4 másodperc múlva feleslegesen elkezd a kormány rezegni és rángatózni. Ebben a kritikus időszakban, ha a fékre lépek, ugyanúgy, vagy még jobban dobál, de pl a fékpedál benyomása közben nem jelentkezik a probléma. Ha leveszem a gázt és hagyom állni kb szintén 3-4 másodpercig, utána megint jól megy, de csak 3-4 másodpercig.Hiba helye:
A pedállal van a gond. Onnan gondolom, hogy ha billentyűzetről adok gázt és nincs a pedál bedugva akkor olyan jó a kormány, hogy az mesébe illő. Szétszedtem a pedált ( itt van most is épp az ölemben ), hátha olyan triviális hibát találok ami magától értetődő, de semmi. Fogaskerekek OK, ( 2 tengelyes, külön a féknek és a gáznak 1-1 ), Kábelek OK.Most azt fogom kipróbálni, hogy rakok a pedál alá valami akadályt, hogy ne lehessen tövig benyomni. Akkor vajon mit csinál. Valamint kipróbálom még, hogy felcserélem a két érzékelőt. A gáz helyére teszem a féket és fordítva. Úgy látom kompatibilisek, hátha be tudom állítani, hogy úgy is kezelje.
Másik jelenség, de ez azt hiszem normális:
A Windows-on belül a kalibrálásnál felfigyeltem arra, hogy a pedálokat kb a 4/5-ig kell benyomni, hogy a maximális kitérést produkálják. Ami ezután megy az veszendőbe megy.Remélem jó leírást adtam a hibámra, de úgy látom, hogy ezzel mindenki aki ilyen kormánnyal rendelkezik az találkozott már. Szériahibás lenne? Az csak tetézi a bajokat, hogy nem találni hozzá se normális leírást, se szoftver. Ami van a gyártó honlapján az csak egy általános driver az ilyen multiplatformos ÖSSZES kormányhoz. Igazából szart se ér.
Légyszi valaki dobjon egy olyan választ ami nem az, hogy vegyek másikat.
-
jayboss
csendes tag
Heló mindenki! Segítség kellene játék ügyben!
Esetleg valaki Euro Truck Simulator-ral játszott(játszik) Kormányszettel????
A helyzet a következő: van egy T.I. Compressor Supreme Force Feedback kormányszettem és valamiért állandóan azt csinálja(ha pl. megnyomom a gázt,vagy kormányzok és nyomom a gázt egyszerre) szóval ha nem funkciógombokkal hanem kormányzok vagy gázt adok akkor mindig beugrik a térkép,pedig egy funkció gomb sincs ráállítva a térképre!!! (pl: kanyarodok,nyomom kicsit a gázt és csak úgy magától beugrik a térkép,utána kilépek a térképből,fordítom a kormányt és megint beugrik)Ez mitől lehet és hogyan tudom ezt megszűntetni???
a másik: rezgőmotoros a kormány és(pl: LFS-nél nyomom a gázt és elkezd valamiért rezegni akkor a játékban összevissza rángat a kormány,de Euro truck simulator-nál is előjön ez a probléma) Hogyan tudom orvosolni ezt a problémát???
Nagyon meg köszönném ha segítenétek mivel elég idegesítőek ezek a problémák!
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
zitromz
tag
üdv,
az a helyzet h nagyon legyengült a g27es kormányom,alig van benne erő...teljesen tanácstalan vagyok nagyon nem örülnék neki ha rögtön 1-2 hónap után gariztatni kellene ráadásul azt a kormányt aminek nem is szabadna "elromlania"
játékon belül és driverben is tuti h nem állítódott el semmi sem,egyéb ötlet sztetek? -
Én is beléptem a clubba egy DFGT-vel. Eddig egy Formula Feedback Wheel-el nyomtam, de mióta F1-el játszok azóta egyre jobban érződött bennem hogy kell egy normális kormány.
Aztán végre ma megleptem magam, karácsony alkalmából
Hát ég és föld a 2 kormány. Amit így elsőre tapasztaltam hogy sokkal jobban lehet adagolni a gázt és a féket, viszont elsőre szokatlan volt a FFB. Kellett úgy 30 perc mire hozzászoktam, és tudtam menni olyan köröket mint az ezelőtti kormánnyal.
Összességében eddig fain. -
fagy53
nagyúr
Az enyém féléves nem lötyög és most fogom megzsírozni, mert ennyi használat után ráfér.
Lágyan használom a kormányerőket, így nem érzem az FFB lyukat. A játékok annyira szórnak, hogy az esetleges kormányhibák nem mindig érzékelhetők.
Nyugodtan vedd meg, annyiért végre lesz egy megbízható, kitűnő kormányod. -
neilszab
őstag
Jelenleg a piacon ennél jobb ár/érték arányú kormányt nem találsz, erről itt megbizonyosodhatsz: Kormány Kalauz
Illetve ha nagyon tutira akarsz menni, akkor várd meg, nemsokára lesz teszt a Thrustmaster F430-ról is....
-
D@ni88
addikt
Lehet hogy félre vagyok informálva, de ha jól tudom a DFGT belseje már fémből van, nem úgy mint a Formula Force EX-nek.
Továbbá írhatnátok róla, hogy van e valami hibája, vagy ilyesmi.
Kaptam logitechéktől egy 35%os kupont, ami miatt 26000 lenne a kormány ára, és gariból pedig visszajön az EX ára... Szval kb 10-11ezret kéne ráfizetnem ami sztem bőven jó érte -
Tomyka12345
csendes tag
sziasztok segítség kellene hogy honnan tudnám le tölteni rush ride huos kormányhoz a telepítőt?? Segítségeteket előre is köszönöm
-
Drift Elek
csendes tag
(a most is után lemaradt a tart xD) Na szóval félig szétszedte a potiig nem jutottam el de amennyire tudtam megmozgattam és visszaraktam a csavarokat + letöltöttem a legújabb
drivert hozzá és most tökéletesen működik! pedig számtalanszor újrakalibráltam a régi driverrel és akkor nem szűnt meg a probléma. úgyhogy most nem tudom hogy mechanikus vagy software-es volt a probléma de igazából nem is érdekel!ja és kösz a válaszokat!
-
cila1
aktív tag
Én a momommal azt csináltam,hogy a potmétert kiszedtem a pedálból és rátekertem 1 sor szigszallagot és úgy dugtam vissza a helyére.Az a baja,hogy lötyög a poti a pedálba.
-
sutyi^
senior tag
válasz
Drift Elek #5526 üzenetére
Ha van rá garancia, akkor tárcsázd a Logitech magyarországi képviseletét, aztán kapsz egy új szerkezetet.
Ha nincs rá garancia, akkor szét kell kapni a pedált kipucolni, potmétereket befújni konktakt sprével és megjárani, befújni mégegyszer. Majd újra zsírozod a pedálokat és összerakod a ketyerét.
-
Drift Elek
csendes tag
szevasztok! Formula Force EX-em van és lenne vele egy probléma!
mindkét pedál kicsit gázosan működik. amikor végzem a beállításokat ha padlóig nyomom a gázt akkor folyton remeg a mutató és ez sajna játékban is érződik...
van hogy pont úgy nyomom le a pedált hogy rendesen padlónak is veszi de akkor nagyon erőlködni kell. a megoldás szerintem vagy egy lapos tisztítás lenne vagy valahol (nem tudom hol) windowsba állítani 1 holtjátékot mert a játékba nem lehet. a szétszedéssel meg az a probléma hogy minden csavart kiszedtem de az 1ik oldala még most is és nem szeretném eltörni...valaki valami ötlet? köszi előre is!
-
Omateee
tag
Sziasztok!
Mai napon vettem egy Genius Speed Wheel 5 kormányt, akadt egy kis gondom vele, remélem ti tudtok segíteni. Telepítő CD nem volt hozzá, így kénytelen voltam letölteni a drivert. 1 órás google keresés után találtam egy használhatót( hivatalos oldalon nincs driver a kormányhoz ^^). Na mind1, feltelepítettem, fel is ismeri, vezérlőpultban beállítottam az érzékenységet stb. Most jön a gondom, elindítom bármelyik játékom( TDU, Dirt 2, Grid) megy minden rendesen, ám amint a kormányt állítom be controller-ként, elkezd megmagyarázhatatlanul szaggatni a játék.Amint visszaállítom bill-re minden rendesen fut megint. Így elég játszhatatlan a kormánnyal, ezért reméltem ti tudtok valami okosat mondani. Én driver hibára gyanakszom, de ha van más tippetek, vagy esetleg linkelnétek egy működő drivert megköszönném.
Mielőtt valaki azt mondaná nincs meg a megfelelő configom: Asus P5K, C2D E8400, 2Gb DDR2, Gigabyte Radeon 4850 OC 1Gb, Win Xp SP3
-
dudika10
veterán
válasz
neilszab #5508 üzenetére
Oh. ez még nem volt amikor utoljára néztem.
Lehet, hogy én vagyok nagyon béna de az ffb-t egyik játék alatt se tudom életre kelteni.
F1-et meg TDU-t probáltam most, majd egy lfs-t is megpróbálok csak ahhoz elébb fel kéne tenni a gépre és most nincs nagyon időm.Mindenesetre köszönöm a segítséget.
-
zozek
tag
Sziasztok
Engem is érdekelne ez a 270°-os elfordulásos dolog.
Szerintetek a Thrustmaster F430 működhet a GT5-el, a gyártó oldalán felvan tüntetve pár PS3 játék.TonTomika: Én tegnap láttam kicsit túlárazva
a media-ban F430-at azt hiszem 40 volt az RGT meg 35.
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Kormányvásárlás előtt állok és lenne egy-két kérdésem.
A kormányos cikket elolvastam, van is pár esélyes...olyan 30 max 35 körül szánnék rá, belépőszintű szimulátorozáshoz kéne, minél több garival.
- Logitech DFGT
- Thrustmaster RGT FFB Clutch
- Thrustmaster F430Utóbbiról milyen véleményetek van?
Mennyire zavaró a 270°-os elfordulás a 900°-ossal szemben?
Kuplung mennyire szükséges?Argep.hu-t nézem, de ott DFGT-t nem találtam, F430-ast is csak pixmanian, ahonnan nem vásárolok. Logitech MOMO-t meg nem szeretnék, mert elég sok helyen olvastam, hogy egy-másfél év után tönkremegy... :/ Találtam itt a hardveraprón Logi MOMO Force-t 25-ért, meg egy Fanatech Porsche 911 kormányt 35-ért csak karácsonyi ajándéknak lesz, így használt nem jöhet szóba.
Előre is köszi a válaszokat!
-
tothl
addikt
válasz
werszomjas #5512 üzenetére
Nekem nem vált be egyik sem. Tök szarnak éreztem vele a piros momo pedáljait, a mostani G27et meg még szokom gyári állapotában.
De van aki esküszik rájuk. -
neilszab
őstag
válasz
a legpuhábbik labdát, bár az szinte örök rejtély marad, hogy az most a kezdőknek, vagy a profiknak való squash-olni...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Attól függ milyen játékot használsz éppen, pl a kukás szim-hez jó az extra lassú, puhább labda.
-
cila1
aktív tag
A forumon olvastam valami squashlabdás trükkről.Miért is jó ez?
-
neilszab
őstag
válasz
neilszab #5507 üzenetére
Héh, most nézem, a honalapjukon van hivatalos Win7-es 64bites driver, az nem gyó?
Saitek_R440_Force_Wheel_SD6_64.exe
SST_Software_64_6_6_6_9.exe -
neilszab
őstag
válasz
dudika10 #5505 üzenetére
Áhh, a kolléga a másik topikból!
Az az igazság, hogy sajnos fogalmam sincs, mikor a Win7 kijött, addigra minden komoly szimulátoros legalább DFGT-re váltott, amikor az még jóval olcsóbb volt...így nem nagyon merült fel eddig ez a a kérdés...sajnálom, nem tudok segíteni
Esetleg Vista 64bit-es driver? [link]
-
neilszab
őstag
válasz
realmadrid92 #5502 üzenetére
A legkisebb Thrustmaster-t lehet kapni, és azon az áron mozog: [link], a minőségét hosszútávon nem ismerjük.
Esetleg a Satieknek van most egy új belépő szintű kormánya, erről a modellről magáról nem tudunk semmit, csak a márkának van jó híre.
Egyébként ami kormány meg nincs a cikkben, azzal nem érdemes foglalkozni... 20 K alatt sajnos jelenleg nincs olyan kormány, amit nyugodt szívvel ajánlhatnék... (vagy szar, vagy nincs róla érdemi tapasztalat)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest