Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koanla
aktív tag
Általában a piros a +5V, a fekete a GND. A pedálokról érkező jel pedig a maradék három között oszlik. Séróból nem vágom, melyik melyik, de egy multiméterrel mérj ellenállást akár a fekete és a maradék három, akár a piros és a maradék hárm között egyenként. Amelyik pedált mozgatva változik az ellenállás, annak a pedálnak a jele tartozik az adott színhez. Onnan meg egy bekötési rajzzal már meg is érkeztél. (Clutch: kuplung, Brake: fék, Gas vagy Throttle: gáz)
Ha nem ez a kérdés és/vagy ez triviális volt Számodra, akkor ignoráld nyugodtan... -
-
béke
aktív tag
Elakadtam...
A pedál kábelei 5 színből állnak, viszont a port ugyebár 9 teljesen más színnel ami nem is olyan nagy problém mert kimérem hogy melyik hova végződik a tüskék végében, viszont a Rajz illetve a belső kormányon lévő csati színei eltérnek és nem találtam bekötési rajzot, és mivel a kormányt már meg javítottam és örömömre hibátlan (Tápot megoldottam egy 24v-os multi táppal) sajnos már össze szereltem és jó lenne ha nem kéne megint darabokra kapjam a csatlakozó megnézésért.
-
Bükk14
újonc
válasz
K.Andras.Vfx #31896 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, meg fogom próbálni. Az eladót is megkeresem.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Bükk14 #31894 üzenetére
Na de miért nem kérted vagy kéred el emberkétől a számlát akitől vetted?
Második, milyen oprendszert használsz? Google-ba keress rá, több videó és leírás is van, hogy mit kell tenni ha nem lehet kalibrálni, először ezeket próbáld meg hátha közte van a megoldás.
-
Bükk14
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy használt Logitech G920-at. Olyan hibát produkál, hogy a kormány nem kalibrál és nem működik, közben az xbox gomb feletti led sűrűn villog. A gombok, pedálok rendben működnek. Garancia elvileg lenne rá de nem kaptam számlát és azt sem tudom mikor és hol lett vásárolva (ahogy néztem és kérdeztem a supportot ezek kellenének a gari érvényesítéshez).
Ismerős esetleg valakinek hiba, tudtok esetleg szervízt. Eddig csak a FIXIT-et találtam, de senki sem ajánlja.
Előre is köszönöm a segítséget. -
K.Andras.Vfx
tag
Én a legtöbb esetben munkára használom a gépet, nagyon későn váltottam win10-re, nem szubjektív megítélés az, hogy jobb, hanem tény... Gyorsabb sokkal, jobb a memória kezelése is, többet tud, kényelmesebb, biztonságosabb...
Egyedül az autó updatel vannak gondok, minden másban toronymagasan több és jobb mint a win7.
-
itroh
tag
Hello mindenki!
Thrustmaster T150 hibában tud valaki segíteni? Tapasztalat, szerviz bármi. -
válasz
K.Andras.Vfx #31889 üzenetére
a "sokkal jobb" szubjektiv (szerintem pl egy "fos béta" színvonalát hozza évek óta...), de hogy kevésbé van fókuszban a tesztereknél a win7, az sajnos a fentiekből is látszik :/
-
R.A.P 91
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Kormány vásárlás előtt állok,szeretet DFP-met cserélném le.
Hardveraprón néztem ki 2 kormányt egy nagyon korrekt eladótól: Fanatec 911 Carrera Wheel és Logitech G25.Fanatec minden tartozékával(kuplungos pedál sor és h váltó) nagyon szép,nagyon jó állapotban és tökéletesen müködik, árban is kedvező 25 ezer plusz postaköltség lenne,viszont a gyári lefogatója nincs meg,mivel állvánnyal használta,így vennem kell egy Fanatec ClubSport Table Clamp V2-őt egy másik eladótól 8 ezer plusz postaköltséggel,ami így összesen 36 ezer Ft lenne.
Logitech minden tartozéka meg van,annyi hogy a váltóról hiányzik a kupak,és állítása szerint szerkezet nem tökéletes,mert a kormány kicsit kotyog,amit talán lehet orvosolni.Esztétikailag szép állapotban van.Az ára 40 ezer plusz posta tehát 42 ezer Ft.
Igazából max 35-öt szántam kormányvételre,de ha azt mondjátok sokkal jobban járnék a G25-tel akkor talán meg tudom oldani,hogy a maradékot még hozzátegyem.
Előre is köszönöm szépen a segítségeket!
-
-Fekete-
csendes tag
Amit elfelejtettem:
A 2018-as driver felrakását és a sikeres eszközfelismerést, Firmware frissítést követően a rendszer felajánlotta a legújabb driverre való frissítést, amivel én is próbálkoztam legelőszőr.
Gondoltam miért is ne, hát rányomtam a frissítésre.
Elkezdte, de egy bizonyos ponton újfent elrontotta az illesztő programot, így megint nem látta a gép a kormányt.Természetesen ez a driver le, a régi fel és minden megint tökéletesen működik.
Vagy az én PC-mben van a hiba, bár két rendszeren is próbáltam sikertelenül (mindkettő WIN7 64 bit, SP1), vagy a driverben, vagy a csillagok együttállásában…
-
-Fekete-
csendes tag
Köszönöm a választ!
A firmware frissítésre gondoltam én is, így azzal kezdtük, próbáltuk kezdeni…
Leírom a kálváriám, esetleg mások okulására:
A TM hivatalos oldalról letöltöttük a legújabb driver-t.
Kapcsolóra figyeltünk, mindent úgy csináltunk ahogyan le volt írva, de a rendszer (WIN 7 64bit, SP1) az illesztő programot nem tudta feltenni.
A driver törlését követően simán rádugva a kormányt tett mellé illesztő programot – a kormány le is kalibrálta magát –, de így nem a megfelelő eszköz látszott.
Megpróbáltuk másik gépen is, ugyan ez volt a helyzet.
Végső elkeseredésemben, driver le, kormány rádug – persze más eszközként kezelte -, driver fel, a firmware frissítővel a helyes, legújabb version kiválasztva, indítás.
A frissítés elkezdődött, de egyszer csak előugrott az illesztő program frissítése és megint nem lett jó az eszköz illesztése... a frissítésbe belehalt… nem történt semmi – persze, mert nem látta a kormányt -, program leállít…katasztrófa…
Azt hittem téglásítottam, a gépre téve újra a kormányt, már nem kalibrálta, az meg sem moccant, valami T300RS Boot-nak ismerte fel. Hogy az a ki*#&>…
Fejvakarás következett, aztán leszedtem egy régebbi drivert, 2018-ast.
Feltettem, nem kérdezett sokat, simán felment, telepített illesztő programot is, de persze az addigra elb...szott T300RS Boot volt a felismert kütyü.
Na ha ebből lesz valami…
Akkor futassuk a Firmware frissítőt:
Device: T300RS Boot
Firmware: Ver 29.00 (12/07/2018) T300RS_LM4F_v29.tmf
És elindúl… és nem áll le… és megcsinálta!!!
A felismert eszköz: Thrustmaster T300RS – Ver.: 29.00
Hallelúja
Végre betöltődik a megfelelő Control Panel is és megcsinlhatjuk a beállításokat.
Amúgy a kormány nagyon jó, természetesen komoly minőségi változás a Logitech Driving Force pro után. Mi most PS4 pro-n játszunk vele a GT Sport-al. Igen jól lehet érezni, hol csúszik meg az autó, hol vannak a határok, mit is kellene csinálni, hogy az autó arra menjen amerre akarjuk, nagyon jók a váltófülek, igazán élvezetes a játék vele. Már előirányoztuk az új játék beszerzését is: Project Cars 2.Bocs, ha kicsit hosszú voltam, de:
Még egyszer mindenkinek kösz a segítséget, hozzászólást. -
GalaHU
addikt
válasz
Predator2 #31884 üzenetére
Nem szkandergépet vettél, hanem kormányt! Felejtsd el a max FFB-t, bár a masina hidd el kibírná, max neked törik el pár ujjad...
Nem ettől lesz jobb és informatívabb az érzet...
A váltótartót meg bízd nyugodtan Ateszra, megadot hogy milyen váltót akarsz, és fejből mondja mekkora felfogatás furata, meg ad vagy 2 alternatívát...
Nekem a középső zárszelvényre van csatlakoztatva mozgathatóan a váltótartó, teljesen testreszabható...
-
Gijon
senior tag
válasz
Predator2 #31884 üzenetére
Kopptól- koppig van benne védelem az utolsó pár fok kitekeréséhez nagyobb erő szükséges. Bár megmondom őszintén nem igazán értem a kérdésed további részét. Ha elveszted az "autó" felett a kontrollt, és veszett módon pörögne a kormány, akkor inkább engedd el.
. Én a könnyebb kormányzás híve vagyok, de ez nem mindig egyenlő az ffb értékével, mert sokkal több mindent lehet állítani a mai játékokban.
-
Predator2
addikt
Helló
1,Milyen védelem van egy kormányban? Konkretizálva ebben: [link] Van egyáltalán?
Arra gondolok, hogy ha túl nagy erővel csavarom el, engedi az elektronika, hogy leégjen?
Mikor védem jobban, ha alacsony a FFB és úgy killódik vagy ha erős?Remélem értitek mit szeretnék kérdeni.
2, Az ajánlott váltóhoz milyen felfogatást javasoltok? Ha ilyen cockpitet szeretnék venni.
[link]THX
-
válasz
-Fekete- #31882 üzenetére
szerintem firmwaret pécén érdemes lenne frissíteni, ki tudja mikori gyárilag... (ps/pc mód kapcsolóra figyelni!)
a kesztyűt meg ahogy érzitek
én pl nem használok, kopjon csak - cserébe érzem/élvezem a műbőr tapintását
zsíros kézzel nem szabad fogdosni, úgy azért jópár évet elvisel, minimális kopás mellett! (tapasztalat) -
-Fekete-
csendes tag
válasz
K.Andras.Vfx #31881 üzenetére
Oké, köszönöm!
Esetleg:
ha megvan, összeraktuk, egyből mehet a PS-re vagy előbb kössük a gépre kalibráljuk, frissítsük? -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
-Fekete- #31876 üzenetére
Valószínű egy ehhez hasonló kesztyű nem ártana mert az alcantara nagyon kényes...
Amúgy meg ennél erősebb kormányt szerintem nem is volna szabad 11 éves gyerek kezébe adni, egy erősebb fanatec vagy egy DD kormány akár még egy felnőttnek a kezét is eltörheti ha éppen rossz napja van és vagy nem figyel.
-
-Fekete-
csendes tag
THX!
PS4-en gyűrjük majd a kisfiammal (már 11, nem is olyan kicsi...).
Az ár döntő volt és talán a gariztatás sem lesz problémás a zöld űrlényes áruházban(eddig nem volt gond) és 2 év a garancia
Remélem jó példányt fogunk ki
Nem vagyunk profi szimulátorosok, csak időnként játszanánk egy jót, de akkor azért viszonylag minőségien.
Az általad leírtak alapján úgy tűnik jó döntés volt -
válasz
-Fekete- #31876 üzenetére
Mivel magad is írtad, hogy többet nem költöttél volna rá, valószínűleg a legmegfelelőbb kormányt vetted
Ma árverseny nemigazán van.
Vannak a "noname" és/vagy nem-ffb-s kormányok.
A t150/tmx ezeknél jóval jobb, van ffbje is - de drágább is.
A t150/tmx-nél jobb a g29 - és drágább is.
A t300 jobb a g29-nél - és drágább is.
A fanatec szettek belépője is drágább, mint a t300 - és drágább is.
A komolyabb fana szettek jobbak a belépő fanáknál - és drágábbak is.
Egy DD kormány jobb egy csúcs fanánál is - és drágább is.Ilyen tagozódás mellett szinte csak a rászánt összeget kell meghatározni és fáradhatunk is a kasszákhoz
Néha 1-1 akció bekavar, esetleg a használt hirdetések bizonytalaníthatnak el, de általánosságban nincs valódi döntési helyzet. SAJNOS.(pontosabban a nemrég felmerült TS-PC-s szett árban fel tud érni egy fanatec szett áráig, így ott lehet létezik valamiféle "verseny", de erről itt tapasztalat nincs/minimális, ergo a javallott modell -> fanatec
)
-
Amantius
senior tag
válasz
HaJo90 #31868 üzenetére
Nekem Porsche kormányom van, de az is nehezen megy rá, illetve erősen meg kell nyomnom. Lefele ugyan úgy erősen kell meghúznom, szinte rántani kell, de az elmúlt 2 évben jó párszor le vettem meg vissza, de nem látok ebben semmi problémát. Mondjuk, ha nem lecsavarozva lenne a bázis egy cockpiten, lehet, hogy magamra rántanám az asztalt.
-
-Fekete-
csendes tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a topikot és más forrásokat is. Nehezen döntöttem, de az ár miatt rendeltem egy Thrustmaster T300 Ferrari Integral Racing Wheel Alcantara Edition-t ([link] ).
Remélem nem volt túl rossz ötlet, látva az előforduló meghibásodásokat.
Persze nem tudom a többi szettnél ezek milyen arányban fordulnak elő, de ár-érték arányban ez tűnt a legjobbnak – többet nem nagyon költenék egyenlőre rá - . -
frelife
aktív tag
válasz
tobias88888 #31872 üzenetére
Köszönöm, beszerzem őket
-
shteer
titán
egy kereséssel tudok hozzájárulni
-
béke
aktív tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni még hozzá egy logitech g27 kormány és pedál kábelének szerelésében.
Kormánynak az USB kábel javításáról lenne szó ami sajnos hiányzik csonkból de a belső csatlakozó meg van, ezt egy új USB kábellel pótolnám pontos összekötés leírás vagy kép kellene.
A pedál 9 pines csatija is hiányzik szintén ugyan ebben az eljárásban, itt is egy pontos rajz vagy bekötési segédlet kellene!
Minden hozzá való meg van már, már csak neki kell állnom
Tápegységet még vadászok egyenlőre kevés sikerrel nem találok megfelelő Budapesti boltot ahol tudnék venni de ha te tudsz akkor kérlek ne tartsd magadba thanks: A pontos 24V 1.75A de helyettesíthető úgy emlékszem 22V és 1.5A min.-al is.Köszönöm a segítségeket előre is, mellékelek pár fotót is a javítandó kábelekről.
Pár perc és fotózok... -
HaJo90
csendes tag
Sziasztok!
Akinek Fanatec McLaren GT3-as rimje van a hozzá tartozó fém Quick Release Adapterrel, attól kérdezném, hogy neki is nagyon nehezen megy fel / le a kormánybázisra? Nekem kb. teljes erőből rá kellett tehénkednem és vártam, hogy mikor hullik darabokba a wheel base..
Felment, használom, minden szupi szuper, de nem tudom hogy fogom levenni majd..
Baromira nem ilyen a felhelyezés, mint a hivatalos videóban.. https://www.facebook.com/Fanatec/videos/the-mclaren-qra-installation/1743487095727279/
(jó irányba rakom fel, visszahúzom a quick release gyűrűjét, stb.)
-
frelife
aktív tag
válasz
tobias88888 #31866 üzenetére
Erről majd írj itt légyszi mindenképp.
Amugy ha szeretném tisztitani akkor mi a jo? Sűritett levegővel fujjak mindenhova? -
tobias88888
őstag
válasz
tobias88888 #31757 üzenetére
A korábbi minden szenzort érintő problémával kapcsolatban a Fanatechez vissza kellett küldenem a teljes pedált. Magyar Postához adtak ingyenes csomagküldési lehetőséget, de persze utólag kifizettetik ha esetleg nem jogos a garanciális igényem. Kíváncsi leszek a végkifejletre.
-
DanielK
addikt
válasz
tobias88888 #31864 üzenetére
Nekem nem érte volna meg. Plusz el kellett volna vinni, ami nálam nem oldható meg. Itthon kellett hogy szétszedjem.
Illetve ez 10-esből megvan. Az meg 35e Ft.
Mindenki döntse el, hogy mi éri meg neki jobban. Gondoltam megosztom, hogy ez is egy jó alternatíva, hogy feljavítsuk a pedálokat és nem kerül túl sokba. -
DanielK
addikt
Logitech G29 tulajoknak mondom, hogy vegyenek 3DRap pedál modot. Akár mind a 3-at. Javult az időm. Főleg a fék miatt. Finomabban adagolható.
Profi nagyon. A rallyt vettem mert azzal szoktam menni. Jó cucc nagyon. -
Lloris89
újonc
Üdv!
2018 karácsonyra kaptam egy Logitech G29 kormányt pc-hez, most viszont X Box One X-et szeretnék vásárolni, amihez ugye nem jó a kormány
Valakinek esetleg csere Logitech G 920 kormánya? -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
neilszab #31851 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, hogy jobb lenne mint a fanatech. Műanyag mindenhol, és szerintem úgy néz ki mint egy 35 ezer forintos piaci gagyi. Persze a motorja lehet jó is akár meg maga a kormány, de fényévekre van egy jobb fanatech perectől és a v2.5-től is... Ezért a pénzért minimum alumíniumnak kéne legyen minden!...
A lényeg, rengeteg unboxing és egyéb videó van róla tube-on, szóval ott tudsz infokat szerezni róla...
Simpit bemutatóját ajánlanám legelőször:
https://www.youtube.com/watch?v=PKcNb_3pXyY
A thrutmaster warthog nevű joystickja az már valami, az fémből van, no de ez full műanyag...
-
tehát konzolt vesz, hogy ugyan azt a játékot játsza, mint a gépen, de nem tudja megszokni a kontrollert és ekkor nem visszamegy pécére, hanem TÖKVÉLETLENÜL egy precízebb eszközbe fektet nem kevés pénzt (meg a fizetős multiba
), ami ráadásul mégiscsak egy gagyi utánzata marad az igazi pécés egerészésnek... ühüm, reális. nem arról van szó, hogy így könnyebben bírkózik meg a kisebbségi érzésével, dehoooogy
-
Gijon
senior tag
válasz
GalaHU #31857 üzenetére
Én javítottam elég sok időmön, de szerintem fair csaták se konzolon, se pc.-n nem lesznek. Lehet csűrni, csavarni, de felesleges, mert csak azonos körülmények lennének relevánsak. Kormányt azért vesz az ember, hogy élethűbben tudjon adott játékkal játszani. A XIM 4 és társait meg azok használják álltalában, akik nem tudják megszokni a kontrollert, vagy valamilyen + előnyt szeretnének élvezni (rapidfire és egyéb nyalánkságok).
-
válasz
#58978304 #31854 üzenetére
anno gt academy 201x triálokon is igen sok kontrolleres volt a top10-ben ... nyilván egy assettoban, iracingben őrült nagy hátrányban lennél gamepaddal, míg sok árkád cuccban meg épp előnyben
szóval amellett, hogy a kormány használata nem mindig előny (néha hátrány), az a valóság leképezése is (autóban is kormány van)
hogy minek a leképezése a bill+egér? az excelben kattingatásé...
nemhogy nem realistább vezérlő, inkább méginkább elszakad a realizmustól az "egérrángatás", a digitális 4/8 irányba mozgás, semmi másra nem szolgál, csak hogy HATÉKONYABB legyél, mint a kontrolleresek.
már önmagában ez sima "csalássá" teszi, de akinek ez nem elég: az átalakítók, emulátorok tiltottak voltak a konzolgyártó által, x360ról rémlik bizonyos eszközök feketelistázása... -
törölt tag
Sziasztok!
Ide invitáltak a XIM 4 es topikból h fejtsem itt is ki azt az álláspontot ami kimaradt a felsorolásomból miszerimt Kormányos csak kormányos ellen versenyezzen ,kontis ellen ne mert az úgy nem fer..
Na most mivel aki komolyan versenyezik az úgy is kormánnyal tolja aki meg nem az kontival vagy azzal sem mint én
Na de miről is beszélek hát erről itt ni :Csak tudatni szerettem volna veletek ha már ide invitáltak h a kormány szerintem tök okés dolog ellenben a XIM es egerészőkkel pl. Cod ok ban !
Ennyike -
frelife
aktív tag
válasz
Predator2 #31852 üzenetére
Az ffb ereje az mindig ember függő. Mindenki másképp állitja. Van aki azt szereti ha gyenge van aki az erősebbet. Azt kell eltalálni ami pont jo hogy a játék amit ad jeleket azt az ffb viszza adja a legjobb szinten. A horison 4 árkádjáték. Igy nem annyira kifinomult/kidolgozott az ffb. Ami nálam fontos hogy a kormányt vissza húzza középre. Amugy az ffbt legyengitem de annyira hogy kanyarban ellent keljen tartani. A rázokő nagyon ne zavarjon, be rázza szét a kezem. viszont a megcsuszásokat érezzem. Ezek mind az adott játék ffb beállitásain mulnak. Ha persze ezeket lehet állitani. Egy szimulátor azért nagyságrendekkel komolyabb ffbvel rendelkezik és kifinomultabb is. Nem nagy ffbre kell törekedni hanem közepes szintem egy teljes finomra.
-
Predator2
addikt
Helló
Fura kérdés, de kíváncsi vagyok. Jelenleg egy ilyen kormányom van: [link]
Forza H4-el játszok.
Nézzétek el tőlem a konyhanyelvet.
Mennyire szoktátok állítani az FFB erejét? Honnan tudja egy földi halandó, hogy mi az ideális?
Szeretném óvni a kormányt, de kihasználni ami benne van.Milyen beállításokat érdemes bekapcsolni 1-1 játéknál? Hogy minél élethűbb legyen.
Vagy addig szórakoztok a beállításokkal amíg azt nem érzitek, hogy nektek most így jó?THX
-
neilszab
őstag
Sziasztok, a Thrustmaster új zászlóshajóival van valakinek bármilyen személyes tapasztalta?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Router gondok
- Futás, futópályák
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- MSI GeForce RTX 5070 12G VENTUS 2X OC
- Wheel Stand Pro - GT /PRO /EX /FX + Thrustmaster T150
- Chario Hyper 1 Mk2 audiofil hangfalpár
- keresek Rx 6700xt..6800..6800xt mai átvétellel,szombathely--kőszeg--sopron átvétellel
- GARANCIÁS FULL WHITE GAMING PC 16GB DDR5 RAM, RYZEN 5 7600X , RTX 4060 8GB, 1TB NVME SSD, 4TB HDD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Ryzen 7 CPU-k
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest